Liikunnanohjauksen perustutkinto

Liikunnanohjauksen perustutkinto on toisen asteen tutkinto, joka antaa valmiudet erilaisiin liikunta-alan työtehtäviin sekä jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutkinnon suorittanut ohjaa liikuntaa erilaisille ja eri-ikäisille ryhmille, laatii tarvittaessa fyysistä toimintakykyä ja terveyttä edistäviä henkilökohtaisia liikuntaohjelmia, suunnittelee ja johtaa liikuntaan liittyviä projekteja sekä suunnittelee ja järjestää liikuntatapahtumia. Tutkinnon yhteydessä opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa Personal Trainerin pätevyyden antava sertifikaatti.

Koulutus on laajuudeltaan 180 osp ja sitä järjestetään peruskoulupohjaisena ja toisen asteen koulutuksen (ylioppilas/toinen ammatillinen koulutus) suorittaneille. Tutkinnon suorittajan opintopolku on yksilöllinen. Henkilökohtaistamisen kautta koulutuksen sisältö ja laajuus vaihtelevat.

Tutustu ePerusteisiin (PDF)

Tutustu Liikunnanohjauksen perustutkinnon tutkinnonosiin (PDF)

WinNova ja Varalan Urheiluopisto ovat allekirjoittaneet sopimuksen koulutusyhteistyöstä. Yhteistyön myötä koulutus on mahdollista suorittaa myös Raumalla/Porissa. Aloitusaikatauluista tiedotetaan tarkemmin nettisivuilla.

opiskelu LPT

Järjestimme koulutuksesta kiinnostuneille infotilaisuuden etänä.

Katso tilaisuuden tallenne tästä


Liikunnanohjauksen perustutkinto Varalassa, Tampereella

Syksyllä 2022 alkavat koulutukset

Peruskoulupohjainen haku koulutukseen on yhteishaussa joka kevät. Opiskelijoita valitaan 22.

Jatkuva haku: Ylioppilaspohjainen tai toisen ammatillisen koulutuksen käyneet. Valmennuksen ja seuratoiminnan tai terveyttä edistävän liikuntaneuvonnan osaamisala. Koulutukseen valitaan 16 opiskelijaa.

Varalassa alkaa syksyllä uusi Liikunnanohjauksen perustutkinto – Yrittäjyyslinja

Jatkuva haku: Ylioppilaspohjainen tai toisen ammatillisen koulutuksen käyneet. Uudelta yrittäjyyslinjalta valmistuvien opiskelijoiden ammattinimike on liikuntaneuvoja, liikunnan palvelutuotannon osaamisala. Yrittäjyyslinjalle valitaan 10 opiskelijaa.


Koulutus on opiskelijoille maksutonta, samoin asuminen opistolla ja ruokailut opiskelupäivinä.

Opiskelu ja asuminen opistolla

Opistolla asutaan 2-3 hengen huoneissa. Huoneessa on WC, suihku, koulupöydät, sängyt, TV ja molemmille asukkaille oma lukollinen kaappi, jossa voi säilyttää tavaroita viikonlopun yli. Isompia varusteita varten opistolla on varastotiloja, joihin on mahdollista jättää tavarat myös viikonlopuiksi. Huoneissa on lakanat ja pyyhkeet. Opistolla on pyykinpesumahdollisuus.

Huoneet luovutetaan perjantaina klo 12.00 mennessä ja avaimen saa jälleen maanantaiaamuna. Opiskelu ja asuminen on muuten maksutonta, mutta pitkänmatkalaisilla on mahdollisuus sunnuntai-sunnuntai asumiseen, josta veloitetaan erikseen.

Asuntolassa on yhteinen keittiö ja oleskelutila, jossa opiskelijat voivat viettää vapaa-aikaansa. Keittiössä on keittomahdollisuus, mikro ja jääkaappi.

Opiskelijoille on varattu tiettyihin aikoihin sali- ja kuntosalivuoroja. Tiloja voi käyttää myös, mikäli ne ovat vapaana.


