ProMethod-valmentajakoulutus

ProMethod eli ProMe -konsepti on suunnattu liikunta- ja terveysalalla työskenteleville, kuten valmentajille, fysioterapeuteille, personal trainereille ja liikunnanohjaajille. ProMe -konsepti on työkalu asiakkaan kokonaisvaltaiseen, tuki- ja liikuntaelinterveyden huomioivaan valmentamiseen.  Tavoitteena on parantaa lihastasapainoa, korjata puolieroja ja poistaa harjoittelua häiritsevät kivut ja oireet. Näin myös ennaltaehkäistään turhia rasitusvammoja. Konseptiin kuuluu alkukysely, yksilön kehon lihastasapainon, liikkuvuuden ja liikehallinnan testaus. Testien perusteella tehdään harjoitusohjelma heikkouksien kehittämiseksi ja lisäksi ohjataan alkulämmittely- ja kehonhuolto-ohjelmat.

ProME

ProMe- liikepankki tarjoaa muun harjoittelun tueksi toiminnallisia, aktivoivia, liikkuvuutta ja hallintaa parantavia harjoitteita myofaskiaaliset jatkumot huomioiden. ProMe- valmentaja rakentaa testien perusteella yksilöllisen, ongelmia korjaavan harjoitusohjelman muun harjoittelun tueksi ja ohelle.  Valmentajalla on käytössään digitaalinen liikepankki, jolla ohjelmia voi rakentaa ja lähettää asiakkaalle. ProMe- valmentaja huomioi kehon myofaskiaaliset jatkumot, aiemmat vammat ja vaivat sekä tämänhetkiset oireet. Ideologian ydin ProMe-konseptissa on dynaaminen syvä tuki. Niin urheilussa kuin arkielämässä nivelemme tarvitsevat syvä tuen ja täyden liikeradan liikkuessamme. Harjoitteemme ovat dynaamisia, kehon ja nivelten kannattelua tukevia ja urheilua sekä arkitoimintoja tukevia.

Koulutuksen sisältö:

 • Ennakkomateriaalia: tutustuminen aiheeseen, Mitä on faskia -luento ja termistö
 • Tuki- ja liikuntaelimistön yleisimmät ongelmat alueittain
  • harjoitteiden ohjaaminen eri vaivoihin
 • Testipatteristo alueittain ja linkitys myofaskiaalisiin jatkumoihin
  • Hartiarengas/olkanivel
  • Rintaranka
  • Lanneranka
  • Vatsan kontrolli ja lantionpohja
  • Lantio/lonkka
  • Nilkka/jalkaterä
 • Kuntouttavan kuntosaliohjelman laatiminen
 • Demoasiakas ja kotiohjelman laatiminen testien perusteella pareittain
 • Alkulämmittelyn merkitys ja rakentaminen
 • Kehonhuollon merkitys ja linkittäminen muuhun harjoitteluun

ProMethod-valmentajakoulutus
pe-la 30.-31.7.2021

koulutuspaikka Varalan Urheiluopisto, voimistelusali 1

Hinta 440 € sis. alv

Toinen/kolmas Method-koulutukseni, koulutustodistus esitettävä 352 €


ProMethod-päivityskoulutus 28.5.2021 klo 10-16

koulutuspaikka Varalan Urheiluopisto, voimistelusali 1

Hinta 180 € sis. alv

Kaikki 3 konsepti-koulutusta käytynä, hinta 100 € sis. alv


Lisätiedot koulutuksesta
Anne Puranen
anne@proftraining.fi tai p. 044-5644878

Tiedustele majoitusta 
anne-maarit.silpo@varala.fi tai p. 044 345 9951

Majoitus 1hh 99 € sis. aamupala
Majoitus 2hh 60 € sis. aamupala


Koulutuksesta sanottua

“ProMethod testipatteristo <3. Enää en lähde tekemään ainoatakaan yksilövalmennusta ilman, että ensin käydään Pro Method -testit asiakkaan kanssa läpi! Ihan parasta, kun saa testien pohjalta asiakkaalle luotua juuri sitä asiakasta palvelevan kuntosali- ja kuntouttavan ohjelman <3”

Tykkäsin siitä, että kremppojen hoidossa lähdettiin liikkeelle kokonaisvaltaisesti: ensin oli alkuhaastattelu, sitten tehtiin lihastasapainon, liikkuvuuden ja liikehallinnan testausta. Huomattiin, että oikea pakara ei aktivoidukaan samalla tavalla kuin vasen (se on myös heikompi), ja vasen puoli kiristi edestä enemmän kuin oikea. Sitten auottiin paikkoja ja sain muutamia aktivoivia liikkeitä, joita teen aina ennen treenejä. Minä olen jotenkin hassusti ajatellut, että se riittää, kun käy kerran viikossa kehonhuoltotunnilla, mutta eihän se tietenkään riitä, jos muina päivinä tekee kovatehoisia treenejä, kuten juoksee tai käy salilla. Aktivoivalla alkulämmittelyllä on suuri merkitys erityisesti heikommille lihaksille. Niillä mm. estetään turhien rasitusvammojen syntyminen.

“Eihän tällästä oo kukaan ennen kertonut, miksi kaikilta ei testata näitä ennen kuntosaliharjoittelua?! Nyt tiedän miten korjaan tekniikkaa kuntosalilla.”