Liikunnanohjauksen perustutkinto

Infopäivä yhdeksäsluokkalaisille 13.2.2020 Varalan Urheiluopistolla

Ryhmä 1. klo 9.00 – 11.00 ja ryhmä 2. klo 13 – 15.00.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä

Myös opot ja vanhemmat tervetuloa!

Ilmoittaudu tästä (avautuu lyyti.fi -sivustolle)

Liikunnanohjauksen perustutkinto on toisen asteen tutkinto, joka antaa valmiudet erilaisiin liikunta-alan työtehtäviin sekä jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutkinnon suorittanut ohjaa liikuntaa erilaisille ja eri-ikäisille ryhmille, laatii tarvittaessa fyysistä toimintakykyä ja terveyttä edistäviä henkilökohtaisia liikuntaohjelmia, suunnittelee ja johtaa liikuntaan liittyviä projekteja sekä suunnittelee ja järjestää liikuntatapahtumia. Tutkinnon yhteydessä opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa Personal Trainerin pätevyyden antava sertifikaatti.

Koulutus on laajuudeltaan 180 osp ja sitä järjestetään peruskoulu- ja ylioppilaspohjaisena. Peruskoulupohjainen haku koulutukseen on yhteishaussa joka kevät (ylioppilaspohjainen haku 1 1/2 vuoden välein).

Koulutus on päiväopiskelijoille maksutonta, samoin asuminen opistolla ja ruokailut opiskelupäivinä.

Tutkinnon suorittajan opintopolku on yksilöllinen. Henkilökohtaistamisen kautta koulutuksen sisältö ja laajuus vaihtelevat.

Tutustu ePerusteisiin (PDF)

Tutustu Liikunnanohjauksen perustutkinnon tutkinnonosiin (PDF)

Hakeminen

Peruskoulupohjainen haku kevään 2020 yhteishaussa 18.2.–10.3.2020. Opiskelu alkaa elokuussa 2020.

Liikunnanohjauksen perustutkinnolle voi hakea myös jatkuvan haun kautta. Jatkuvan haun kautta voit hakea, mikäli olet suorittanut lukion oppimäärän, ylioppilas-, ammatillisen- tai korkeakoulututkinnon.

Jatkuva haku Jatkuva haku 18.2.-10.3. Opiskelu alkaa elokuussa 2020.

 

Valinta- ja soveltuvuuskoe

Kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan yksipäiväiseen pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen. Valintakoe järjestetään 18.-20.5.2020. Hakijat kutsutaan pääsykokeisiin kolmessa ryhmässä, osa ensimmäisenä, osa toisena ja osa kolmantena päivänä.

Saat tiedon yhteishaun tuloksista aikaisintaan 11.6.2020. Jos olet antanut sähköpostiosoitteesi hakemuksella, saat tulokset myös sähköpostiisi.

Ota vastaan opiskelupaikkasi viimeistään 25.6.2020.

 

Pääsy- ja soveltuvuuskokeista hakija voi saada 0-10 pistettä. Pisteet jakautuvat seuraavasti:

0-4p. Liikunnallisuus: kehonhallinta, ketteryys, koordinaatio

Kehonhallinta, rytmikyky ja ilmaisu 1p.
Palloilu 1p.
Vesiliikunta 1p.
Yleinen liikunnallisuus 1p.

0-6p. Sosiaalisuus ja itsensä ilmaisu: halu ja taito ihmisten kanssa toimimiseen ja itsensä ilmaisu eri keinoin

Haastattelu 2p.
Ryhmätehtävä 2p.
Ohjaustuokio 2p.

Terveydentilavaatimukset 1.1.2012 alkaen

Hakijan terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvä seikka ei saa olla esteenä opiskelijaksi ottamiselle. Opiskelijaksi ei kuitenkaan voida ottaa sitä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen, jos valtioneuvoston asetuksissa (1032/2011 ja 1033/2011) määritellyissä sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan tutkinnoissa opintoihin liittyvät turvallisuusvaatimukset sitä edellyttävät ja jos estettä ei voida kohtuullisin toimin poistaa. Henkilön terveydentilan tai toimintakyvyn osalta tulee arvioida mahdollisten sairauksien aiheuttamat rajoitteet ja sairauksien yksilöllinen hoitotilanne. Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla

– sellaiset psyykkiset tai fyysiset sairaudet tai vammat, jotka estävät käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vakava toimintakykyä laskeva masennus tai tuki- ja liikuntaelimistön sairaus
– päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.

Lisätietoja

Opintosihteeri Katri Hämäläinen 044 3459 929
Liikunnanopettaja Katja Laaksonen 044 3459 913

Opiskelu ja asuminen opistolla

Opistolla asutaan 2-3 hengen huoneissa. Huoneessa on WC, suihku, koulupöydät, sängyt, TV ja molemmille asukkaille oma lukollinen kaappi, jossa voi säilyttää tavaroita viikonlopun yli. Isompia varusteita varten opistolla on varastotiloja, joihin on mahdollista jättää tavarat myös viikonlopuiksi. Huoneissa on lakanat ja pyyhkeet. Opistolla on pyykinpesumahdollisuus.

Huoneet luovutetaan perjantaina klo 12.00 mennessä ja avaimen saa jälleen maanantaiaamuna. Opiskelu ja asuminen on muuten maksutonta, mutta pitkänmatkalaisilla on mahdollisuus sunnuntai-sunnuntai asumiseen, josta veloitetaan erikseen.

Asuntolassa on yhteinen keittiö ja oleskelutila, jossa opiskelijat voivat viettää vapaa-aikaansa. Keittiössä on keittomahdollisuus, mikro ja jääkaappi.
Opiskelijoille on varattu tiettyihin aikoihin sali-, kuntosali- ja saunavuoroja. Tiloja voi käyttää myös, mikäli ne ovat vapaana.

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella

Oppisopimuskoulutus on ammatillista peruskoulutusta, joka koostuu työnopetuksesta työpaikalla ja tietopuolisesta opetuksesta oppilaitoksessa sekä ohjatuista oppimis- ja etätehtävistä. Varalan Urheiluopistolla on oma oppisopimustoimisto, jonka kautta tehdään oppisopimukset työpaikoille. Otamme myös vastaan opiskelijoita tietopuoliseen koulutukseen muiden toimistojen kautta. Tutustu lisää liikunnanohjaauksen perustutkinnon suorittamiseen oppisopimuksella.