Personal Trainer -koulutus

Varalan urheiluopiston Personal Trainer -koulutus on kokonaisuus, joka antaa valmiudet toimia paitsi henkilökohtaisena valmentajana niin myös ryhmävalmentajana. Koulutus rakentuu kymmenestä lähijaksosta ja omatoimisesta etäopiskelusta.

Lisäksi jokainen opiskelija tekee opiskelun aikana harjoitustyön itse valitsemastaan asiakkaasta, jolla varmistetaan käytännön osaaminen. Koulutuksen hintaan sisältyy myös ruokailut Varalan Urheiluopiston laadukkaassa ravintolassa.

Varalan Urheiluopisto, GoGo liikuntakeskus tiivistävät yhteistyötään Varalan Personal Trainer -koulutuksessa.

 

PT 7 -ryhmään ilmoittautuminen on käynnissä. Varmista paikkasi jättämällä hakemus ajoissa. Koulutus alkaa 14.2.2020

Haku PT 7 -koulutukseen

opiskelijoiden ajatuksia koulutuksesta

”Me ollaan tosi monipuolisesti päästy itse tekemään ja harjoittelemaan, se on ihan parasta! Mielenkiintoista päästä ensin itse kokeilemaan kaikkea uutta, ennen kuin ohjaa niitä toisille”.

”Asiantuntevat opettajat, positiivinen henki, hyvät tilat, upea ympäristö”

”Tiukka setti anatomiasta, mutta Eetun rento tapa sai sen tuntumaan melko kivuttomalta ja aika meni nopeasti.”

”Loistavat opettajat PT-kurssilla!”

“Edelleen opettajien ammattitaito, sekä selkeästi havaittava intohimo kulloinkin opetettavaa asiaa kohtaan. Myöskin tarkoitukseen erittäin hyvin sopivat tilat. Lauantain opetuspäivä on pituudeltaan äärimmäisen fyysinen ja paljon painavaa asiaa, toisaalta lyhyessä koulutuksessa tulee pakostikkin pidempiä päiviä.”

 

Varalan Urheiluopistosta valmistuu Personal Trainer ammattilaisia!

Miksi juuri sinun kannattaa hakeutua opiskelemaan Varalan Urheiluopistoon Personal Traineriksi

Tulevaisuudessa liikunnan ja hyvinvoinnin merkitys osana jaksamista tulee kasvamaan entisestään ja siihen panostaminen nähdään kannattavana investointina, jonka vuoksi Personal Trainer -palveluista on tullut entistä suositumpi ja kysytympi.

UKK- instituutin uudet terveysliikuntasuositukset korostavat pienten askelten merkitystä. Meillä Varalassa koulutuksen filosofia noudattelee samaa linjaa. PT- asiakkaan yksilöllisten tarpeiden huomioiminen ja toteuttaminen on koulutuksen kivijalka. Tämä takaa opiskelijalle laadukkaan koulutuskokonaisuuden, jonka käytyään hänellä on valmiudet toimia Personal Trainer ammattilaisena, joko yrittäjänä tai toisen palveluksessa.

Kuka voi hakeutua koulutukseen?

Varalan Urheiluopiston Personal- Trainer koulutus on suunnattu liikunnasta, valmennuksesta ja hyvinvoinnista kiinnostuneille. Hakijalla ei tarvitse olla kokemusta liikunta- alalta ole ja opiskelijaksi voi hakeutua henkilö, joka on täyttänyt 18 vuotta.

Koulutuksen kesto ja aikataulu

Varalan Urheiluopiston Personal Trainer -koulutus rakentuu 10 viikonlopusta ajoittuen yhden vuoden ajalle. Koulutus on monimuoto-opiskelua, josta lähiopetuksen laajuus on 180 h. Etäjaksot sisältävät omatoimista opiskelua. Koulutus on mahdollista toteuttaa myös työn ohella, koska koulutus toteutetaan viikonloppuisin. Viikonloppujen aikataulu on yleensä pe 16:30-20:30 la 8:30-18:00 su 9:00-15:00.

