Vuorovaikutteiset hyvinvoinnin luennot yritysasiakkaille

Varalan asiantuntijoiden luennot tukevat kokonaisvaltaista hyvinvointia. Järjestämme erilaisia luentoja yrityksille Varalassa, yritysten omissa tiloissa tai etänä.

Luentokokonaisuudet voimme rakentaa tarpeidenne mukaan. Kauttamme saa myös varattua mielenkiintoisia yhteistyökumppaneidemme luennnoitsijoita. Kysy rohkeasti, me autamme mielellämme löytämään tarpeitanne vastaavan luennnoitsijan.

Suosituimpia luentokokonaisuuksia tällä hetkellä

 1. Hyvinvoinnin aakkoset
 2. Työssä jaksaminen ja itsensä johtaminen
 3. Palautumisen vahvistaminen
 4. Energisoiva syöminen
 5. Nuku hyvin!

Hyvinvoinnin aakkoset -luento

Tämä luento on herättelevä ja vuorovaikutteinen hetki, jossa perehdytään palautumisen ja unen, liikunnan ja ravitsemuksen merkitykseen hyvinvoinnin näkökulmasta. Saat luennolla vinkkejä, millä keinoilla voit kehittää omaa hyvinvointiasi.

Yhdistä luentoon hyvinvoinnin kartoitus tai energiatesti, jotka kuvaavat hyvinvointisi vahvuuksia ja kehityskohteita.

Molemmista kartoituksista saat sekä henkilökohtaisen että organisaatiotason rapostin, jos ryhmäkoko on enemmän kuin 10 henkilöä. Raporttien perusteella on mahdollisuus kohdistaa ja painottaa työhyvinvoinnin toimenpiteitä tehokkaasti.

Asiantuntijana Tupu Nordström


Työssä jaksaminen ja itsensä johtaminen

Hyvä johtaminen alkaa itsestä. Sen vuoksi teemat itsetuntemus, itseluottamus sekä itsensä johtaminen ovat tällä luennolla keskiössä.

Muita sisältöpainotuksia ovat seuraavanlaiset teemat: arjenhallinta, tiimityöskentely, työssä jaksaminen, elämän kokonaiskuormitus ja palautuminen. Luennolla voidaan painottaa myös organisaation ajankohtaisia teemoja.

Psyykkinen jaksaminen työssä -luento käsittelee työssä jaksamista hyvin arjen läheisesti mielen hyvinvoinnin taitojen näkökulmasta. Näitä taitoja jokainen voi oppia ja vahvistaa läpi elämän. Luento pohjautuu voimavaralähtöiseen näkökulmaan ja positiiviseen psykologiaan. Sen tavoitteena on aktivoida jo olemassa olevia työkaluja ja hyvinvointitaitoja tietoisemmin arkikäyttöön ja ehkä antaa oivalluksia siitä, mitä taitoja itse kukin niin yhteisössä kuin omassakin elämässä voisi edelleen kehittää.

Tiimin työkyvyn tukeminen -vuorovaikutteisella luennolla tarkastellaan mistä tekijöistä tiimin työkyky rakentuu ja miten sitä voidaan tukea arjessa sekä millainen on hyvinvoiva ja menestyvä tiimi. Luennon osallistujat pääsevät pohtimaan yhteisönsä arvopohjaa sekä arjen valintoja. Luennon on tarkoitus toimia ajatusten ja keskustelun herättelynä sekä tarjota ja auttaa löytämään työkaluja arkeen tiimin työkyvyn tukemiseen.

Asiantuntijoina luennoilla toimivat Henna Hukkanen (psyykkinen valmentaja, TtM ja psykiatrinen sairaanhoitaja) ja Tiina Röning (psykologi, YET psykoterapeutti).


Palautumisen vahvistaminen

Monen meidän arkemme on intensiivistä tekemistä ja jaksaminen on usein koetuksella. Tällä herättelevällä luennolla käsitellään palautumiseen liittyvää fysiologiaa ja lisätään ymmärrystä palautumisen merkityksestä hyvinvoinnille. Saat ideoita ja tietoa siitä, miten voit vahvistaa palautumistasi arjessasi.

Yhdistä luentoon Livtec Recovery -hyvinvointianalyysi . Saat erinomaisen käsityksen palautumisen nykytilastasi.

Asiantuntijana Tupu Nordström


AIVOTERVEYS JA STRESSI – AIVOJEN ANATOMIA, TOIVETILA JA KEINOT / 75min

Millaiseksi koet aivojesi terveyden, voiman ja selkeyden tilan?

