Personal Trainer -koulutus

Varalan urheiluopiston Personal Trainer -koulutus on kokonaisuus, joka antaa valmiudet toimia paitsi henkilökohtaisena valmentajana niin myös ryhmävalmentajana. Koulutus rakentuu kymmenestä lähijaksosta ja omatoimisesta etäopiskelusta.

Jokainen opiskelija tekee opiskelun aikana harjoitustyön itse valitsemalleen asiakkaalle, jolla varmistetaan käytännön osaaminen. Koulutuksen hintaan sisältyy myös ruokailut Varalan Urheiluopiston laadukkaassa ravintolassa.

VARALAN URHEILUOPISTO JA GOGO- LIIKUNTAKESKUS YHTEISTYÖSSÄ

Varalan Urheiluopisto ja GOGO liikuntakeskus tekevät yhteistyötä Varalan Personal Trainer -koulutuksessa. Osa käytännön koulutuksesta toteutetaan GOGO:n laadukkailla kuntosaleilla.

SYKE-TRIBE VERKKOVALMENNUSTYÖKALU KÄYTÖSSÄ PERSONAL- TRAINER KOULUTUKSESSA

Personal Trainer -opiskelijoilla on mahdollista koulutuksen aikana käyttää maksutta SYKE- Tribe -valmennustyökalua. Työkalun avulla voit räätälöidä valmennuksen sopivaksi erilaisille asiakkaille. Ohjelma sisältää mm laadukkaan helppokäyttöisen liikepankin ja harjoitusohjelmien rakentamiseen soveltuvan työkalun, jolla voit helposti toteuttaa valmennusta verkossa tai hybridi-menetelmällä.

SUORITA LIIKUNNAN JA VALMENNUKSEN TUTKINNON OSA MAKSUTTA

Nyt sinulla on mahdollisuus suorittaa maksutta Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon liikunnan osaamisalan tutkinnon osa ”Yksilöllinen liikunnanohjaus” Varalan Personal Trainer -koulutuksen jälkeen. Tutkinnon osan laajuus on 30 osp ja voit hyödyntää sitä jatko-opinnoissasi. Osaaminen osoitetaan näytöllä.


PT15 -ryhmään ilmoittautuminen.

Koulutus alkaa 12.8.2022.

Voit tiedustella vapaita paikkoja Toukokuussa alkavaan ryhmään Julia Hildén, julia.hilden@varala.fi

Koronan mahdollisesti estäessä toiminnan koulutus pystytään toteuttamaan tilanteen niin vaatiessa osittain myös etänä.

OPISKELIJOIDEN AJATUKSIA KOULUTUKSESTA

”Me ollaan tosi monipuolisesti päästy itse tekemään ja harjoittelemaan, se on ihan parasta! Mielenkiintoista päästä ensin itse kokeilemaan kaikkea uutta, ennen kuin ohjaa niitä toisille”.

”Asiantuntevat opettajat, positiivinen henki, hyvät tilat, upea ympäristö”

”Opettaja oli huippu, rautainen ammattilainen. Ei tylsiä hetkiä, vaikka koko päivä luennointiin. Hyvät esimerkit ja havainnollistamiset. Sai aikaan pohtimaan ja itsekkin hoksaamaan asioita. Käytännön harjoitteet olivat todella mielenkiintoisia ja havainnollistavia.”

”Koulutus on kokonaisuutena ollut erinomainen. Mieleen on eritoten jäänyt kyykky, rinnalle- ja maastaveto tekniikkaopetus. 10/10 suoritus. Olisi ollut mahtavaa, jos lisäksi olisi vielä ollut tempaus tekniikkaa.”

“Edelleen opettajien ammattitaito, sekä selkeästi havaittava intohimo kulloinkin opetettavaa asiaa kohtaan. Myöskin tarkoitukseen erittäin hyvin sopivat tilat. Lauantain opetuspäivä on pituudeltaan äärimmäisen fyysinen ja paljon painavaa asiaa, toisaalta lyhyessä koulutuksessa tulee pakostikkin pidempiä päiviä.”