Koulutusjakson aikana opiskelija tekee harjoitusasiakkaansa kanssa PT-prosessin, joka arvioidaan koulutuksen lopussa. Koulutuksen viimeisen lähijakson aikana suoritetaan myös PT- koe, jossa arvioidaan osaamista sekä teorian- että käytännön osalta. Kokeen hyväksytysti suorittaneet saavat Varalan Urheiluopiston laadukkaan PT- sertifikaatin ja heillä on oikeus käyttää Personal Trainer -nimikettä.

Koulutussisältö

Varalan Urheiluopiston Personal Trainer -koulutus on erittäin monipuolinen ja laaja kokonaisuus, joka rakentuu seuraavista osa-alueista:

 • Anatomia ja fysiologia 30h
 • Vuorovaikutustaidot ja didaktiikka 15h
 • Liikuntaneuvonta 15h
 • Testaus ja asiakkaan kartoitus 10h
 • Harjoittelun ohjelmointi 10h
 • Perusominaisuudet (nopeus, kestävyys, voima, taito) 21h
 • Ravitsemus 30h
 • Lihashuolto ja liikkuvuus 8h
 • Psyykkinen valmennus 9h
 • Yrittäjyys 16h
 • Ryhmäliikunta 8h

Jokainen koulutukseen osallistuva saa itselleen joko Polar A370 -fitnessmittarin, jatkuvalla sykkeen seurannalla tai Polar M430 GPS-juoksukellon sekä Olli Ilanderin ravintovalmennus kirjan.

Hinta ja peruutusehdot

2 990 €. Hinta sisältää ateriat (pe päivällinen, la lounas ja päivällinen, su lounas) opetuksen, opiskelumateriaalit ja Polar-mittarin.

3 950 €. Hinta sisältää lisäksi majoituksen 2-3 hlön huoneessa ja aamupalan. Majoitusten varaus Varalan myyntipalvelusta 03 2631 211.

PT-koulutus maksetaan neljässä erässä.

Mahdollisesta peruutuksesta paikanvarauksen jälkeen on ilmoitettava opistolle sähköpostilla (ptkoulutus@varala.fi) Viimeistään kuukausi ennen kurssin alkua, jolloin palautamme paikanvarausmaksun (-25€ toimistokulut). Sen jälkeen tulevista peruutuksista pidätämme paikanvarausmaksun kokonaisuudessaan.
Jos asiakas joutuu keskeyttämään kurssin sairauden tai loukkaantumisen vuoksi, määräytyy kurssimaksu kuluneiden kurssivuorokausien mukaisesti. Muussa tapauksessa kurssimaksua ei palauteta.
Vanhat peruutusehdot koskevat PT6 ja sitä aikaisempia koulutuksia.
Ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta kuukausi ennen koulutuksen alkamista sähköpostilla osoitteeseen ptkoulutus(at)varala.fi. Alle kuukausi ennen koulutuksen alkamista tulleista peruutuksista veloitetaan ensimmäisen erän maksu. Ilman peruutusta koulutus veloitetaan kokonaan.

Varalan Urheiluopisto- laadukas liikunta- alan ammattilaisten koulutuspaikka

Varala sijaitsee upealla paikalla aivan Tampereen keskustan tuntumassa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Varala on Suomen vanhin urheiluopisto, joka on perustettu vuonna 1909. Kouluttajamme ovat liikunta- alan huippuammattilaisia ja osalla heistä on myös huippu-urheilutausta, jonka jälkeen he ovat kouluttautuneet liikunnan ja valmennuksen ammattilaisiksi. Varalan valmennuskeskus tekee yhteistyötä lajiliittojen, urheiluseurojen ja yksilöurheilijoiden kanssa, jonka mukanaan tuomaa tietoa hyödynnämme myös PT- koulutuksessa. Varalan mottona onkin olla koko ajan kehityksen aallonharjalla hyödyntämässä liikunta alan viimeistä tietoa.

Tule mukaan joukkoomme!

Kurssin läpäistyäsi sinulla on Varalan myöntämä, korkeasti arvostettu todistus osaamisestasi sekä loistavat valmiudet työskennellä Personal Trainerina tai alkaa yksityisyrittäjäksi.

Lisätietoja

Personal Trainer-koulutusvastaava:
ptkoulutus(at)varala.fi
Veli-Matti Hemmo
040 1636 696

Kouluttajina alan huippuosaajia, muun muassa:

Veli-Matti HemmoUrheiluhieroja, liikunnanohjaaja, ammattivalmentaja ja ammatillinen opettaja.

