VoimanPolku -valmentaja

Pätevöidy VoimanPolku -valmentajaksi!

Menestyneen urheilijan polku vaatii useita tunteja laadukasta harjoittelua. Laadun takaamiseksi tulee harjoittelussa edetä oikomatta – monipuolisesta taitoharjoittelusta kohti turvallista ja tehokasta voimaharjoittelua.

VoimanPolku -valmentaja ymmärtää perusmotoristen taitojen kehittymisen ja tämän pohjalta osaa koota harjoituskokonaisuudet niin, että ne etenevät portaittain perustaitojen ja nostotekniikoiden ympärille.

VoimanPolku -koulutuskokonaisuus sisältää 5 x 3h käytännön koulutusta. Kokonaisuus lisää valmentajan ymmärrystä turvallisesta ja tehokkaasta taito- ja voimaharjoittelusta. Yksittäinen koulutus sisältää teoriaosuuden ja käytännönosan. Teoriaosassa käydään aihealueen perusteita kattavasti. Käytännön harjoitusten tarkoituksena on antaa sovellutuksia teoriaosuuteen pohjautuen.

Koulutuksen läpikantavana teemana toimii lasten ja nuorten turvallinen voimaharjoittelu.

Kouluttajina huippuasiantuntijat, jotka tekevät päivittäin työtä Suomen kärkiurheilijoiden kanssa.

Voimanpolku Kolmio final

Ole hyvä ja hyväksy statistics, marketing evästeet nähdäksesi tämän sisällön.


VoimanPolku-viikonloppukoulutukset

Tällä hetkellä ei ole tiedossa seuraavan viikonloppukoulutuksen ajankohtaa.


Koulutusten sisällöt

Taito 1, tasapainotaidot

Ymmärrys mobiileista ja stabiileista kehon toimintaa tukevista rakenteista.
Käytännön harjoituksia teemoista: ryhti, linjaukset, voimakeskus, kehonhallinta, liikkuvuus ja liikehallinta

Taito 2, liikkumistaidot

Liikeyhdistelmien ja kykytekijöiden vaikutus eri liikesuunnissa liikkumiseen.
Käytännön harjoituksia teemoista: juokseminen, hyppääminen, suunnanmuutokset, erilaiset tasot ja liikkumistavat

Taito 3, välineenkäsittelytaidot

Ymmärrys taidon oppimisen vaiheista: kognitiivinen, assosiatiivinen, automaatio (tiedollinen – harjoittelu – sujuva hallinta) ja aistikanavien monipuolisesta harjoittamisesta. Käytännön harjoituksia teemoista: havaintomotoriikka, välinetuntemus ja koordinatiiviset tekijät

Nostotekniikat 1, kyykky, rinnalleveto ja voimakeskus

Turvallisen lisäpainoharjoittelun aloittaminen ja sen edellytysten ymmärtäminen. Käytännön harjoituksia teemoista: selän hallinta, linjaukset, voimakeskus, erilaiset kyykyt, rinnalleveto ja tehoharjoitteet oman kehon painolla

Nostotekniikat 2, tempaus, ylöstyöntö ja voimakeskus

Ymmärrys vaiheittaiseen voimaharjoittelussa etenemiseen ja liikevalintojen tekemiseen. Käytännön harjoituksia teemoista: selän hallinta, linjaukset, voimakeskus, tempaus, erilaiset yhden jalan kyykyt, ylöstyöntö ja tehoharjoitteet lisäpainoilla

Voimaplku Nettisivu

Esimerkkiohjelmat

Nostotekniikkaviikonloppu

Lauantai  

10.00-13.00 Avaus + Nostotekniikat 1 teoria + käytäntö

13.00-14.00 Lounas + majoittuminen

14.00-17.00 Nostotekniikat 2 teoria + käytäntö

17.00-18.00 Päivällinen

18.00-19.30 Nostotekniikat 2 käytäntö jatkuu + sovellukset

20.00-20.30 Iltapala majoittuville

Sunnuntai  

08.00-09.00 Aamupala ja huoneiden luovutus majoittuville

09.00-12.00 Opitun soveltaminen + purku

12.00-13.00 Lounas

13.00-14.00 Kurssin päätös ja todistusten jako

Taitoviikonloppu

Lauantai  

10.00-13.00 Avaus + Tasapainotaidot teoria + käytäntö

13.00-14.00 Lounas + majoittuminen

14.00-17.00 Liikkumistaidot teoria + käytäntö

17.00-18.00 Päivällinen

18.00-19.30 Opitun soveltaminen

20.00-20.30 Iltapala majoittuville

Sunnuntai  

08.00-09.00 Aamupala ja huoneiden luovutus

09.00-12.00 Taito 3: välineenkäsittelytaidot

12.00-13.00 Lounas

13.00-14.00 Kurssin päätös

Kouluttajat

Koulutukseltani olen fysioterapeutti (AMK) sekä liikunnanopettaja (LitM)

Fysioterapeuttina olen toiminut tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien parissa. Jatkuva halu kehittää itseäni on ohjannut lisäkouluttautumistani sekä fysioterapiassa että liikunnassa ja monipuolisessa kehon käytössä.

