VoimanPolku -valmentaja

Pätevöidy VoimanPolku -valmentajaksi!

Koulutus on suunnattu valmentajille, opettajille, personal trainereille, fysioterapeuteille ja muille liikunta-alan ammattilaisille

Menestyneen urheilijan polku vaatii useita tunteja laadukasta harjoittelua. Laadun takaamiseksi tulee harjoittelussa edetä oikomatta – monipuolisesta taitoharjoittelusta kohti turvallista ja tehokasta voimaharjoittelua.

VoimanPolku -valmentaja ymmärtää perusmotoristen taitojen kehittymisen ja tämän pohjalta osaa koota harjoituskokonaisuudet niin, että ne etenevät portaittain perustaitojen ja nostotekniikoiden ympärille.

VoimanPolku -koulutuskokonaisuus sisältää 5 x 3h käytännön koulutusta. Kokonaisuus lisää valmentajan ymmärrystä turvallisesta ja tehokkaasta taito- ja voimaharjoittelusta. Yksittäinen koulutus sisältää teoriaosuuden ja käytännönosan. Teoriaosassa käydään aihealueen perusteita kattavasti. Käytännön harjoitusten tarkoituksena on antaa sovellutuksia teoriaosuuteen pohjautuen.

Voimanpolku Kolmio final

VoimanPolku -viikonloppukoulutukset!

Osallistumalla molempiin perustason VoimanPolku -valmentajakoulutuksiin saat VoimanPolku -Valmentaja TASO 1 pätevyyden.


Syksyn 2020 koulutukset

VoimanPolku -koulutusviikonloppu 1
pe-la 30.-31.10
. pe klo 16.30 – la klo 17

Taito 1, tasapainotaidot
Taito 2, liikkumistaidot,
Nostotekniikka 1, kyykyt ja rinnalleveto

VoimanPolku -koulutusviikonloppu 2
pe-la 27.-28.11. pe klo 16.30 – la klo 17

Taito 3, välineenkäsittelytaidot
Nostotekniikka 2, tempaus ja yhdistelmäharjoitteet
Opitun kertausta käytännön harjoituksin.

Hinta / viikonloppu
350 € (sis. majoitus, ruokailut ja koulutus)
300 € (sis. ruokailut ja koulutus)

Kevään 2021 koulutukset

VoimanPolku -koulutusviikonloppu 1 pe-la 19-20.02.2021

Taito 1, tasapainotaidot
Taito 2, liikkumistaidot,
Nostotekniikka 1, kyykyt ja rinnalleveto

VoimanPolku -koulutusviikonloppu 2
pe-la 26-27.03.2021

Taito 3, välineenkäsittelytaidot
Nostotekniikka 2, tempaus ja yhdistelmäharjoitteet
Opitun kertausta käytännön harjoituksin.

Hinta / viikonloppu
350 € (sis. majoitus, ruokailut ja koulutus)
300 € (sis. ruokailut ja koulutus)

Koulutusten sisällöt

Taito 1, tasapainotaidot

Ymmärrys mobiileista ja stabiileista kehon toimintaa tukevista rakenteista.
Käytännön harjoituksia teemoista: ryhti, linjaukset, voimakeskus, kehonhallinta, liikkuvuus ja liikehallinta

Taito 2, liikkumistaidot

Liikeyhdistelmien ja kykytekijöiden vaikutus eri liikesuunnissa liikkumiseen.
Käytännön harjoituksia teemoista: juokseminen, hyppääminen, suunnanmuutokset, erilaiset tasot ja liikkumistavat

Taito 3, välineenkäsittelytaidot

Ymmärrys taidon oppimisen vaiheista: kognitiivinen, assosiatiivinen, automaatio (tiedollinen – harjoittelu – sujuva hallinta) ja aistikanavien monipuolisesta harjoittamisesta. Käytännön harjoituksia teemoista: havaintomotoriikka, välinetuntemus ja koordinatiiviset tekijät

Nostotekniikat 1, kyykky, rinnalleveto ja voimakeskus

Turvallisen lisäpainoharjoittelun aloittaminen ja sen edellytysten ymmärtäminen. Käytännön harjoituksia teemoista: selän hallinta, linjaukset, voimakeskus, erilaiset kyykyt, rinnalleveto ja tehoharjoitteet oman kehon painolla

Nostotekniikat 2, tempaus, ylöstyöntö ja voimakeskus

Ymmärrys vaiheittaiseen voimaharjoittelussa etenemiseen ja liikevalintojen tekemiseen. Käytännön harjoituksia teemoista: selän hallinta, linjaukset, voimakeskus, tempaus, erilaiset yhden jalan kyykyt, ylöstyöntö ja tehoharjoitteet lisäpainoilla

Voimaplku Nettisivu

Kouluttajat

Eetu Autio
Tiia Hautala
Tatu Peltonen
Jenni Puputti
Aila Sainio

Koulutukseltani olen fysioterapeutti (AMK) sekä liikunnanopettaja (LitM)

Fysioterapeuttina olen toiminut tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien parissa. Jatkuva halu kehittää itseäni on ohjannut lisäkouluttautumistani sekä fysioterapiassa että liikunnassa ja monipuolisessa kehon käytössä.

Tällä hetkellä toimin työssäni Varalan Urheiluopistossa opettajana ja kouluttajana, jossa pystyn hyödyntämään laajasti koulutustaustaani sekä omaa harrastustaustaani.