VARALAN URHEILUOPISTOSTA VALMISTUU PERSONAL TRAINER AMMATTILAISIA!

Miksi juuri sinun kannattaa hakeutua opiskelemaan Varalan Urheiluopistoon Personal Traineriksi

Tulevaisuudessa liikunnan ja hyvinvoinnin merkitys osana jaksamista tulee kasvamaan entisestään ja siihen panostaminen nähdään kannattavana investointina, jonka vuoksi Personal Trainer -palveluista on tullut entistä suositumpi ja kysytympi.

UKK- instituutin uudet terveysliikuntasuositukset korostavat pienten askelten merkitystä. Meillä Varalassa koulutuksen filosofia noudattelee samaa linjaa. PT- asiakkaan yksilöllisten tarpeiden huomioiminen ja toteuttaminen on koulutuksen kivijalka. Tämä takaa opiskelijalle laadukkaan koulutuskokonaisuuden, jonka käytyään hänellä on valmiudet toimia Personal Trainer ammattilaisena, joko yrittäjänä tai toisen palveluksessa.

Kuka voi hakeutua koulutukseen?

Varalan Urheiluopiston Personal- Trainer koulutus on suunnattu liikunnasta, valmennuksesta ja hyvinvoinnista kiinnostuneille. Hakijalla ei tarvitse olla kokemusta liikunta- alalta ja opiskelijaksi voi hakeutua henkilö, joka on täyttänyt 18 vuotta.

Koulutuksen kesto ja aikataulu

Varalan Urheiluopiston Personal Trainer -koulutus rakentuu 10 viikonlopusta ajoittuen yhden vuoden ajalle. Koulutus on monimuoto-opiskelua, josta lähiopetuksen laajuus on 180 h. Etäjaksot sisältävät omatoimista opiskelua. Koulutus on mahdollista toteuttaa myös työn ohella, koska koulutus toteutetaan viikonloppuisin. Viikonloppujen aikataulu on yleensä pe 16:30-20:30 la 8:30-18:00 su 9:00-15:00.

Koulutusjakson aikana opiskelija tekee harjoitusasiakkaansa kanssa PT-prosessin, joka arvioidaan koulutuksen lopussa. Koulutuksen viimeisen lähijakson aikana suoritetaan myös PT- koe, jossa arvioidaan osaamista sekä teorian- että käytännön osalta. Kokeen hyväksytysti suorittaneet saavat Varalan Urheiluopiston laadukkaan PT- sertifikaatin ja heillä on oikeus käyttää Personal Trainer -nimikettä.

Jokainen koulutukseen osallistuva saa itselleen Polar Unite -urheilukellon sekä Olli Ilanderin ravintovalmennus kirjan.

Koulutussisältö

Varalan Urheiluopiston Personal Trainer -koulutus on erittäin monipuolinen ja laaja kokonaisuus, joka rakentuu seuraavista osa-alueista:

 • Tuki- ja liikuntaelin anatomia ja  käytännön anatomia 27h
 • Vuorovaikutustaidot ja didaktiikka 15h
 • Liikuntaneuvonta 15h
 • Testaus ja asiakkaan kartoitus 10h
 • Harjoittelun ohjelmointi 10h
 • Perusominaisuudet 18h
  Kestävyys ( kuormitus fysiologia)
  Voima ( Hermolihas järjestelmä)
 • Ravitsemus 30h
 • Lihashuolto ja liikkuvuus 8h
 • Psyykkinen valmennus 9h
 • Yrittäjyys 16h
 • Ryhmäliikunta 8h
 • Opintojen ohjaus 8 h

Hinta ja peruutusehdot

3 190 €. Hinta sisältää ateriat (pe päivällinen, la lounas ja päivällinen, su lounas) opetuksen, opiskelumateriaalit ja Polar-mittarin.

3 940 €. Hinta sisältää lisäksi majoituksen 2-3 hlön huoneessa ja aamupalan. Majoitusten varaus Varalan myyntipalvelusta 03 2631 211.

