• Contrast
    • Layout
    • Font

Varalan Urheiluopisto aloittaa syksyllä 2020 ryhmäliikunnanohjaajan peruskurssi -koulutuksen. ”Olemme saaneet palautetta yhteistyökumppaneiltamme, kuntosaleilta ja liikuntakeskuksista, että ala tarvitsee uusia innokkaita koulutettuja ohjaajia”, kertoo Varalan ryhmäliikunnanohjaajan peruskurssin koulutusvastaava Julia Hildén.

Tänä päivänä ohjaajilta vaaditaan moniosaamista sekä taitoa ohjata useita erityyppisiä tunteja. Koulutus antaa valmiudet suunnitella myös omat ryhmäliikuntatunnit itsenäisesti. Koulutuksen käyneet ohjaajat saavat perustiedon ryhmäliikunnan ohjaamisesta ja tiedon siitä mitä ohjaajalta odotetaan työelämässä. 

Varalan ensimmäinen Ryhmäliikunnanohjaajan peruskurssi järjestetään la-su 14-15.11.2020. Koulutus on tarkoitettu kaikille ryhmäliikunnan ohjauksesta kiinnostuneille. Pohjakoulutusta tai ohjaajakokemusta ei vaadita. Koulutuksen hinta on 249 € sisältäen opetuksen, koulutusmateriaalit ja majoituksen, sekä ruokailut ravintola Säteessä koulutuspäivinä. Ilman majoitusta hinta on 199 €.

Ryhmäliikunnanohjaajan peruskurssin sisältö on rakennettu vastaamaan tämän päivän tarpeita. Koulutus sisältää kehonhallinnan perusteet, joissa perehdytään mm. ryhtiin, selkärangan anatomiaan, keskivartalon lihaksiin sekä selän keskiasentoon ja sen hallintana eri alku asennoissa ja liikkeessä. Opetuksessa käydään läpi myös päälihasryhmät ja niiden harjoittaminen. Musiikilla ohjaamisessa opetellaan käyttämään musiikkia ohjaamisen tukena ja rytmittämään ohjelmien suunnittelua.

Koulutus sisältää myös asiakaspalvelua ja vuorovaikutusta. ”Tänä päivänä ohjaajat ovat varsinaisen ohjaustyön lisäksi tärkeässä roolissa yritysten asiakaspalvelussa, jonka vuoksi myös nämä kokonaisuudet nähtiin tärkeäksi osaksi koulutusta, pohtii Varalan ryhmäliikunnanohjaajan peruskurssin koulutusvastaava Julia Hildén.

Varalan Urheiluopisto – laadukas liikunta- alan ammattilaisten koulutuspaikka

Varala sijaitsee upealla paikalla aivan Tampereen keskustan tuntumassa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Varala on Suomen vanhin urheiluopisto, joka on perustettu vuonna 1909. Kouluttajamme ovat liikunta- alan huippuammattilaisia ja osalla heistä on myös huippu-urheilutausta, jonka jälkeen he ovat kouluttautuneet liikunnan ja valmennuksen ammattilaisiksi. Varalan valmennuskeskus tekee yhteistyötä lajiliittojen, urheiluseurojen ja yksilöurheilijoiden kanssa, jonka mukanaan tuomaa tietoa hyödynnämme myös koulutuksissamme. Varalan mottona onkin olla koko ajan kehityksen aallonharjalla hyödyntämässä liikunta-alan viimeistä tietoa.

Lisätietoja
Julia Hildén, +358 443459910, julia.hilden@varala.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top