Valmennuksen erikoisammattitutkinto

Veat

VEAT Valmennuksen erikoisammattitutkinto – Haluatko verkostoitua yli lajirajojen?

Kisakallion ja Varalan Urheiluopistojen yhteinen Valmennuksen erikoisammattitutkintoon valmistava koulutus (VEAT 3) alkoi syyskuussa 2020 . Seuraavan koulutuksen aloituksesta ilmoitetaan näillä sivuilla .

Valmennuksen erikoisammattitutkinto on Opetushallituksen hyväksymä, tutkintojärjestelmään kuuluva ammatillinen aikuiskoulutus, joka on suunnattu valmennustehtävissä (esim. päävalmentajat, valmennuspäälliköt, akatemiavalmentajat, nuorten olympiavalmentajat) sekä valmennuksen johto- ja kehittämistehtävissä toimiville urheilun ammattilaisille. Työssä, muussa käytännön elämässä sekä koulutuksessa hankittu ammattitaito osoitetaan näytöillä. Kisakallion ja Varalan Urheiluopistot järjestävät yhdessä Valmennuksen erikoisammattitutkintoon valmistavan koulutuksen, joka antaa osallistujille ainutlaatuisen mahdollisuuden verkostoitua yli lajirajojen.

Työtehtävät

Tutkinto soveltuu esim. liikunta- ja urheiluseurassa, lajiliitossa, alueorganisaatiossa, urheiluakatemiassa, sekä liikuntayrittäjänä toimiville. Koulutus antaa valmiuksia valmennuksen johto- ja kehittämistehtäviin.

Koulutuksen sisältö

Valmennuksen erikoisammattitutkinnon suorittaminen edellyttää kahden pakollisen ja yhden valinnaisen tutkinnonosan suorittamista.

Pakolliset tutkinnon osat:
1. Valmennustoiminnan johtaminen
2. Urheilijakeskeinen valmentaminen

Valinnaiset tutkinnon osat:
3. Urheilutoiminnan kehittäminen
4. Toimiminen valmennuksen kansainvälisessä toimintaympäristössä
5. Valmennustoiminnan hallinnon kehittäminen.

Tutustu Valmennuksen erikoisammattitutkinnon tutkinnon perusteisiin Lataa PDF

Koulutuksen toteutus

Valmennuksen erikoisammattitutkintoon valmistava koulutus toteutetaan 1,5 vuoden mittaisena monimuoto-opiskeluna, joka sisältää lähijaksoja Kisakallion- ja Varalan Urheiluopistolla, etäopiskelua kotipaikkakunnalla sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista omaa työtehtävää toteuttaen. Lisäksi tehdään omaan työhön ja organisaation toimintaan liittyviä kehittämistehtäviä.  Tutkinnon suorittaminen ja ammattitaidon osoittaminen edellyttää toimimista tutkinnonosan työtehtäväalueella.

Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella

Oppisopimuskoulutus on ammatillista peruskoulutusta, joka koostuu työnopetuksesta työpaikalla ja tietopuolisesta opetuksesta oppilaitoksessa sekä ohjatuista oppimis- ja etätehtävistä. Varalan Urheiluopistolla on oma oppisopimustoimisto, jonka kautta tehdään oppisopimukset työpaikoille. Otamme myös vastaan opiskelijoita tietopuoliseen koulutukseen muiden toimistojen kautta.

Lue lisää tästä!

Veat 3 ryhmän valmistavan koulutuksen lähijaksot:

1. jakso 9.-10.9. 2020 Varala/Tampereen Yliopiston Urheilujohtamisen seminaari
2. jakso 12.–13.10.2020 Kisakallio
3. jakso 19.-20.11. 2020 Kisakallio, Taitoseminaari
4. jakso 25.-27.1.2021 Varala
5. jakso 8.-9.3.2021 Varala
6. jakso 12.–13.4.2021 Kisakallio
7. jakso 24.–25.5.2021 Varala
8. jakso 13.–14.9.2021 Kisakallio

Koulutuksen hinta

Koulutuksen hinta on 2 000 €, joka sisältää valmistavan koulutuksen ja näytöt (3). Tämän lisäksi tulevat mahdolliset majoitus- ja täysihoitokulut. Koulutuksen voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta.

Terveydentilavaatimukset valmennuksen erikoisammattitutkinnossa

Linkki terveydentilavaatimuksiin. (PDF)

Haku

Koulutukseen on jatkuva haku.

Valinta tehdään ja koulutuspolku suunnitellaan opiskelijiden henkilökohtaistamisen kautta.

Tiedustelut:

Pekka Rindell
Varalan Urheiluopisto
pekka.rindell@varala.fi
+358 44 3459 925

Pulmu Puonti
Kisakallion Urheiluopisto
pulmu.puonti@kisakallio.fi
+358 400 672 500


Oppisopimusasioissa:
Jani Nieminen, koulutustarkastaja
puh. 044 7906 412