PT-koulutus maksetaan neljässä erässä. Mahdollisesta peruutuksesta paikanvarauksen jälkeen on ilmoitettava opistolle sähköpostilla (ptkoulutus@varala.fi) Viimeistään kuukausi ennen kurssin alkua.Sen jälkeen tulevista peruutuksista pidätämme paikanvarausmaksun kokonaisuudessaan.Jos asiakas joutuu keskeyttämään kurssin sairauden tai loukkaantumisen vuoksi, määräytyy kurssimaksu kuluneiden kurssivuorokausien mukaisesti. Muussa tapauksessa kurssimaksua ei palauteta.


Varalan Urheiluopisto- laadukas liikunta- alan ammattilaisten koulutuspaikka

Varala sijaitsee upealla paikalla aivan Tampereen keskustan tuntumassa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Varala on Suomen vanhin urheiluopisto, joka on perustettu vuonna 1909. Kouluttajamme ovat liikunta- alan huippuammattilaisia ja osalla heistä on myös huippu-urheilutausta, jonka jälkeen he ovat kouluttautuneet liikunnan ja valmennuksen ammattilaisiksi. Varalan valmennuskeskus tekee yhteistyötä lajiliittojen, urheiluseurojen ja yksilöurheilijoiden kanssa, jonka mukanaan tuomaa tietoa hyödynnämme myös PT- koulutuksessa. Varalan mottona onkin olla koko ajan kehityksen aallonharjalla hyödyntämässä liikunta alan viimeistä tietoa.

Tule mukaan joukkoomme!

Kurssin läpäistyäsi sinulla on Varalan myöntämä, korkeasti arvostettu todistus osaamisestasi sekä loistavat valmiudet työskennellä Personal Trainerina tai alkaa yksityisyrittäjäksi.


Lisätietoja

Personal Trainer-koulutusvastaava:
ptkoulutus(at)varala.fi

Julia Hildén
+358 44 3459 910

Kouluttajina alan huippuosaajia, muun muassa:

Urheiluhieroja, liikunnanohjaaja, ammattivalmentaja ja ammatillinen opettaja. wellu-pt

Ollut liikunta-alalla yrittäjänä 30 vuotta. Tehnyt kouluttajana ja fyysisen kunnon testaajana töitä mm. Suomen salibandyliitolle, Suomen palloliitolle ja Suomen voimisteluliitolle. Suomen valmentajien mentorikouluttaja. Fyysinen valmennus sekä mentaalivalmennus ovat lähellä sydäntä. MOTTO, valmenna ihmistä älä konetta!

Fysiikkavalmentaja
– 23-vuotinen kilpaurheilu-ura, laji 7-ottelu, MM-5., Olympia-8.tiia
– ammattivalmentajatutkinto 2013, Varala
– Suomen Urheiluiiton Valmentajatutkinto, (3-taso) moniotteluissa 2003
– Fysioterapeutti 1998

Erikoisosaaminen:
Nopeus- ja nopeusvoimaharjoittelu, juoksutekniikka sekä kimmoisuusharjoittelu

Fysioterapeutti (AMK), Liikunnanopettaja (LitM).

Varalan Urheiluopiston urheilufysioterapeutti, liikunnanopettaja ja kouluttaja.

Ihmisen, liikkeen, liikkumisen ja kehonkäytön kokonaisvaltaisuus ja monipuolisuus kiehtovat itseäni. Tätä innostusta jaan mielelläni myös koulutuksissani!

jenni

Yrittäjyyden opettaja AmO, Valmentaja, Kuntotestaaja Jari

Erityisosaaminen:
tuotteistaminen ja palvelumuotoilu, työhyvinvointivalmennukset ja testaus, vuorovaikutustaidot, kestävyysliikunnan ohjaus ja valmennus,
lihaskuntokartoitukset ja valmennus, hiihto-, juoksu-,uinti- ja köysitoiminnan ohjaukset.

Liikunnanohjaaja AMK
Terveystiedon opettaja
Terveyskuntotestaaja
Ohjaajakoulutukset: Fascia Method, kahvakuula, Kuntosaliharjoittelu, Saunayoga, Foamroller, KTO2, Melonta, Kuntonyrkkeily, Lavis.

