Jooga Cocktail

Jooga Cocktail- viikonloput


Jooga Cocktail powered by Studio Vintti, joulukuu 10.-11.12.2022Pysähtyminen oman itsen äärelle on kultaa!

Olemme järjestäneet suosittua Jooga Cocktail -viikonloppua vuodesta 2017 saakka jo yli kymmenen kertaa. Tule sinäkin harjoittelemaan pysähtymistä ja arjen velvoitteista irti päästämistä. Tämä joogatapahtuma sopii kaikille eikä vaadi aikaisempaa joogataustaa.

Jooga Cocktail -viikonlopun aikana saat hellittää kaikesta tekemisestä ja kääntää huomioisi kohti omaa itseäsi ja hyvinvointiasi. Niin ihanaa! Joogaharjoitusten teemoina ovat mm. läsnäolon, itsensä hyväksymisen sekä myötätunnon harjoittelu unohtamatta hauskuutta ja leikkisyyttä. Joogan ei tarvitse olla vakavaa, välillä voi vaikka ratketa nauruun.

Meille ohjaajina on tärkeää luoda salliva ilmapiiri siten, että tunnet itsesi tervetulleeksi joogamatolle ja siten, että harjoitus palvelee tarpeitasi parhaalla mahdollisella tavalla. Harjoitusten muokkaus on enemmän kuin suotavaa – ei siis minkäänlaista suorituspakkoa. Harjoitukset sopivat kaikille ja olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Huomaathan, että voit varata majoituksen jo perjantai-illasta. Soita 03 2631211.


Mikäli tapahtuma on täynnä, voit ilmoitatutua tapahtumiin jonottajaksi. Saat ilmoituksen sähköpostiisi jos paikkoja vapautuu.


Hinnat ja ilmoittautuminen

Hinnat
254 € /hlö, sis. täysihoito 2hh
294 € /hlö, sis. täysihoito 1hh

Ilman majoitusta 215 €
Lauantain osallistuminen 155 €

Jooga Cocktailit 2023

Hinnat
259 € /hlö, sis. täysihoito 2hh
299 € /hlö, sis. täysihoito 1hh

Ilman majoitusta 219 €
Lauantain osallistuminen 155 €

Hyödynnä Early Bird -etu! Voimassa 15.1.2023 saakka.

239 € /hlö, sis. täysihoito 2hh
269 € /hlö, sis. täysihoito 1hh


Jooga Cocktail maaliskuu by Studio Vintti
25.-25.3.2023

Jooga Cocktail toukokuu
6.-7.5.2023

Laskeutuminen Jooga Cocktail -viikonloppuun

Lisäsimme asiakkaidemme pyynnöstä laskeutumisen Jooga Cocktail -viikonloppuun perjantai-illaksi tähän toukokuun tapahtumaan. Nyt sinulla on mahdollisuus saapua Varalaan jo perjantai-iltana, nauttia iltapalasta ja rauhallisesta Yin- ja äänimaljaharjoituksesta illan päätteeksi. Hinta 65 € (2 hh), 95 € (1 hh) saapuminen Varalaan, vastaanotto auki klo 20.00 saakka

Klo 19.00 alkaen iltapala tarjolla klo 19.00

klo 20.00 Yin- jooga ja äänimalja -harjoitus 60 min / Johanna Rajamäki

Ilmoittautuminen Laskeutuminen Jooga Cocktail -viikonloppuun aukeaa loppuvuodesta 2022.

Jooga Cocktail syksy
30.9.-1.10.2023

Jooga Cocktail joulu by Studio Vintti
9.-10.12.2023


Kurssista sanottua

”Jooga Cocktail oli ihana irtiotto arjesta. Tunneissa oli hyvää vaihtelua dynaamisen joogan ja rentoutusten välillä. Iso kiitos ohjaajille. Lisäksi ruoka oli todella hyvää. Kurssiin voisi sisältyä myös esimerkiksi vapaaehtoinen liikuntakokeilu.”

”Joogatunnit olivat superhyviä. Viikonlopun jälkeen kroppa oli ihan uudessa kuosissa. Samoin mahtavaa oli se, että pääsi valmiiseen pöytään nauttimaan KOTIruoasta.”