Tällä luennolla tutustutaan Aivojen anatomiaan, Resilienssiin, Affektiiviseen ergonomiaan työmaailmassa sekä tapahtumiin aivoissa unen aikana. Lisäksi luennolla tutkikaan omaa tapaa rasitustilassa, stressin painaessa sekä käydään läpi keinoja tasata vireyttä.

Aivoterveys on ikään kuin sateenvarjokäsite, joka kattaa aivojen ja muun hermoston toiminnallisuuden aina optimaalisesta toiminnasta (aivojen selkeys, yhteys ja tunnetaidot) vakaviin sairauksiin, häiriöihin ja vammoihin.

Luento on keskusteleva ja antaa keinoja tutkia, tunnistaa ja toteuttaa parempaa aivoterveyttä ja täten koko kehon tilaa.

Asiantuntijana Tupu Nordström


AIVOTERVEYTTÄ – LIIKUNNAN MERKITYS IHMISELLE / 75min

Millainen lahja liikunta on sinulle?

Luennon neurologinen lähtökohta antaa hieman erilaisen kulman katsoa liikunnan merkitystä ihmiselle. Liikunnan merkitys ihmiselle kulkee mukana läpi elämän. Kehomme koostuu useista monimutkaisista hienoista järjestelmistä mutta meissä on kuitenkin valitettavasti myös ”suunnitteluvirheitä”, jotka alkavat näkyä ja tuntua etenkin ikääntyessä. Liikunnan merkitys sekä keskus- että ääreishermostoomme on ollut ikuisesti merkityksellinen. Tämän ikisiteen merkityksen löytäminen omien lähtökohtien kautta, auttaa kehoamme läpi koko elämän.

Luennolla käydään läpi Aivojen toivetilaa, toiminnallisuuden merkitystä Aivoterveyden edistäjänä, vireyden tasaamista sekä terveyskunnon ja -liikunnan eroja sekä keinoja. Luento on keskusteleva ja antaa keinoja tutkia, tunnistaa ja toteuttaa parempaa aivoterveyttä hyvän vireyden kautta.

Asiantuntijana Tupu Nordström


Energisoiva syöminen

Ravitsemuksen ei tarvitse olla pilkun tarkkaa suorittamista ollakseen terveyttä ja hyvinvointia edistävää.

Ravitsemuksella on merkittävä vaikutus työssäjaksamiseen ja vireystilan säätelyyn työpäivän aikana. Tällä luennolla saat tietoa, miten työssäjaksamista pystyy ravitsemuksen keinoin parantamaan ja miten tuet kokonaisvaltaista hyvinvointiasi.

Luennoitsija Titta Mehtänen on Varalassa ravitsemusasioiden parissa työskentelevä ammattilainen. Koulutukselta Titta on terveystieteiden maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti.


Nuku hyvin -luento powered by Coronaria Uniklinikka

Nuku itsesi terveeksi -asiantuntijaluennolla käsitellään unen laatu, unen fysiologia, unihäiriöt, unihäiriöiden tutkiminen ja miten itse voi vaikuttaa parempaan uneen. Lisäksi luennolla on paljon käytännön vinkkejä parempaan uneen.

Luennon sisältöä suunnataan asiakasyrityksen mukaan huomioiden matkustamisen, vuorotyön ja kuormituksen tuomat haasteet.

Luennoitsijana toimii yleislääketieteen erikoislääkäri Janne Kanervisto (Somnologist, Expert in sleep medicine 2020, Unilääketieteen erityispätevyys 2021) TAI Jani Härkönen, European Sleep Research Societyn sertifioima uniteknikko, jolla on yli 10 vuoden kokemus unitutkimuksista.


Mistä rakentuu työyhteisön hyvä ilmapiiri?
Tuomas Tuokkola

Viimeiset 18-vuotta toiminut jääkiekon ammattivalmentajana. Viidessä eri organisaatiossa. Kahdeksan kauden ajan päävalmentajana (Kalpa, Ilves, Kookoo). Viimeiset kolme vuotta Tapparan valmennus ryhmässä. Viimeinen Tapparan kausi huipentui kaiken mahdollisen voittamiseen yhden kauden aikana (Liiga mestaruus, CHL-mestaruus, runkosarjan voitto)

Ihmisten auttaminen kohti parempia suorituksia on ollut lähtökohtani valmentajana. Valmentajana olen pyrkinyt luomaan avoimen sekä rehellisen keskusteluyhteyden kaikkien toimijoiden kesken. Näitä asioita haluan korostaa myös koulutuksissani.