Muut koulutukset: Terve Urheilija -koulutus, Maraton Trainer -koulutus, uinninopettaja, Alppi/Telemark/lumilauta opettaja.

Liikunnanohjaaja (AMK), Liikuntatieteiden maisteri, Ravitsemusohjaus-koulutus (UKK-instituutti)

Toiminut ravitsemuksen opettajana, asiantuntijatehtävissä ja ravitsemuksen ohjaajana yksilöasiakkaille jo usean vuoden ajan.

Jaakko

Terveystieteiden maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti.  

Urheiluravitsemuksen asiantuntija. Olen erityisen kiinnostunut urheilijan kokonaisvaltaisen terveyden ja suorituskyvyn edistämisestä ravitsemuksen keinoin. Myös syömiskäyttäytyminen ja siihen vaikuttavat tekijät ovat lähellä sydäntäni.   

Liikuntaneuvoja, Varalan Urheiluopisto 2013

Liikuntatieteiden Maisteri, Jyväskylän yliopisto 2020

(Pääaineena liikuntapedagogiikka. Sivuaineina terveystieto ja luokanopettajan monialaiset opinnot)

Ammattivalmentaja (VAT), Kisakallion Urheiluopisto 2020

Personal Trainer, Jyväskylän yliopisto/Trainer4you/ EuropeActive 2020

Olen työskennellyt liikunnan ja urheilun parissa vuodesta 2007 alkaen eri voimistelulajien valmentajana pääasiassa lapsuus- ja valintavaiheen urheilijoilla. Lisäksi olen toiminut joukkuevoimistelun kouluttajana Voimisteluliiton leireillä, ohjannut vuosia lasten harrasteryhmiä, ryhmäliikuntaa sekä toiminut Personal Trainerina. Nykyisin työskentelen Varalan Urheiluopistossa liikunnanopettajana sekä Suomen Voimisteluliitossa kilpa-aerobicin lajivastaavan tehtävissä.

Erityisosaamistani on taitoharjoittelu, ryhmäliikunta, vuorovaikutustaidot ja didaktiikka sekä liikkuvuusharjoittelu- ja kehonhallinta.

Noora Mäkelälammi poseeraa huvimajassa uudessa roolissaan kilpa-aerobicin lajivastaavana

Äitiyslomalla

LitM (2007 JYU, pääaine Liikuntapedagogiikka)

Ammatillinen osaaminen: Ryhmäliikunta, Pilates ja Jooga -ohjaaja, Psyykkinen valmentaja, Fysiikka- ja taito valmentaja, Voimisteluliiton kouluttaja ja valmentaja.

Työkokemus: Valmentaja vuodesta 1999 alkaen, Ryhmäliikunnanohjaaja vuodesta 2001 alkaen, Liikunnanopettaja ja kouluttaja vuodesta 2002 alkaen, Psyykkinen valmentaja vuodesta 2018 alkaen.

aila

Varalan urheiluopiston PT- koulutusten vastuukouluttaja.

Fysioterapeutti AMK 2008

Ammatillinen opettaja 2017

Ravitsemuksen perus- ja aineopinnot, liikuntalääketieteen- ja  liikuntapsykologian perusopinnot.

GFM- Gruop fitness managment 2014

Varalan LOK 2001

Lisäksi: Lukuisia ryhmäliikunnan kursseja ja koulutuksia 20 vuoden ajalta.

Taustaa:
Yli 20 vuoden työkokemus ryhmäliikunnasta, josta viimeiset vuodet ryhmäliikuntavastaavana ja keskusvastaavanan liikuntakeskus maailmasta. Opettajan työtä löytyy tyttöjen liikunnanopettajan sijaisuudesta, vuodesta 2006-2008.

Ryhmäliikunnan työtä olen tehnyt myös ulkomailla Ruotsissa ja Norjassa.

Erityisosaaminen ryhmäliikunnassa; lihashuolto, liikkuvuus, keskivartaloharjoittelussa sekä ravitsemuksesta.