Tällä hetkellä toimin työssäni Varalan Urheiluopistossa opettajana ja kouluttajana, jossa pystyn hyödyntämään laajasti koulutustaustaani sekä omaa harrastustaustaani.

Monipuolinen liikunta on kuulunut elämääni pienestä asti. On ilo jakaa monipuolisen, turvallisen ja terveyttä edistävän liikunnan sanomaa positiivisella asenteella!

”Aina on mahdollisuus oppia uutta”

Olen entinen olympiatason 7-ottelija. Koulutukseltani olen ammattivalmentaja ja fysioterapeutti. Toimin oman kilpaurani jälkeen 12 vuotta yleisurheiluvalmentajana, sekä 7-ottelun lajivalmentajana, nykyisin monen lajin parissa fysiikkavalmennuksessa

  • MansePP, naisten Superpesis fysiikkavalmennus
  • Koovee naiset, salibandy, fysiikkavalmennus
  • lisäksi mukana mm.  yleisurheilussa ja jalkapallossa

Erityisalaani on juoksu- ja hyppytekniikkojen opettaminen, mutta minulla on kokemusta myös mm. nostotekniikoiden ja muiden liikkumistaitojen opettamisesta.

Tiia Hautala Varalan voimistelusalissa juoksuasennossa

Olen karvan vajaa kaksimetrinen sähäkkä fysiikkavalmentaja.

Koulutukseltani olen liikuntaneuvoja. Lähes kaksi vuosikymmentä on tullut vietettyä myös uimahalleissa laskemassa kaakeleita. Valmennustyötäkin on menossa jo toinen vuosikymmen.

Valmennustyötä teen tällä hetkellä niin yksilö huippu-urheilijoiden kuin huippu-urheilu joukkueiden parissa. Valmennukseni kulmakiviä ovat vahvat perusominaisuudet ja -taidot. Valmennuksessa olen mukana laajalla spektrillä niin kestävyyslajeista nopeuslajeihin, kuin kamppailulajeista joukkuelajeihin.

Äitiyslomalla
Olen kilpaillut yli 10 vuotta kansainvälisellä tasolla painonnostossa. Koulutukseltani olen fysioterapeutti ja ammattivalmentaja. Valmentajani Jaakko Kailajärvi on toiminut mentorinani myös valmennusurallani. Toimin tällä hetkellä usean joukkueen ja urheilijan fysiikkavalmennuksessa.

Olen ollut muun muassa seuraavien urheilijoiden ja joukkueiden mukana
-Mira Potkonen, nyrkkeily, voimavalmennus
-Tappara, miesten jääkiekko, liigajoukkueen fysiikkavalmennus
-Tampereen Pyrintö, miesten korisliiga, fysiikkavalmennus
-MansePP, miesten Superpesis, fysiikkavalmennus
-Yleisurheilu, mm. Maria Huntington, Lotta Harala, Miia Sillman voimavalmennus

Erityisalaani on monipuolinen voimaharjoittelu ja siinä nostotekniikoiden opettaminen sekä yksilöiden erilaisten ominaisuuksien huomioiminen.

Olen toiminut VoimanPolku-hankkeen koordinaattorina (vuosina 2014-2016) ja sen jälkeen olen vastannut VoimanPolku -kokonaisuudesta Varalassa. Jaska Kailajärveltä olen oppinut, että voimaharjoittelussa ei voi oikoa. Tästä onkin muodostunut oman valmennukseni kulmakivet – oikeat nostotekniikat ja hyvin suunniteltu voimaharjoittelu.

”Voimaharjoittelussa ei voi oikoa”

Kilpaurheilijana olen kokenut esiintymisareenat telinevoimistelussa, kilpa-aerobicissä ja tanssissa. Urheilu ja liikkuminen ovat elämäntapojani iloita ja jakaa tunteita yhdessä.

Terveellinen, monipuolinen ja taitava kehonkäyttö, ovat mielestäni läpi elämän kestävä mahdollisuus.

Koulutustaustaltani olen Liikuntatieteiden maisteri (LitM v. 2007). Toimin fysiikka- ja taidon opettamisen valmentajana Varalan Urheiluopistolla ja Tampereen Urheiluakatemiassa.

Pedagogista osaamista hyödynnän myös valmentajan ja liikunnan ammattitutkinnoilla opettajana.

Lajivalmennusta ja -koulutusta olen pääosin tehnyt Voimisteluliitossa, Tampereen Voimistelijoissa ja Tampereen Sisussa.