”Mukava joogaviikonloppu, sujuva, kivasti taukoja, sopiva ohjelma. Kävelymeditaatioon olisi voinut mennä rauhallisempaa tahtia ja astangan ja lauantain ensimmäisen joogan tuntien paikat olisin vaihtanut päikseen. Mutta oikein hyvä viikonloppu! Kiitos”

”Kaikki oli niin kivaa ja hyvin suunniteltu. Olen vääntänyt vihersmoothien joka päivä. Tänään menossa taas joogaan. Oli kyllä ihana päivä. Kun olin vain päivän, niin olisin voinut vielä tiiviimmän päivän viettää, mutta ymmärrän, että voisi joskus ottaa rauhallisemmin. Erityisesti Minnin tunti oli niin ihana, samoin nautin Johannan maljarentoutuksesta ja tunnista. Meditaatio kävely oli vähän tynkä, mutta maljarentoutus pelasti. Ruoka oli hyvää ja seura, nautin joka hetkestä. Nesteet lähti liikkeelle tehokkaasti😀. Kiitos ihanat valoisat opet🥰”


Tutustu Jooga Cocktail ohjelmaan

Jooga Cocktail -malliohjelma

Lauantai          

10.00 Tervetuloa -infoa ja esittäytyminen / Minni Suni

11.00 Jooga-harjoitus 1, esimerkiksi Heart Opening Flow 75 min / Minni Suni                                

12.30 Lounas -myös vegaanivaihtoehto

13.30  Kävelymeditaatio kauniissa Pyynikin maisemissa päättyen meditaatioon salissa 60 min / Johanna Rajamäki

15.00  Puhdistavan smoothien valmistamisen demo ja välipala / Johanna Rajamäki  

16.30 Jooga -harjoitus 2, esimerkiksi Yin jooga and Selfcare -harjoitus päättyen äänimaljarentoutukseen 75 min / Johanna Rajamäki

17.45   Äänimaljarentoutuminen Yin -joogaharjoituksen päätteeksi 15 min / Johanna Rajamäki

18.30 alkaen   
Mahdollisuus saunomiseen klo 22.00 saakka oman kiireettömän aikataulun mukaisesti.

Sunnuntai       

Aamiainen tarjolla klo 7.30-9.00

9.00 Aamun joogaharjoitus 75 min / Minni Suni

10.30 Mielen Detox: meditaatio ja äänimaljarentoutus 60 min / Johanna Rajamäki

Suihku, huoneiden luovutus ja pakkaaminen

12.30 Lounas ja kurssin päätösja palaute


Tuntikuvaukset ja ohjaajat

Varalan Jooga Groove

Varalan Jooga Groove -harjoitus on dynaaminen ja rennon hauska harjoitus, jossa liikkeet yhdistyvät toisiinsa hengityksen ja musiikin rytmittämänä. Aloitamme harjoituksen aurinkotervehdyksen variaatioilla ja liitämme niihin seisten tehtäviä liikkeitä. Tunti on rento, mutta hikinen aloitus joogaviikonlopulle ilman kilpailua tai suorituspaineita! Harjoitukseen pääsee mukaan aloittelija ja se sopii myös joogaa harrastaneellekin.

Kävelymeditaatio

Ohjattu kävelymeditaation kauniissa Pyynikin maisemissa.  Kävelymeditaatio on maadoittava ja rauhoittava harjoitus, joka sopii hyvin hidastamaan kiireistä mieltä. Kehon liike rauhoittaa ja tasapainottaa mieltä ja kehoa. Päätämme kävelymeditaation saliin.

Puhdistava smoothie

Teemme yhdessä helpon puhdistavan smoothien, jonka voit ottaa osaksi arkeasi. Smoothie sisältää kesäkurpitsaa, kurkkua, lehtikaalia, sitruunaa, inkivääriä, vehnänorasta sekä vettä.

Maksaa ja sappea puhdistava Yin jooga ja kristallimaljaäänirentoutus

Yin jooga on rauhallinen harjoitus, joka sopii niin uusille joogaajille kuin myös jo harjoiteillekin. Maksaa ja sappea puhdistavat asanat tukevat kehon sekä mielen puhdistumista kevään kynnyksellä ja rauhoittavat mieltä. Lisääntyvä valon määrä voi myös aiheuttaa rauhattomuutta ja voimme tasapainottaa kehoa ja mieltä yin joogaharjoituksen avulla.

Pysähdymme asanoihin 3-5 minuutin ajaksi ja kuuntelemme kehoamme sekä hengitystämme. Tämä hoitava ja rentouttava joogan muoto aktivoi kehomme meridiaaneja (energiakanavia), lihaskalvoja, niveliä sekä aineenvaihduntaa ja tasapainottaa mieltä.

Yin -harjoitukset ovat aina mielenkiintoinen matka omaan sisimpään. Yin joogan avulla sukellat syvemmälle kehotietoisuuteen päästäen irti vanhasta ja poimien mukaan jotakin uutta ja vahvistavaa.

