Lääkärijohtoinen painonhallintaohjelma


Harmittaako sinua kieltäytyä mukavista asioista läheisten kanssa heikentyneen kunnon, jaksamisen tai toimintakyvyn takia? Haluaisitko pystyä kokeilemaan uusia asioita?

Matkassamme opit pitämään parempaa huolta itsestään ja elämään oman näköistä elämää.

Paremmasta elämänhallinnasta ja uusista rutiineista seuraava tasapainoisempi ja terveempi arki, parempi jaksaminen ja enemmän energiaa tehdä itselle tärkeitä asioita.

Jos sinulla terveydellisiä haasteita, esimerkiksi diabetes tai nivelvaivoja? Tämän ohjelman kautta saat turvalliset ohjeet painon pudottamiseen.

Anna asiantuntijoiden auttaa elämäntapojesi muuttamisessa.

Osta painonhallintaohjema itsellesi verkkokaupasta ja varaa samalla aika ensimmäiselle lääkärikäynnille.

Ellei varattavissa olevista ajoista löydy sinulle sopivaa, jätä yhteydenottopyyntö niin otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä ajan järjestämiseksi

Ensimmäinen tapaaminen on lääkärikäynti (yleislääketieteen erikoislääkäri, maksu 190 €), jossa tehdään alkukartoitus (lääkärikäynnit eivät sisällä verikokeita). Lääkärikäynti ei vielä sido ohjelman ostamiseen. Ota 1. käyntikerralle mukaan KELA-korttisi. Mikäli päädyt ostamaan Lääkärijohtoisen ja tutkitusti tehokkaan painonhallintaohjelman, loppusummasta hyvitetään lääkärikäynnin hinta.

Painonhallintaohjelman vastaava lääkäri Jorma Järvinen (yleislääketieteen erikoislääkäri)

Tiedustelut:


Julia Hildén +358 44 3459 910
Ohjelmasta vastaava Fysioterapeutti, Personal Trainer.

Myyntipalvelu 
myynti@varala.fi 

Ohjelman kuvaus

Lääkärijohtoinen ja tutkitusti tehokas painonhallintaohjelma, joka toteutetaan yhteistyössä Varalan ja Tampereen Terveystaidon kanssa.

Ohjelman keskeisiä periaatteita ovat pitkäkestoisuus (1 vuosi), henkilökohtainen ohjaus ja sitoutuminen ohjelmaan. Yhteensä 17 käyntiä asiantuntijoilla.

Ohjelman asiantuntijoina toimivat lääkäri, ravitsemusterapeutti ja personal trainer. Vastaanottotilat sijaitsevat Varalassa ja ohjelmassa hyödynnetään Varalan monipuolisia liikuntamahdollisuuksia.

Ohjelma sisältää

  • 4 lääkärintapaamista ohjelman aikana sis. lähtötilan kartoituksen
  • 3 ravitsemusterapeutin tapaamista ohjelman aikana
  • 10 tapaamista Personal Trainerin kanssa ohjelman aikana. (Ohjaukset voidaan toteuttaa myös omalla salillasi, mikäli salisi järjestelyihin tämä sopii)
  • Ravitsemusohjeet, liikuntaharjoittelun ohjeet sekä tilat ja välineet Personal Trainer -tapaamisten aikana
  • Henkilökohtaiset ja yksilöllisesti asiakkaan tilanteeseen luodut ohjeet ja ohjaukset.

Kaiken onnistumisen lähtökohtana on riittävän voimakas ja pitkäkestoinen motivaatio. Sen aikaansaamiseksi tarvitaan asiantuntijoiden tuki realistiset tavoitteet, seuranta ja vähintään vuoden kestävä prosessi.

Tässä ohjelmassa on keskeistä pysyvä elämäntapojen muuttaminen, mikä voi olla ilman apua tavattoman vaikeaa.


Ryhmäliikuntaa painonhallintaohjelmassa mukana oleville

Kevät: Seinäpilates Tupu ke 17.4 klo 16.30 tila H1

Kesä: Kirkkovene heinäkuu 2024


Osallistujien ajatuksia ohjelmasta

Katriinan tarina

https://varala.fi/etsimassa-keinoja-oman-hyvinvoinnin-ja-terveyden-yllapitamiseen-ja-pysyvien-muutosten-tekemiseen/

Ohjelman läpikäyneen Annelin kokemus

Anneli on yksi ensimmäisistä koko 12 kuukauden mittaisen Lääkärijohtoisen ja tutkitusti tehokkaan painonhallintaohjelman läpikäyneistä.

Anneli kertoo hymyillen, että ohjelma on myös empiirisesti tehokas. Asiakkaan tavoite oli päästä hölkkäkuntoon. Vuoden aikana Anneli tiputti yli 10 kg painoa ja kesäkuussa onnistui 25 minuutin hölkkälenkki.

”Olo on kyllä aika mahtava. Jos joku olisi sanonut vuosi sitten, että juokset ohjelman loputtua, en olisi uskonut. Kiitos asiantuntijoiden tsemppaamisen!”

Miksi Anneli päätti lähteä mukaan?

”Tein päätöksen, että nyt satsaan itseeni ja otan itseäni niskasta kiinni. Olen ihminen, joka tarvitsee jonkun, joka valvoo ja tsemppaa, joten tämä ohjelma oli oikea valinta. Joka kuukausi näkee vähintään yhtä ohjelman asiantuntijaa, joten on ”pakko” panostaa.

”Iloitsen näistä saavutuksista, mikä lisää omaa iloa ja itsetuntoa.”


Hinta

12 kk ohjelma, 190 € / kk

Hinta sisältää koko valmennuksen, kuvaus yllä.

Liikunnan osuuden voit maksaa henkilökohtaisilla liikuntaeduilla. Varalassa käy maksuvälineenä alla olevat edut. Näiden osuus maksetaan Varalan vastaanottoon ja niiden osuus vähennetään ohjelman kuukausihinnasta.

Smartum pay ja setelit
E-passi mobiilimaksu
Edenred mobiilimaksu ja virikeseteli
Eazybreik toimii mobiilina

Jos asiakas maksaa koko ohjelman maksun kertalaskulla, asiakas saa 100 € edun. Tällöin laskutettava summa on 1990 €.

Ohjelman kokonaishinnassa on huomioitu lääkärikäynneistä korvattava kela-korvaus ja niiden osuus on vähennetty kokonaissummasta. Lääkärinpalkkiotaksa 60 min 188 €, mistä Kelaosuus 30€ eli potilas maksaa 158€.

Kun tulet ensimmäiselle käynnille, tapaat lääkärin Varalan päärakennuksen vastaanotossa. Vastaanottohuoneena on Villa Varalan Kallio.

Ohjelman Personal Trainerit ja ravitsemusasiantuntija

Ohjelman hyödyt ja saadut tulokset

Painonhallintaohjelma on ollut käytössä jo useamman vuoden ajan. Ohjelma on alunperin käynnistynyt tutkimushankkeesta, jota Sitra ja Tampereen kaupunki osittain rahoittivat. Tutkimuksessa oli mukana loppuun saakka 100 osallistujaa ja tulokset olivat suomalaisen Käypä Hoito-suosituksen mukaiset. Lisäksi saatiin mm. merkittävä fyysisen kunnon paraneminen sekä verenpaineen lasku.

  • Painon putoaminen pitkäkestoisesti
  • Fyysisen kunnon parantuminen
  • Sairauksien hoito
  • Sairauksien ennaltaehkäisy
  • Elämän laadun parantuminen