Mistä rakentuu työyhteisön hyvä ilmapiiri?

Avoimuudesta ja rehellisyydestä.

Helpommin sanottu kuin tehty?  Tuttuja sanoja, joiden vieminen hektiseen arkeen vaatii aikaa ja käytännön toimenpiteitä.

Tällä luennolla pureudutaan asiakkaan toiveiden mukaisesti ja käytännön esimerkkien kautta työyhteisön ilmapiirin rakentumiseen, vuorovaikutuksen merkitykseen ja onnistumiskeskeiseen kulttuuriin. Puhutaan myös yhteisten arvojen määrityksestä ja niiden mukaan elämisestä perustana hyvän ilmapiirin synnylle.

Millainen on työpaikan kommunikaatiokulttuuri ja millaisista asioista koostuu vuorovaikutuksemme? Puhumme läsnäolosta, kuuntelemisesta ja toisen mielipiteiden kunnioittamisesta, jotka kaikki yhdessä rakentavat pohjan hyvälle ja menestystä tukevalle vuorovaikutuskulttuurille. Ja jonka perustalle on mahdollisuus rakentaa työilmapiirin keskeisintä elementtiä, luottamusta.

Tervetuloa mielenkiintoiselle matkalle kohti ilmapiirin luomisen jaloa taitoa.


Onnellisuustutkimusinstituutin perustaja ja stressivalmentaja Miia Huitti

Miian puheenvuoro on osallistava ja herättelevä kokonaisuus, joka sisältää sopivasti faktaa, konkreettisia, tieteeseen pohjautuvia käytännön työkaluja ja harjoituksia sekä samaistuttavia elävän elämän esimerkkikokemuksia. Osallistujana lähdet sessiosta inspiroituneena, rentoutuneena ja helpoilla työkaluilla varustettuna.

Miia Huitti on valmentaja, yrittäjä ja Onnellisuustutkimusinstituutin perustaja. Hän on koulutukseltaan KTM ja HuK. Miia on työskennellyt aiemmin liike-elämässä pankki- ja rahoitusalalla sekä henkilöstökonsulttina ja head hunterina.  

Kunkin luennon sisältö räätälöidään osallistujien toiveiden ja tarpeiden mukaiseksi lyhyellä sähköisellä ennakkokyselyllä.

 Onnistu kestävästi ja vahvista onnellisuutta

Tällä osallistavalla luennolla: (Tästäkin teemasta sekä luento 30–60 min, sekä workshop 2-3 h mahdollinen)

 • hoksaat, että voimme onnistua ja menestyä ilman että sen hintana on burnout
 • kuulet, mitä hyötyjä onnellisuuteen panostamisesta on henkilöstön tehokkuuteen, luovuuteen sekä terveyteen
 • saat konkreettisia tieteeseen pohjautuvia työkaluja onnellisuuden ja hyvinvoinnin vahvistamiseen heti
Onnistuvan työyhteisön kulmakivet (sekä luento, että workshop 2-3 h)

Jokainen työyhteisö kohtaa haasteita, olipa kyseessä sitten yt-neuvottelut, pandemia tai muut muutokset. Miten tiimi voi paitsi selvitä, myös menestyä näissä olosuhteissa? 

Tässä tuokiossa pureudumme syvällisesti tiimin ja työyhteisön onnistumisen avaintekijöihin. Käsittelyssä ovat muun muassa psykologinen turvallisuus, laadukas palaute sekä vuorovaikutuksen voima. Saat käyttöösi konkreettisia työkaluja ja strategioita, joita voit hyödyntää omassa työympäristössäsi työyhteisön hyvinvoinnin ja tehokkuuden edistämiseksi niin yhteisesti kuin yksilötasolla.

VAHVISTA HENKISTÄ HYVINVOINTIA – ENNALTAEHKÄISE UUPUMUS AJOISSA!

Tällä osallistavalla luennolla:

 • tunnistat haitallisen stressin merkit
 • opit helppoja tieteeseen pohjautuvua keinoja stressikuorman keventämiseen heti
 • kuulet inspiroivia esimerkkitarinoita ja teet oivalluksia, jotka vievät niin tiimin kuin yksilön henkistä hyvinvointia pysyvästi kohti parempaa