Varalan varaus-, laskutus- ja peruutusehdot


Vapaa-ajan kurssien ja leirien ehdot

Kurssi- tai leirivarauksen voi tehdä kotisivujemme ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Ilmoittautumislinkki löytyy jokaisen kurssin / leirin yhteydestä. Ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistusviestin ilmoittautumisestasi sähköpostiisi.

Lisätietoja kursseista ja leireistä myyntipalvelusta puh. 03 2631 211.


Kurssien yleiset varausehdot ovat:

1.Asiakas voi perua kurssinsa ilman erityistä syytä seuraavasti:

 • Jos varaus perutaan viimeistään 28 vuorokautta ennen kurssin/leirin alkua, peruutuskuluina peritään 25 euroa.
 • Jos varaus peruutetaan myöhemmin kuin 28 vuorokautta mutta viimeistään 14 vuorokautta ennen kurssin alkua, peruutuskuluina peritään 50 euroa.
 • Jos varaus peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta mutta viimeistään 48 tuntia ennen kurssin alkua, peritään 50 % kurssin hinnasta.
 • Jos varaus peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen kurssin alkua, Varalalla on oikeus periä asiakkaalta koko kurssin hinta.

2. Jos asiakas sairastuu ennen kurssin alkua ja estynyt tulemaan kurssille, niin hänen on toimitettava lääkärintodistus. Tällöin maksu palautetaan vähennettynä toimistokuluilla 25 euroa.

Jos asiakas joutuu keskeyttämään kurssin sairauden tai jonkin muun syyn takia, Varala ei ole velvollinen palauttamaan tai alentamaan keskeytyneen kurssin hintaa asiakkaalle

3. Leirien, kurssien ja lomien toteutumisessa minimiosallistujamäärät ovat 10-20 hlöä sisällöstä riippuen. Pidätämme oikeuden lomien peruuttamiseen 14 vrk ennen alkamisajankohtaa sekä ajankohtien ja hintojen muutoksiin. Peruuttamistamme lomista otamme viipymättä yhteyttä asiakkaaseen ja palautamme hänen maksaman varausmaksun kokonaisuudessaan.


MAKSUEHDOT

Ilmoittautuessaan osallistuja valitsee joko verkkopankkimaksun, luottokorttimaksun tai joissakin tapauksissa laskun.

Laskun eräpäivä on tapahtumasta riippuen kaksi – kuusi viikkoa ennen tapahtuman alkua. Maksamalla maksun osallistuja varmistaa osallistumisensa tapahtumaan. Kurssi/leiri tulee olla kokonaan maksettu ennen  kurssin alkua. Kaverikimpan maksuehto – Ryhmän yhteyshenkilö kerää ryhmän osallistumismaksut itselleen ja maksaa Kaverikimpan   vastaanottoon  saavuttaessa. Vaihtoehtoisesti voidaan sopia laskutuksesta, laskutuslisä 10 €/lasku.   Huom! Henkilöhinta nousee, mikäli Kaverikimpan henkilömäärä jää alle 10 henkilön.


Ryhmä- ja yritysasiakkaiden varausten ehdot alk. 1.1.2023

VARAUSEHDOT

– Asiakkaan pitää vahvistaa/peruuttaa tarjous/varaus viimeistään tarjouksessa olevaan määräpäivään mennessä sähköpostitse/puhelimitse. 

Palveluvarausten, henkilömäärän ja erikoisruokavalioiden lopullinen vahvistus on ilmoitettava viimeistään 7 vuorokautta ennen tilaisuutta.

– Kokouspakettia ei pureta, vaan se laskutetaan aina sellaisenaan riippumatta, ovatko kaikki osanottajat osallistuneet esim. kaikille aterioille.

– Tilavaraus on voimassa tilaajan ilmoittamalle osallistujamäärälle. Jos osallistujamäärä muuttuu olennaisesti, Varalalla on oikeus osoittaa toinen tila varaajalle sekä neuvotella tilaisuuden yksityiskohdista ja kustannuksista

– Huomaathan, että vuokratessasi tiloja oman organisaation / yrityksen / seuran / yhdistyksen tms. tapahtumaan, Varalan nimen käyttö tapahtuman nimessä markkinoinnissa ei ole sallittua. Tapahtuman järjestäjän tulee nimetä tapahtuma ja ilmoittaa järjestävän organisaation nimi siten, että tapahtumaa ei voida mieltää Varalan järjestämäksi. Varalan nimeä saa käyttää sijaintitietona ja paikkana Varalaa ja sen miljöötä voi kuvailla varala.fi-sivustolta löytyvillä tiedoilla.