”Jokainen voi olla taitavin oman liikunnan ja urheilun asiantuntija”

Oma lajitausta löytyy koripallon puolelta. Koulutukseltani olen urheilufysioterapeutti (sert.).

Toimin tällä hetkellä mm. Tampereen Pyrinnön miesten korisliiga joukkueen urheilufysioterapeuttina. Lisäksi toimin arjessa viikoittain Tampereen Urheiluakatemian yleisurheilijoiden ja koripalloilijoiden parissa valmennuksen tukena ja urheilijoiden kuntoutusprosesseissa.

Erityisosaamistani on monipuolinen taito- ja ominaisuusharjoittelu sekä urheiluvammojen ennaltaehkäisy ja kuntoutus.

urheilufysioterapeutti tutkii koripalloilijan nilkkaa

Oma lajitaustani on salibandysta ja painonnostosta. Koulutukseltani olen liikuntaneuvoja ja PT. Valmistuin Varalan Urheiluopistosta vuonna 2018.

Tällä hetkellä opiskelen liikunnanohjaajaksi (AMK) Haaga-Heliassa ja tavoitteena on valmistua vuonna 2023.

Omat erikoisosaamisalueet ovat voimaharjoittelu ja fysiikkaharjoittelu. Olen toiminut fysiikkavalmentajana muun muassa koripallossa Tampereen Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa, salibandyssa urheiluakatemiapelaajille sekä tehnyt ammattilaisjääkiekkoilijoiden yksilöllistä fysiikkavalmennusta.

Kysy tarjous koulutuksesta

Tilattavissa lisäkoulutusta: juokseminen ja hyppääminen, hartiaseudun voima ja liikkuvuus, alaraajan liikkuvuus ja hallinta, selkärangan toiminnallisuus sekä voimaharjoittelun suunnittelu ja yhdistelmäharjoitteet, lajivoimaharjoittelu.

Tiedustelut:

Jenni Puputti
jenni.puputti@varala.fi
+358 44 3459 973


Mietteitä VoimanPolku -valmentajakoulutuksesta

Kiitos todella hyvästä koulutuksesta, joka antoi itselleni, valmentajapolun alkutaipaleella, laajaa sisältöä ja vahvistusta omaan valmennusfilosofiaani. Siihen kuuluu voimaharjoittelu varsin vahvasti, vaikka tällä hetkellä ohjaan/valmennan vain suunnistajajunnuja.

Oman urheilijapolun jälkeen haluan auttaa ja ohjata junnuja oikeaan suuntaan heidän urheilijapolun alkuvaiheessa. Itselläni on taustaa jääkiekosta junioripelaajana sekä erotuomarina. Jääkiekossa voimaharjoittelua hyödynnetään varsin paljon. Aikuisiällä kestävyyslajit, maastopyöräily ja suunnistus, veivät mukanaan. Samalla myös kiinnostus valmentamiseen lisääntyi ja suunnittelin omat harjoitusohjelmat vuosien ajan.

Erehdy ja opi oli hidas tapa saavuttaa tuloksia, mutta ylikuormitustilaan sain ajettua itseni. Paluu ylikuormitustilasta alkoi, kun ymmärsin voimaharjoittelun kuormituksen olevan tyystin erilaista kuin hengitys- ja verenkiertoelimistöä kuormittavan harjoittelun.

Kun sain nostettua omaa suorituskykyä lisäämällä voimaharjoittelun määrää tinkimättä laadusta aloin luoda omaa valmennusfilosofiaan tälle pohjalle. Olen tutustunut monien lajien harjoitteluun ja huomannut miten huiput eivät tingi voimaharjoittelusta lajista huolimatta. Kun päädyin suunnistusseuran junnuvalmennukseen nostin esiin voimaharjoittelun tärkeyden. Perinteisen kestävyyslajin konkarit eivät oikein uskoneet voimaharjoitteluintooni, mutta sain kuin sainkin muutaman innostuneen mukaani ja lopulta sain puhuttua heidät ympäri myös VoimanPolku -koulutukseen. Oman valmennettavan kautta voimaharjoittelun merkitys on tullut konkreettisesti esiin harjoituskaudella ja kauden ensimmäisissä kilpailuissa.

Valmennuskoulutuksia aion jatkossakin käydä, SSL:n omat sekä varmasti myös VoimanPolku -koulutuksen jatko-osat. Allekirjoitan täysin “Voimaharjoittelusta ei voi oikoa” sloganin ja oman seuran junnut ovat ostaneet tämän ajatuksen täysin. Pyrin myös rikkomaan raja-aitoja eli etsin eri lajeista uusia näkemyksiä enkä näe ongelmia eri lajien yhteisharjoituksiin. Pyrin kehittymään fysiikkavalmentajana, mutta ohessa kehittämään myös suunnistusymmärrystäni niin, että voin opettaa lajitekniikkaakin.

Timo Mustikkamaa 

Voimanpolku Timo