Tuorepuuron valmistus

Valmistamme virkistävän tuorepuuron saunalla, jonka voimme sitten nauttia sunnuntaina aamulla. Jos osallistut lauantaiksi niin voit ottaa tuorepuuron mukaan lähtiessäsi.

Tuorepuurot ovat käteviä ja helppoja sekä terveellisiä välipaloja. Tuorepuuro sisältää gluteenittomia kaurahiutaleita, chia siemeniä, kauramaitoa, auringonkukan siemeniä, kurpitsansiemeniä, taateleita sekä mustikoita.

Yin & Yang -yhdistelmätunti

Yin & Yang -yhdistelmäharjoituksessa yhdistyvät rauhoittavat ja rentouttavat harjoitteet sekä vahvistavat ja dynaamiset liikkeet. Aloitamme tunnin dynaamisella Yang -osuudella ja päätämme sen rauhoittavaan Yin -osuuteen. Dynaamisessa Yang -osuudessa liikkeet yhdistyvät toisiinsa hengityksen rytmittämänä. Päätämme harjoituksen loppurentoutukseen.

Mielen detox – ohjattu meditaatio ja äänimaljarentoutus 

Teemme yhdessä hengitysharjoituksia sekä ohjatun meditaation ja päätämme yhteisen hetken äänirentoutukseen.

Kristallimaljaäänirentoutus

Pysähdymme kuuntelemaan kristallimaljojen puhdistavaa, tasapainottavaa sekä voimaannuttavaa ääntä. Kristallimaljojen harmonisoivat soinnut vapauttavat kehon sekä mielen jännitystiloja.  Äänimaljojen värinä rentouttaa kehoa solutalolta alkaen ja tasapainottaa mieltä sekä kehoa.

Johanna-rajamaki

Johanna Rajamäki
Yoga Alliance 200h
Chi Therapeutics – Clare Gates Sjöblom pääohjaaja
Koulutuksen fokuksena Yin jooga.
Muita opettajia: Sarah Powers

minni

Minni Suni on toiminut ryhmäliikunnan parissa erilaisissa tehtävissä vuodesta 1995 ja hän on aloittanut joogaharjoittelun vuonna 2007. Joogaopettajan tutkinnon (Yoga Alliance, 500 hrs) hän on suorittanut Singaporessa vuonna 2009–2010. Päivätyökseen Minni toimii hyvinvointipalvelupäällikkönä Varalan Urheiluopistossa.

Nora on joogaopettaja, jonka tyyliä on kuvailtu valoisaksi, selkeäksi ja rauhalliseksi. Noran visio on auttaa ihmisiä kohti laadukkaampaa palautumista, syvempää kehotietoisuutta ja uusia henkisiä voimavaroja joogan avulla.

Nora opiskeli joogaopettajaksi vuonna 2017, ja siitä lähtien hän on opettanut säännöllisesti flow-joogaa, yin-joogaa ja restoratiivista joogaa, äiti-vauva -ryhmiä sekä yksityistunteja. Hänen asiakaskuntansa on koostunut niin ammattiurheilijoista kuin ihmisistä, jotka haluavat lisää hyvää oloa ja voimavaroja elämäänsä joogan avulla.

Noran omassa elämässä jooga merkitsee erityisesti itsensä kohtaamista ja tunteiden käsittelyä, mutta myös hermoston tasapainottamista sekä terveenä liikkumista ja palautumista niin arjessa kuin liikuntaharrastuksissa. Äidiksi tultuaan Nora on kokenut joogan hyödyt myös perhe-elämässä, ja harjoitus on painottunut enemmän itsensä kuuntelemiseen ja lyhyempiin joogahetkiin.

Nora on opiskellut joogaopettajan jatko-opintoja erikoistuen amerikkalaisessa ohjelmassa mm. hermoston ja mielen hyvinvoinnin tukemiseen joogalla sekä urheilijoille suunnattuun joogaan. Noralla on taustallaan myös mindfulnessin ja psykologian opintoja.

Joogamaton ulkopuolella Nora liikkuu monipuolisesti, intohimona erityisesti juoksu. Oman mielenkiintonsa pohjalta Nora loi online-harjoituskokoelman Juoksijan joogapaketti, jonka harjoitukset tukevat kaikenlaisten juoksijoiden harjoittelua ja palautumista.