Varalan urheiluopiston PT- koulutusten vastuukouluttaja. Ollut liikunta-alalla yrittäjänä 30 vuotta. Tehnyt kouluttajana ja fyysisen kunnon testaajana töitä mm. Suomen salibandyliitolle, Suomen palloliitolle ja Suomen voimisteluliitolle. Suomen valmentajien mentorikouluttaja. Fyysinen valmennus sekä mentaalivalmennus ovat lähellä sydäntä. MOTTO, valmenna ihmistä älä konetta!

Tiia HautalaFysiikkavalmentaja
– 23-vuotinen kilpaurheilu-ura, laji 7-ottelu, MM-5., Olympia-8.
– ammattivalmentajatutkinto 2013, Varala
– Suomen Urheiluiiton Valmentajatutkinto, (3-taso) moniotteluissa 2003
– Fysioterapeutti 1998

Erikoisosaaminen:
Nopeus- ja nopeusvoimaharjoittelu, juoksutekniikka sekä kimmoisuusharjoittelu

 

Jenni PuputtiFysiikkavalmentaja, Ammattivalmentaja tutkinto 2015, Fysioterapeutti AMK 2009

Erityisosaaminen:
Voimavalmennus, painonnostotekniikat, kuntouttava voimaharjoittelu

Jari SalmiYrittäjyyden opettaja AmO, Valmentaja, Kuntotestaaja

Erityisosaaminen:
tuotteistaminen ja palvelumuotoilu, työhyvinvointivalmennukset ja testaus, vuorovaikutustaidot, kestävyysliikunnan ohjaus ja valmennus,
lihaskuntokartoitukset ja valmennus, hiihto-, juoksu-,uinti- ja köysitoiminnan ohjaukset.

Pauliina TurpelaLiikunnan- ja terveystiedon opettaja, liikuntatieteiden maisteri (LitM) (pääaineena liikuntapedagogiikka, terveystiedon aineopettaja)

Liikunnanohjaaja (AMK), Liikuntaneuvoja ja Fisaf Personal Trainer ja kuntosaliohjaaja

Olen toiminut liikunta-alan yrittäjänä 10 vuotta ja viimeiset vuodet liikunta-alan opetus ja koulutustehtävissä opettaen terveysliikunnanohjausta sekä ryhmäliikunnan ohjaustaitoja. Itseäni kiehtoo taidon oppiminen ja opettaminen sekä ylipäänsä “liike”. Koen myös, että liikunta kuuluu kaikille, jokaisen tulee vain löytää oma mieluinen ja terveellinen tapansa liikkua.

Pauliina Savijoki

Liikuntatieteiden maisteri (pääaineena valmennus- ja testausoppi) 2017 Liikunnanohjaaja (AMK) 2011
Valmentajan erikoisammattitutkinto VEAT 2019
Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto TKEAT 2018

Yleisurheiluvalmentaja, kuntotestaaja ja valmennuksen asiantuntija, jota kiinnostaa erityisesti urheilijan kokonaisvaltainen valmentaminen ja asiakkaiden tarpeiden huomioiminen

Eeli HalonenLiikunnanohjaaja (AMK). Tällä hetkellä opiskelee viimeistä vuotta Jyväskylän yliopistossa liikuntabiologian maisteriohjelmassa pääaineena liikuntafysiologia. Omaa erikoisalaani on voimaharjoittelu sekä erityisesti voiman ja lihaskasvun fysiologia.

Jaakko HaatajaLiikunnanohjaaja (AMK), Liikuntatieteiden maisteri, Ravitsemusohjaus-koulutus (UKK-instituutti)

Toiminut ravitsemuksen opettajana, asiantuntijatehtävissä ja ravitsemuksen ohjaajana yksilöasiakkaille jo usean vuoden ajan.

Fysioterapeutti (AMK), Liikunnanopettaja (LitM).

Varalan Urheiluopiston urheilufysioterapeutti, liikunnanopettaja ja kouluttaja.

Ihmisen, liikkeen, liikkumisen ja kehonkäytön kokonaisvaltaisuus ja monipuolisuus kiehtovat itseäni. Tätä innostusta jaan mielelläni myös koulutuksissani!