LASKUTUS- JA MAKSUTAPA

– Varala laskuttaa tilaisuuden vahvistuksen mukaan paitsi henkilömäärän kasvaessa laskutamme todellisen määrän mukaisesti.

– Mikäli lasku lähetetään kolmannelle osapuolelle, tulee tilaajan ilmoittaa asiasta opistolle ennen tilaisuutta.

– Maksuehto on 14 pv netto, ellei toisin kirjallisesti sovita.

– Varala pidättää oikeuden muuttaa arvonlisäveron vastaamaan laskutuspäivän mukaisia arvonlisäverokantoja.


PERUUTUSEHDOT

– Peruutusehdot koskevat kaikkia asiakkaita (yksityishenkilö/yritys/urheiluseura/muu).

– Viimehetken varauksien peruutusehdot sovitaan tapauskohtaisesti.

– Kaikki muutokset ja peruutukset tulee tehdä SÄHKÖPOSTITSE/PUHELIMITSE.

– Viime hetken peruutus on tehtävä PUHELIMITSE (03-2631 111) viimeistään klo 10.00 saapumispäivänä. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista tai saapumatta jättämisistä peritään yhden vuorokauden maksu.

– Ryhmien majoitusvarauksien peruuttamisessa noudatetaan päivätilaisuuksien peruutusehtoja, kts.alla.

Päivätilaisuudet

Tilaisuus, joka perutaan

 • 42 vrk ennen tilaisuuden alkua yli 40 henkilön ryhmät, ei veloitusta
 • 28 vrk ennen tilaisuuden alkua alle 40 henkilön ryhmät, ei veloitusta
 • 7-41 vrk ennen tilaisuuden alkua yli 40 henkilön ryhmät, veloitamme 50% tilaisuuden kokonaishinnasta.
 • 7-27 vrk ennen tilaisuuden alkua, veloitamme 50 % tilaisuuden kokonaishinnasta
 • 3-6 vrk ennen tilaisuuden alkua, veloitamme 75 % tilaisuuden kokonaishinnasta
 • alle 3 vrk ennen tilaisuuden alkua, veloitamme tilaisuuden kokonaishinnan mukaan
Täysihoitovaraukset

Tilaisuus, joka perutaan

5-40 henkilöä

 • 42 vrk ennen tilaisuuden alkua, ei veloitusta
 • 28 vrk ennen tilaisuuden alkua, veloitamme 50 % tilaisuuden kokonaishinnasta 14 vrk ennen tilaisuuden alkua, veloitamme 75 % tilaisuuden kokonaishinnasta
 • alle 14 vrk ennen tilaisuuden alkua, veloitamme tilaisuuden kokonaishinnan mukaan

41-100 henkilöä

 • 60 vrk ennen tilaisuuden alkua, ei veloitusta
 • 30 vrk ennen tilaisuuden alkua, veloitamme 50 % tilaisuuden kokonaishinnasta 21 vrk ennen tilaisuuden alkua, veloitamme 75 % tilaisuuden kokonaishinnasta
 • alle 21 vrk ennen tilaisuuden alkua, veloitamme tilaisuuden kokonaishinnan mukaan

yli 100 henkilöä

 • 120 vrk ennen tilaisuuden alkua, ei veloitusta
 • 60 vrk ennen tilaisuuden alkua, veloitamme 50 % tilaisuuden kokonaishinnasta 30 vrk ennen tilaisuuden alkua, veloitamme 75 % tilaisuuden kokonaishinnasta
 • alle 30 vrk ennen tilaisuuden alkua, veloitamme tilaisuuden kokonaishinnan mukaan

Mahdollisissa force major tilanteissa (mm. sähkökatkot) Varala ei ole velvollinen korvaamaan niistä aiheutunutta haittaa.


VUOKRAUSEHDOT LASI-IGLUN VUOKRASOPIMUKSEEN

Tutustu varausehtoihin täältä