• Contrast
    • Layout
    • Font

Haastattelimme Katriinaa hänen muutosmatkastaan, jonka hän teki yhdessä asiantuntijoidemme kanssa osallistuessaan Varalan Lääkärijohtoiseen painonhallintaohjelmaan. Tämä ohjelma on suunniteltu auttamaan sinua löytämään tasapainoisen ja terveellisen arjen rutiinit. Katriina jakaa lyhyesti kokemuksensa siitä, miten ohjelma on muuttanut hänen elämäänsä, auttanut parantamaan kuntoa, jaksamista ja toimintakykyä, sekä mahdollistanut uusien asioiden kokeilemisen.

Lisätietoja ohjelmasta löytyy Varalan sivulta lääkärijohtoinen ja tutkitusti tehokas painonhallintaohjelma


Haastattelija: Voisitko aluksi kertoa itsestäsi? Kuka olet ja miksi päätit hakea mukaan tähän ohjelmaan?

Katriina: Olen Katriina Mikkonen Tampereelta. Hain mukaan ohjelmaan, koska halusin löytää keinoja oman hyvinvointini ja terveyteni ylläpitämiseen ja tehdä pysyviä muutoksia elämässäni. Lähestyvä 50 vuoden ikä sai minut tajuamaan, että nyt on aika toimia. Terveyteni ja hyvinvointini ovat olleet minulle aina tärkeitä, mutta kuten monilla muillakin, minullakin on heikkoja kohtia kehossani, kuten selässä ja polvissa, joita ylipaino pahentaa.

Haastattelija: Saitko valmennuksesta sen, mitä toivoit?

Katriina: Kyllä, valmennus oli hieno kokemus. Eri ammattilaisten ohjauksessa ihminen kohdataan yksilönä, ja ohjelma rakennetaan omien vahvuuksien mukaan. Haasteiden tutkiskelu vaatii itsetutkistelua ja siinä ammattilaiset olivat tukena. Ravitsemusterapeutin, lääkärin ja personal trainerin tapaamiset olivat juuri sitä, mitä tarvitsin. Sain räätälöityä tapaamiset omien aikataulujeni mukaan, mikä oli erittäin hyödyllistä.

Haastattelija: Millaisia muutoksia olet tehnyt arjessasi tai elämässäsi valmennuksen myötä?

Katriina: Olen tehnyt useita muutoksia. Olen muun muassa muuttanut ruokailurytmiäni; nykyisin huolehdin ruokailusta pitkin päivää, en vain iltapainotteisesti. Syön esimerkiksi puuroa joka arkiaamu. Kasvisten osuus ruokavaliossani on kasvanut huomattavasti, ja olen alkanut ymmärtää unen merkityksen paremmin. Valmennuksen avulla olen myös löytänyt itselleni sopivia liikuntamuotoja, jotka ovat lisänneet liikuntaa elämässäni. Olen oppinut, että stressiä voi lievittää liikunnalla, ja olen oppinut suunnittelemaan syömiseni ja liikkumiseni viikoittain.

Haastattelija: Koetko, että sait rahallesi vastinetta?

Katriina: Ehdottomasti. Olin yllättynyt siitä, että pystyin hyödyntämään terveysvakuutustani lääkärikäynteihin, mikä oli iso plussa.

Haastattelija: Saavutitko ohjelman aikana asettamasi tavoitteet?

Katriina: Kyllä, saavutin tavoitteeni. Opin ymmärtämään terveyden ja hyvinvoinnin kokonaisvaltaisuuden sekä tunnistamaan omat vahvuuteni ja heikkouteni. Nämä opit auttavat minua pysymään terveenä loppuelämäni ajan.

Haastattelija: Kenelle suosittelisit tätä ohjelmaa?

Katriina: Suosittelisin ohjelmaa kenelle tahansa, joka haluaa tutkiskella omaa elämäänsä ja on valmis tekemään muutoksia. On tärkeää hyväksyä, ettei painonhallinnassa tarvitse pärjätä yksin. Ammattilaisten tuki on tärkeää elämäntapamuutoksen aikaansaamiseksi.

Haastattelija: Miltä tulevaisuutesi näyttää nyt, kun olet käynyt läpi tämän valmennuksen?

Katriina: Olen erittäin tyytyväinen ja optimistinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top