 

Aila SainioLitM (2007 JYU, pääaine Liikuntapedagogiikka)

Ammatillinen osaaminen: Ryhmäliikunta, Pilates ja Jooga -ohjaaja, Psyykkinen valmentaja, Fysiikka- ja taito valmentaja, Voimisteluliiton kouluttaja ja valmentaja.

Työkokemus: Valmentaja vuodesta 1999 alkaen, Ryhmäliikunnanohjaaja vuodesta 2001 alkaen, Liikunnanopettaja ja kouluttaja vuodesta 2002 alkaen, Psyykkinen valmentaja vuodesta 2018 alkaen.

Julia HildénPeruskoulutukselta fysioterapeutti.

Lisäopintoja vuosien varrella olen kerryttänyt liikuntälääke-, ravitsemus- liikuntapsykologia- ja opettajanopinnoilla.

Liikunnan ohjauskokemusta minulta löytyy yli 20 vuotta ja lukuisia liikunnan erilaisia kursseja.

 

Elina BjörkFysioterapeutti AMK 2009

Ammatillinen opettaja 2019

Lisäksi: kahvakuulaohjaaja ja Ylab pilatesohjaaja

Taustaa:
Yli 10 vuoden työkokemus tuki- ja liikuntaelinfysioterapiasta, josta viimeiset vuodet yrittäjänä. Erityisosaamisena kuntouttava harjoittelu, kehonhallinta, nopeusharjoittelu sekä juoksutekniikka.

Jenni LaineLiikuntatieteiden maisteri 2009 ja Taiteen maisteri 2016
Erityisesti olen kiinnostunut liikuntapedagogiikasta sekä vuorovaikutustaidoista.

Äitiyslomalla

PT 4
koulutuksen lähijaksot
2019-2020

Lähijakso 1. 15.-17.2.2019
Lähijakso 2. 8.-10.3.2019
Lähijakso 3. 5.-7.4.2019
Lähijakso 4. 3.-5.5.2019
Lähijakso 5. 23.-25.8.2019
Lähijakso 6. 20.-22.9.2019
Lähijakso 7. 18.-20.10.2019
Lähijakso 8. 15.-17.11.2019
Lähijakso 9. 13.-15.12.2019
Lähijakso 10. 17.-19.1.2020

PT 5
koulutuksen lähijaksot
2019-2020

Lähijakso 1.  23.-25.8.2019
Lähijakso 2.  20.-22.9.2019
Lähijakso 3. 18.-20.10.2019
Lähijakso 4. 15.-17.11.2019
Lähijakso 5.  13.-15.12.2019
Lähijakso 6.  17.-19.1.2020
Lähijakso 7. 14.-16.2.2020
Lähijakso 8. 13.-15.3.2020
Lähijakso 9. 17.-19.4.2020
Lähijakso10.  8.-10.5.2020

 

PT 6
koulutuksen lähijaksot
2019-2020

Lähijakso 1.  15.-17.11.2019
Lähijakso 2.  13.-15.12.2019
Lähijakso 3. 17.-19.1.2020
Lähijakso 4. 14.-16.2.2020
Lähijakso 5.  13.-15.3.2020
Lähijakso 6.  17.-19.4.2020
Lähijakso 7. 8.-10.5.2020
Lähijakso 8. 21.-23.8.2020
Lähijakso 9. 18.-20.9.2020
Lähijakso10.  23.-25.10.2020

 

PT 7
koulutuksen lähijaksot
2020-2021

Lähijakso 1.  14-16.2.2020
Lähijakso 2.  13-15.3.2020
Lähijakso 3. 17-19.4.2020
Lähijakso 4. 8-10.5.2020
Lähijakso 5.  21-23.8.2020
Lähijakso 6.  25-27.9.2020
Lähijakso 7. 30.10.-1.11.2020
Lähijakso 8. 27-29.11.2020
Lähijakso 9. 11-13.12.2020
Lähijakso10.  15-17.1.2021

Haku PT 7 -koulutukseen

Personal Trainerinä työskenteleville tai Varalan PT-koulutuksen käyneille suositeltavia lisä-/ täydennyskoulutuksia:

VoimanPolku -valmentaja

FasciaMethod-ohjaajakoulutus

PowerMethod-ohjaajakoulutus

ProMethod-valmentajakoulutus