Liikunnanohjauksen perustutkinto Porissa, WinNovan toimipisteessä

Liikunnanohjauksen perustutkinnon koulutus alkaa Porissa 8.8.2022. Koulutus on laajuudeltaan 180 osp ja tutkinnon suorittaminen kestää 1,5-2 vuotta. Koulutus suunnitellaan ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä paikallisen työelämän kanssa. Lisätietoa opintopolku.fi. Haku on suunnattu aiemmin hankittua tutkintoon tunnistettavaa osaamista suorittaneille, esim. lukion tai ammatillisen koulutuksen, tai osia niistä suorittaneille. Ryhmään valitaan 20 opiskelijaa.

Koulutus on opiskelijoille maksutonta, samoin lounas opiskelupäivinä. Majoituksesta Porissa huolehtii jokainen itse.


Hakeminen

Kevään 2022 yhteishaku peruskoulupohjaisille hakijoille 22.2.–22.3.2022: opintopolku.fi.

Jatkuva haku kevään 2022 yhteishaun yhteydessä toisen ammatillisen koulutuksen tai lukion suorittaneille hakijoille: opintopolku.fi.

Porissa alkavaan Winnovan koulutukseen haku jatkuvan haun kautta. Hakuaika 23.3. klo 10 – 29.4.2022 klo 15. Haku tiedot myös opintopolussa

Pääsy- ja soveltuvuuskoe

Opiskelijavalinnat tehdään pääsy- ja soveltuvuuskokeen perusteella. Pääsykokeet järjestetään:

Varalan jatkuva haku ja Porissa alkavan koulutuksen pääsykoe 20.5.2022.
Koe on yksipäiväinen ja se järjestetään Varalan urheiluopistossa, Tampereella.
Haastattelu 0-2 pistettä ja ryhmätehtävä 0-2 pistettä.
Yrittäjyyslinjalla edellä mainittujen lisäksi ennakkotehtävä 0-2 pistettä.

Yhteishaku 23.-25.5.
Koe on yksipäiväinen ja se järjestetään Varalan urheiluopistossa, Tampereella.

Hakijoille lähetämme sähköpostitse kutsut pääsykokeisiin.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeista voi saada 0-10 pistettä

  • Sosiaalisuus ja ilmaisutaito: halu ja taito ihmisten kanssa toimimiseen ja itsensä ilmaiseminen eri keinoin 0-6p.
  • Liikunnallisuus: kehonhallinta, ketteryys ja koordinaatio 0-4 p.

Yhteishaun tulokset ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 16.6.2022


Terveydentilavaatimukset 1.1.2012 alkaen

Hakijan terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvä seikka ei saa olla esteenä opiskelijaksi ottamiselle. Opiskelijaksi ei kuitenkaan voida ottaa sitä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen, jos valtioneuvoston asetuksissa (1032/2011 ja 1033/2011) määritellyissä sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan tutkinnoissa opintoihin liittyvät turvallisuusvaatimukset sitä edellyttävät ja jos estettä ei voida kohtuullisin toimin poistaa. Henkilön terveydentilan tai toimintakyvyn osalta tulee arvioida mahdollisten sairauksien aiheuttamat rajoitteet ja sairauksien yksilöllinen hoitotilanne. Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla

– sellaiset psyykkiset tai fyysiset sairaudet tai vammat, jotka estävät käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vakava toimintakykyä laskeva masennus tai tuki- ja liikuntaelimistön sairaus
– päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.


KELAn tuet Liikunnanohjauksen perustutkinto, LPT

Katso tästä lisätietoa KELAn tuistaLisätietoja
Liikunnanopettaja Katja Laaksonen 044 3459 913
Loma-aikana: hakijapalvelut@varala.fi


Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella

Oppisopimuskoulutus on ammatillista peruskoulutusta, joka koostuu työnopetuksesta työpaikalla ja tietopuolisesta opetuksesta oppilaitoksessa sekä ohjatuista oppimis- ja etätehtävistä. Varalan Urheiluopistolla on oma oppisopimustoimisto, jonka kautta tehdään oppisopimukset työpaikoille. Otamme myös vastaan opiskelijoita tietopuoliseen koulutukseen muiden toimistojen kautta. Tutustu lisää liikunnanohjaauksen perustutkinnon suorittamiseen oppisopimuksella.