Liikuntaneuvoja, Suomen urheiluopisto, 2011

Liikunnanohjaaja (AMK), Haaga-Helia, 2014

Liikuntatieteiden maisteri, Jyväskylän yliopisto, 2021 (pääaineena valmennus- ja testausoppi, sivuaineina liikuntapedagogiikka ja terveystieto)

Työskennellyt liikunta-alalla aktiivisesti viimeiset 15 vuotta muun muassa ryhmäliikunnanohjaajana, ryhmäliikuntavastaavana, sisäpyöräilyn pääkouluttajana, Personal Trainerina sekä erilaisissa pienryhmävalmennuksissa ja juoksukouluissa. Oma intohimo löytyy etenkin kestävyyslajeista, mutta myös voimaharjoittelusta ja niiden ohjelmoinnista sekä liikunnan aikaisten fysiologisten prosessien mittaamisesta ja tutkimisesta.

Fysioterapeutti AMK 2009

Ammatillinen opettaja 2019

Lisäksi: kahvakuulaohjaaja ja Ylab pilatesohjaaja

Taustaa:
Yli 10 vuoden työkokemus tuki- ja liikuntaelinfysioterapiasta, josta viimeiset vuodet yrittäjänä. Erityisosaamisena kuntouttava harjoittelu, kehonhallinta, nopeusharjoittelu sekä juoksutekniikka.

Elina

Liikuntatieteiden maisteri 2009 ja Taiteen maisteri 2016
Erityisesti olen kiinnostunut liikuntapedagogiikasta sekä vuorovaikutustaidoista.

Jenni-l

PT 14
koulutuksen lähijaksot
2022-2023

Lähijakso 1. 13-15.5.2022
Lähijakso 2 12.-14.8.2022
Lähijakso 3 9.-11.9.2022
Lähijakso 4 7.-9.10.20222
Lähijakso 5 11.-13.11.2022
Lähijakso 6 9.-11.12.2022
Lähijakso 7 13.-15.1.2023
Lähijakso 8 10.-12.2.2023
Lähijakso 9 10.-12.3.2023
Lähijakso 10 14.-16.4.2023

PT15
koulutuksen lähijaksot
2022-2023

Lähijakso 1.  12-14.8.2022
Lähijakso 2. 9.-11.9.2022
Lähijakso 3. 7.-9.10.2022
Lähijakso 4.  11-13.11.2022
Lähijakso 5. 9.-11.12.2022
Lähijakso 6.  13.-15.1.2023
Lähijakso 7.  10.-12.2.2023
Lähijakso 8. 10.-12.3.2023
Lähijakso 9. 14-16.4.2023
Lähijakso 10. 5.-7.5.2023

PT13
koulutuksen lähijaksot
2021-2022

Lähijakso 1.  12.-14.11.2021
Lähijakso 2. 10.-12.12.2021
Lähijakso 3. 14.-16.1.2022
Lähijakso 4.  11.-13.2.2022
Lähijakso 5. 11.-13.3.2022
Lähijakso 6.  8.-10.4.2022
Lähijakso 7. 13.-15.5.2022
Lähijakso 8. 19.-21.8.2022
Lähijakso 9. 16.-18.9.2022
Lähijakso10.  28.-31.10.2022

Personal Trainerinä työskenteleville tai Varalan PT-koulutuksen käyneille suositeltavia lisä-/ täydennyskoulutuksia:

Ammatillinen koulutus

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto

Täydennyskoulutukset

VoimanPolku -valmentaja

Ryhmäliikunnanohjaajan peruskurssi

Ryhmäliikunnanohjaajan jatkokoulutus

Personal trainer -koulutus ikääntyneiden ohjaukseen

Lisäkoulutukset

Tutustu myös Varalan verkkovalmennuksiin ja poimi omaan ammattisalkkuusi parhaat kokonaisuudet

FasciaMethod-ohjaajakoulutus

PowerMethod-ohjaajakoulutus

ProMethod-valmentajakoulutus