Löydät Noran Instagramista @norayoganow ja kotisivuihin voit tutustua osoitteessa norayoganow.com

Ohjaajat Jooga Cocktail powered by Studio Vintti

Jooga Cocktail powered by Studio Vintti

Anu ja Sanni ovat Tampereen luovimmaksi hyvinvointiustudioiksi tituleeretun Studio Vintin perustajat ja voimanaiset. Studio Vintti on tarjonnut vuodesta 2017 monipuolisia jooga- ja hyvinvointi palveluita Näsilinnankadulla Tampereella. www.studiovintti.fi

Anu Niemi on rakastettu teatteriopettaja, näyttelijä ja joogaopettaja, joka on jo vuosien ajan opettanut ihmisille kehon ja mielen salaisuuksia. Anun maanläheinen, rehellinen ja valoisa läsnäolo sekä pitkä opetustausta tekevät matkastasi turvallisen ja lempeän kulkea. Pohjanmaalta kotoisin olevan Anun käsissä ovat monen ikäiset teatteriopiskelijat löytäneet kontaktin kehoonsa ja mieleensä, oppien ymmärtämään itseään syvemmin ja paremmin. Teatterin puolella Anu on moniottelija, joka on opettamisen ja näyttelemisen lisäksi ohjannut ja käsikirjoittanut esityksiä sekä teatterille että sirkukselle. 

Näyttelijä (FIA), Teatteriopettaja (TeM, KK & Draamapedagogi), Integral (I 200h ja II 170h)- ja Yin-joogaopettaja, kasvojoogaopettaja, lastenjoogaohjaaja, Ilmajooga- ja Yoga Wheel -ohjaaja ja Äänimaljahoitaja 

Sanni Haahdenmaa on parhaillaan fysioterapeutiksi opiskelava näyttelijä, Kaizen-Muse-luovuusvalmentaja ja lempeästä tyylistään tunnettu joogaopettaja. Kaarinasta kotoisin oleva Sanni on tuttu teatterilavoilta, tv-töistä sekä myös musiikin maailmasta. Neljän lapsen äiti on tehnyt töitä naisten ja äitien hyvinvoinnin edistämiseksi ja voimaannuttamiseksi. Hoitavat, tiibetiläiset äänimaljat kuuluvat Sannin monipuoliseen osaamiseen. Sannille uuden luominen, ideointi ja oppiminen ovat elämäntapa. Sannin valovoima ja rakkaus luovat ihmisille turvallisen ilmapiirin etsiä, kokea ja löytää.

Näyttelijä FIA, Kaizen-Muse Creativity Coach, Integral- ja Yin-joogaopettaja, kasvojoogaopettaja, lastenjoogaohjaja, Ilmajooga- ja +35C* OmFlow -ohjaaja, Sacred Pregnancy- ja Naisesta äidiksi -ohjaaja.

Tuntikuvaukset Jooga Cocktail powered by Studio Vintti

Lempeä jooga 

on lempeä hatha-tunti, joka sopii ihan jokaiselle. Tunnilla vahvistetaan, notkistetaan ja tasapainotetaan sekä kehoa että mieltä. Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta! Tutustumme joogan perusteisiin, kuten asanaharjoitukseen ja niiden turvallisiin linjauksiin, hengitysharjoituksiin (Pranayama), silmäharjoitteisiin (Netra Vyayamam) sekä lyhyisiin meditaatiohetkiin. Tunnilla edetään rauhalliseen tahtiin jokaisen omaa kehoa kuunnellen. 

Kävelymeditaatio kauniissa Pyynikin maisemissa 

Meditaatio on omaan mieleen tutustumista ja sen aloillaan pitämistä lempeästi. Se on itsensä tarkkailua, jonka tarkoituksena on lisätä hyvää oloa ja rentoutta. Kävelymeditaation tarkoitus on vähentää stressiä, parantaa keskittymiskykyä ja auttaa ongelmien ratkaisussa. Meditaation aikana hengitetään puhdasta ulkoilmaa, avataan pehmeästi kehoa ja keskitytään liikkeen avulla omaan kehoon, hengitykseen ja ajatuksiin. Pyritään löytämään rento ja tarkkaileva olo ilman suorittamista. Pukeudu sään mukaisesti, lämpimästi. Kävelyvauhti on rauhallinen.

