Saapuminen Varalaan

Car parking

Varalan Urheiluopisto , Varalankatu 36, 33240 Tampere

Varalan aluekartta

Varalan aluekartta kuvana

Saapuminen pyörällä

Suosimme Varalassa ekologisia kulkumuotoja. Yksi hyvä, kestävää kehitystä tukeva kulkuneuvo on polkupyörä. Olemme pyöräily-ystävällinen yritys, jonka tunnistaa Welcome Cyslist -merkistä.

Meiltä löydät pyöräilijälle sopivat palvelut kuten tilan pyörien huoltoon ja säilytykseen sekä pesutuvan, jossa onnistuu vaatteiden huolto edullisesti. Lisäksi saat mahasi täyteen joko Ravintola Säteessä tai Kahvila Annassa.

Pyöräilijän info-kirjeen saat saapuessasi Varalan vastaanotosta.


Saapuminen Nyssellä (eli linja-autolla)

Varalaan pääsee kaupunkiliikenteen linja-autolla nro 10. Varalaa lähimmät pysäkit ovat nimeltään Varala (2011) Varalasta keskustaan mentäessä ja Varala (2012) Varalaan tullessa keskustan suunnasta.

Tampereen joukkoliikenteen aikataulut
Tampereen joukkoliikenteen linjakartta


Saapuminen autolla

Helsinki-Tampere –moottoritieltä

Helsinki-Tampere moottoritien päässä tullaan isoon risteykseen (Viinikan liikenneympyrään), josta ajetaan vasemmalle KESKUSTAN ja HÄMEENPUISTON viittojen mukaan. Ajetaan Ratinan sillan yli (oikealle jää Ratinan stadion) Hämeenpuistoon. Toisista liikennevaloista käännytään vasemmalle HOTELLI ROSENDAHLIN viitan mukaan (oikealle jää Tampereen Työväen Teatteri). Ajetaan mäki ylös. Stop-merkin jälkeen käännytään vasemmalle viittojen mukaan. Hotelli Rosendahlista on noin 700 m jyrkkään “Varalan mutkaan”, jonka jälkeen käännytään heti vasemmalle Varalankadulle, risteyksessä tienviitta Varalan Urheiluopisto.

Vaasasta, Porista, Jyväskylästä ja Lahdesta

VAASA-PORI suunnasta
Paasikiventieltä kyltti oikealle Keskusta / Särkänniemi. Mäen päällä oikealle Pyynikki (Sepänkatu). Oikealle Pispala (Satakunnankatu), oikealle Pirkankatu ja heti ryhmittyminen vasemmalle. Vesilinnankatua ylös ja mäen päältä kylttien mukaan Varalaan.

JYVÄSKYLÄ-LAHTI teiden suunnalta
Keskussairaalan ohi ajattaessa tulee Rauma / Vaasa / Särkänniemi kyltti oikealle.
Ajetaan rantatunnelin läpi ja tunnelin jälkeen oikealle Keskusta / Santalahti /Särkänniemi. Seuraavaksi Keskusta / Särkänniemi.
Mäen päällä oikealle Pyynikki. Oikealle Pispala (Sepänkatu), Oikealle Pispala (Satakunnankatu), oikealle Pirkankatu ja heti ryhmittyminen vasemmalle. Vesilinnankatua ylös ja mäen päältä kylttien mukaan Varalaan.

Pysäköinti

Varalassa on rajoitetusti pysäköintitilaa. Suosittelemme joukkoliikenteen käyttämistä, mikäli mahdollista. Auton voi pysäköidä myös portin ulkopuolelle Varalankadulle. Portin vieressä on lisäksi hiekkakaistale, joka on liikennemerkillä osoitettu pysäköintialueeksi.

Huomioithan katupysäköinnissä, että:
– et tuki Varalankatua. Pysäköinti on sallittu vain kadun kävelytien puoleiseen reunaan.
– et estä liikennettä pihoihin tai vaikeuta kääntymistä Varalan pihaan.
– et parkkeeraa jalkakäytävälle.
– käytät tilan muut huomioiden

Pysäköiminen porttien ja ovien edustalle on kielletty pelastusteiden auki pitämiseksi.
HUOM! Pyynikintien ja Tahmelantien tienvarteen ei kannata pysäköidä vaikka siellä tilaa näyttäisi olevan. Kaupungin pysäköintivalvonta katsoo sen maastopysäköinniksi ja seurauksena voi olla pysäköintivirhemaksu.

Varaathan aikaa pysäköintipaikan löytämiseen, jotta ehdit ajoissa tilaisuuteesi.

Saapuminen tilauskuljetuksilla

Varalan piha on ahdas linja-autoille. Suosittelemme tilausajoneuvoille, että ryhmä jätetään joko Varalankadulla A-portille tai ruuhkaisina aikoina Pyynikintien linja-autojen pysäkille, mistä on vain 100 metrin kävelymatka Varalaan. Erityisesti talviaikaan kaupunkiliikenteen pysäkki on erinomainen vaihtoehto.

Muuta huomioitavaa

Ensiapuvälineet löytyvät vastaanotosta ja kahvila Annasta.
Lemmikkieläimet Varalassa on muutamia lemmikkieläinhuoneita. Tiedustele vastaanotosta.
Wlan-yhteys Varalassa on wlan-yhteys. Saat vierailijatunnuksen maksutta vastaanotosta.

Hyödyllisiä linkkejä Tampereen palveluihin

Tampereen joukkoliikenteen aikataulut http://aikataulut.tampere.fi/

Tampereen kaupungin liikuntapaikat www.tampere.fi/liikuntajavapaaaika/liikuntajaulkoilu.html

Särkänniemen Elämyspuisto, vain 2,2 km Varalasta www.sarkanniemi.fi

Pyynikin kesäteatteri, vain 1,2 km Varalasta www.pyynikinkesateatteri.com