Liikunnanohjauksen perustutkinto

Liikunnanohjauksen perustutkinto on toisen asteen tutkinto, joka antaa valmiudet erilaisiin liikunta-alan työtehtäviin sekä jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutkinnon suorittanut ohjaa liikuntaa erilaisille ja eri-ikäisille ryhmille, laatii tarvittaessa fyysistä toimintakykyä ja terveyttä edistäviä henkilökohtaisia liikuntaohjelmia, suunnittelee ja johtaa liikuntaan liittyviä projekteja sekä suunnittelee ja järjestää liikuntatapahtumia. Tutkinnon yhteydessä opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa Personal Trainerin pätevyyden antava sertifikaatti.

Koulutus on laajuudeltaan 180 osp ja sitä järjestetään peruskoulupohjaisena ja toisen asteen koulutuksen (ylioppilas/toinen ammatillinen koulutus) suorittaneille. Tutkinnon suorittajan opintopolku on yksilöllinen. Henkilökohtaistamisen kautta koulutuksen sisältö ja laajuus vaihtelevat.

Tutustu ePerusteisiin (PDF)

Tutustu Liikunnanohjauksen perustutkinnon tutkinnonosiin (PDF)

WinNova ja Varalan Urheiluopisto ovat allekirjoittaneet sopimuksen koulutusyhteistyöstä. Yhteistyön myötä syksystä 2021 alkaen liikunnanohjauksen perustutkinto on mahdollista opiskella myös Raumalla.

opiskelu LPT

Järjestimme koulutuksesta kiinnostuneille infotilaisuuden etänä. Katso tilaisuuden tallenne tästä


Liikunnanohjauksen perustutkinto Varalassa, Tampereella

Peruskoulupohjainen haku koulutukseen on yhteishaussa joka kevät. Ylioppilaspohjainen tai toinen ammatillinen koulutus jatkuvan haun kautta. Koulutukset käynnistyvät syksyisin.

Koulutus on opiskelijoille maksutonta, samoin asuminen opistolla ja ruokailut opiskelupäivinä.

Opiskelu ja asuminen opistolla

Opistolla asutaan 2-3 hengen huoneissa. Huoneessa on WC, suihku, koulupöydät, sängyt, TV ja molemmille asukkaille oma lukollinen kaappi, jossa voi säilyttää tavaroita viikonlopun yli. Isompia varusteita varten opistolla on varastotiloja, joihin on mahdollista jättää tavarat myös viikonlopuiksi. Huoneissa on lakanat ja pyyhkeet. Opistolla on pyykinpesumahdollisuus.

Huoneet luovutetaan perjantaina klo 12.00 mennessä ja avaimen saa jälleen maanantaiaamuna. Opiskelu ja asuminen on muuten maksutonta, mutta pitkänmatkalaisilla on mahdollisuus sunnuntai-sunnuntai asumiseen, josta veloitetaan erikseen.

Asuntolassa on yhteinen keittiö ja oleskelutila, jossa opiskelijat voivat viettää vapaa-aikaansa. Keittiössä on keittomahdollisuus, mikro ja jääkaappi.

Opiskelijoille on varattu tiettyihin aikoihin sali-, kuntosali- ja saunavuoroja. Tiloja voi käyttää myös, mikäli ne ovat vapaana.


Liikunnanohjauksen perustutkinto Porissa, WinNovan toimipisteessä

Tavoitteena on käynnistää koulutus Porissa syksyllä 2022.

Koulutus on opiskelijoille maksutonta, samoin lounas opiskelupäivinä. Majoituksesta Porissa huolehtii jokainen itse.


Hakeminen

Kevään 2022 yhteishaku peruskoulupohjaisille hakijoille 22.2.–22.3.2022: opintopolku.fi.

Jatkuva haku kevään 2022 yhteishaun yhteydessä toisen ammatillisen koulutuksen tai lukion suorittaneille hakijoille: opintopolku.fi.

Tavoitteena on avata seuraava haku Winnovan koulutukseen on keväällä 2022. Lisätietoja mahdollisesti aukeavasta hausta päivitetään näille sivuille helmikuun aikana.

Pääsy- ja soveltuvuuskoe

Opiskelijavalinnat tehdään pääsy- ja soveltuvuuskokeen perusteella. Pääsykokeet järjestetään 23.-25.5. Varalan Urheiluopistolla. Koe on yksipäiväinen ja se järjestetään Varalan urheiluopistossa, Tampereella.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeista voi saada 0-10 pistettä

  • Sosiaalisuus ja ilmaisutaito: halu ja taito ihmisten kanssa toimimiseen ja itsensä ilmaiseminen eri keinoin 0-6p.
  • Liikunnallisuus: kehonhallinta, ketteryys ja koordinaatio 0-4 p.

Yhteishaus tulokset ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 16.6.2022


Terveydentilavaatimukset 1.1.2012 alkaen

Hakijan terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvä seikka ei saa olla esteenä opiskelijaksi ottamiselle. Opiskelijaksi ei kuitenkaan voida ottaa sitä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen, jos valtioneuvoston asetuksissa (1032/2011 ja 1033/2011) määritellyissä sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan tutkinnoissa opintoihin liittyvät turvallisuusvaatimukset sitä edellyttävät ja jos estettä ei voida kohtuullisin toimin poistaa. Henkilön terveydentilan tai toimintakyvyn osalta tulee arvioida mahdollisten sairauksien aiheuttamat rajoitteet ja sairauksien yksilöllinen hoitotilanne. Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla

– sellaiset psyykkiset tai fyysiset sairaudet tai vammat, jotka estävät käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vakava toimintakykyä laskeva masennus tai tuki- ja liikuntaelimistön sairaus
– päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.


KELAn tuet Liikunnanohjauksen perustutkinto, LPT

Katso tästä lisätietoa KELAn tuistaLisätietoja
Liikunnanopettaja Katja Laaksonen 044 3459 913
Loma-aikana: hakijapalvelut@varala.fi


Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella

Oppisopimuskoulutus on ammatillista peruskoulutusta, joka koostuu työnopetuksesta työpaikalla ja tietopuolisesta opetuksesta oppilaitoksessa sekä ohjatuista oppimis- ja etätehtävistä. Varalan Urheiluopistolla on oma oppisopimustoimisto, jonka kautta tehdään oppisopimukset työpaikoille. Otamme myös vastaan opiskelijoita tietopuoliseen koulutukseen muiden toimistojen kautta. Tutustu lisää liikunnanohjaauksen perustutkinnon suorittamiseen oppisopimuksella.