Hehkujooga® 

Studio Vintin kasvojooga on enemmän kuin pelkkää kasvojumppaa. Hehkujooga® on kokonaisvaltainen harjoitus, jonka päämääränä on nimensä mukaisesti saada sinut hehkumaan. Hehkujooga® palauttaa rauhan ja levollisuuden kasvoillesi.
Hehkujooga® on erityisesti sinulle, jos:

-kasvosi tuntuvat kireiltä ja rasittuneilta
-kärsit kireistä leukaperistä, kuorsaat, narskutat tai puret hampaita yhteen silmäsi tuntuvat väsyneiltä
-koet, että peilikuvasi ei vastaa enää mielialaasi
-käytät paljon aikaa ruudun äärellä
-tunnet kadottaneesi hehkun kasvoiltasi

Meille jokaiset kasvot ovat kauniit ja yksilölliset. Eletty elämä ja koetut tunteet saavat näkyä. Mikään ei silti estä sinua hehkumasta! Miten paljon käytämmekään aikaa kehomme lihasten huoltoon, mutta kasvot unohdamme lähes poikkeuksetta. Kasvoissamme on lihaksia, joiden kireys ja ylityöskentely vaikuttavat huomattavasti ilmeeseemme. Yhtälailla alityöskentelvät lihakset tuovat kasvoille väsyneen ilmeen.

Hehkujooga® on joogaharjoitus, jossa keskitymme kasvojen ja pään alueen lihasten vahvistamiseen ja rentouttamiseen. Isossa osassa ovat myös erilaiset rentouttavat kasvohieronnat, jotka tehdään kasvoöljyä apuna käyttäen. Hehkujooga-workshopissa kasvohieronta tehdään Flow Cosmeticsin Arctic Beauty Oilia käyttäen. Arctic Beauty Oil on täyteläinen öljyseerumi, joka vahvistaa ihoa, lisää kimmoisuutta, suojaa ihoa antioksidanttisesti ennenaikaista vanhenemista vastaan, helyttää ja kirkastaa ihon väriä. Seerumi sopii hyvin myös herkälle ja punoittavalle iholle sekä auttaa rauhoittamaan ihoärsytyksiä. Sinulla on myös mahdollisuus ostaa itsellesi Arctic Beauty Oil kotiin viemisiksi.

Hehkujoogaan® kuuluu olennaisena osana koko kehon rentoutta edistävät harjoitukset. Ohjaamme sinua pois totutuista kasvoja kuormittavista tavoista ja ujutamme arkipäivään uusia, hyvää tekeviä rutiineja. 2,5 tunnin työpajaan kuuluu harjoituksen lisäksi yhteinen teetauko ja äänimaljarentoutus. Suosittelemme, että poistat kasvoilta meikin ennen workshopia. Hehku on kauneutta, joka kumpuaa sisältä päin.

Aamun Yinjoogaharjoitus (tunteet & hengitys) 75 min 

Yin on kiinalaiseen lääketieteeseen ja meridiaanioppiin pohjautuva joogaharjoitus. Fyysisellä tasolla Yin-harjoituksessa nesteytetään sidekudoksia pitkien, rentouttavien asanoiden (jooga-asentojen) avulla. Kiinalaisen lääketieteen mukaan pitkien asanoiden ajatellaan paineistavan kehon meridiaaneja (energiakanavia), jotka sijaitsevat sidekudoksissa. Kun meridiaaneihin kohdistetaan ensin painetta asanan avulla ja sen jälkeen vapautetaan paine siirtymällä asanasta pois – on mahdollista saada liikkeelle energiakanaviin jumiutunutta energiaa. Tästäkin syystä Yin-harjoitus on myös hyvin meditatiivinen joogamuoto, ja sitä kutsutaankin joogan hiljaiseksi harjoitukseksi. Aamun harjoituksessa keskitytään myös hengitykseen ja havainnoidaan harjoituksen nostamia tunteita.

Äänimatka 60 min 

Studio Vintin rentouttava äänimatka on tunnin mittainen sukellus hoitavaan äänimaisemaan.

Tunnin aikana soivat useat hoitavat soittimet, mm. kristalliset ja metalliset äänimaljat, kalimba, gongi, tuulikellot…ja tärkeimpänä tietenkin hiljaisuus.

Sinun ei tarvitse muuta kuin sulkea silmäsi ja antaa äänen hoitaa kehoa ja mieltä. Äänimatkan hoitava teho perustuu ennen kaikkea soitinten luomaan kauniiseen äänimaisemaan, mikä johdattaakin mielesi lempeästi pois arjesta. Kehostamme on suuri osa vettä, joka pääsee värähtelmään soitinten luoman äänivärähtelyn ansiosta. Yhtenä tärkeänä soittimena resonoit siis myös Sinä.

Suosittelemme pukeutumaan äänimatkalle lämpimästi ja rennosti. 


Tutustu Varalan varaus- ja peruutusehtoihin

Muuta Varalassa

HyväOlo-viikonloppu sopii kaikille, jotka hakevat uusia elämyksiä liikunnasta ja tykkäävät liikkua porukassa.