Monipuolinen liikunta on kuulunut elämääni pienestä asti. On ilo jakaa monipuolisen, turvallisen ja terveyttä edistävän liikunnan sanomaa positiivisella asenteella!

”Aina on mahdollisuus oppia uutta”

Olen entinen olympiatason yleisurheilija, tarkemmin sanottuna 7-ottelija. Koulutukseltani olen fysioterapeutti ja ammattivalmentaja. Toimin oman kilpaurani jälkeen 12 vuotta yleisurheiluvalmentajana, sekä 7-ottelun lajivalmentajana, mutta nykyinen työnkuvani on huomattavasti laveampi. Toimin Varalan Urheiluopiston yläkoululeirivastaavana, sekä olen mukana useiden lajien fysiikkavalmennuksessa. Eniten toimin tällä hetkellä pesäpallon parissa; vastaan naisten Superpesisjoukkueen fysiikkavalmennuksesta ja olen mukana myös Mansen miesten nopeusvalmennuksessa.

Erityisalaani on juoksu- ja hyppytekniikkojen opettaminen, mutta minulla on kokemusta myös mm. nostotekniikoiden ja muiden liikkumistaitojen opettamisesta. Olen ollut mukana Varalan VoimanPolku -työryhmässä keväästä 2018 lähtien.

Olen karvan vajaa 2metrinen sähäkkä E-sport koordinaattori ja fysiikkavalmentaja. Koulutukseltani olen liikuntaneuvoja. Valmennustyötä teen tällä hetkellä niin huippu-urheilijoiden kuin urheilijanuorten parissa. Valmennukseni kulmakiviä ovat vahvat perustaidot, jotka luovat edellytykset turvalliseen harjoitteluun ja fyysiseen mahtavuuteen. Keväästä 2018 olen ollut mukana VoimanPolku -työryhmässä. Lähes kaksi vuosikymmentä on tullut vietettyä myös uimahalleissa laskemassa kaakeleita.

Toimin fysiikkavalmentajana Varalan Urheiluopistolla ja valmennuksessani on tällä hetkellä usean palloilujoukkueen edustusurheilijoita ja yksilöurheilijoita mm. naisnyrkkeilijöitä ja melojia. Koulutukseltani olen fysioterapeutti ja ammattivalmentaja. Olen toiminut VoimanPolku-hankkeen koordinaattorina (vuosina 2014-2016) ja sen jälkeen olen vastannut VoimanPolku -kokonaisuudesta Varalassa.

Olen kilpaillut yli 10 vuotta kansainvälisellä tasolla painonnostossa. Valmentajani Jaakko Kailajärvi on toiminut minun mentorina myös valmennusurallani. Juuri Jaskalta olen oppinut, että voimaharjoittelussa ei voi oikoa. Tästä onkin muodostunut oman valmennukseni kulmakivet – oikeat nostotekniikat ja hyvin suunniteltu voimaharjoittelu.

Kilpaurheilijana olen kokenut esiintymisareenat telinevoimistelussa, kilpa-aerobicissä ja tanssissa.

Urheilu ja liikkuminen ovat elämäntapojani iloita ja jakaa tunteita yhdessä.

Terveellinen, monipuolinen ja taitava kehonkäyttö, ovat mielestäni läpi elämän kestävä mahdollisuus.

Koulutustaustaltani olen Liikuntatieteiden maisteri (LitM v. 2007)

Toimin fysiikka- ja taidon opettamisen valmentajana Varalan Urheiluopistolla ja Tampereen Urheiluakatemiassa.

Pedagogista osaamista hyödynnän myös valmentajan ja liikunnan ammattitutkinnoilla opettajana.

Lajivalmennusta ja -koulutusta olen pääosin tehnyt Voimisteluliitossa, Tampereen Voimistelijoissa ja Tampereen Sisussa.

”Jokainen voi olla taitavin oman liikunnan ja urheilun asiantuntija”

Kysy tarjous lisäkoulutuksista

Tilattavissa lisäkoulutusta: juokseminen ja hyppääminen, hartiaseudun voima ja liikkuvuus, alaraajan liikkuvuus ja hallinta, selkärangan toiminnallisuus sekä voimaharjoittelun suunnittelu ja yhdistelmäharjoitteet, lajivoimaharjoittelu.

Tiedustelut:

Jenni Puputti
Valmentaja & Fysioterapeutti

+358 44 3459 973

jenni.puputti@varala.fi


Mietteitä VoimanPolku -valmentajakoulutuksesta

Kiitos todella hyvästä koulutuksesta, joka antoi itselleni, valmentajapolun alkutaipaleella, laajaa sisältöä ja vahvistusta omaan valmennusfilosofiaani. Siihen kuuluu voimaharjoittelu varsin vahvasti, vaikka tällä hetkellä ohjaan/valmennan vain suunnistajajunnuja.

Oman urheilijapolun jälkeen haluan auttaa ja ohjata junnuja oikeaan suuntaan heidän urheilijapolun alkuvaiheessa. Itselläni on taustaa jääkiekosta junioripelaajana sekä erotuomarina. Jääkiekossa voimaharjoittelua hyödynnetään varsin paljon. Aikuisiällä kestävyyslajit, maastopyöräily ja suunnistus, veivät mukanaan. Samalla myös kiinnostus valmentamiseen lisääntyi ja suunnittelin omat harjoitusohjelmat vuosien ajan.

Erehdy ja opi oli hidas tapa saavuttaa tuloksia, mutta ylikuormitustilaan sain ajettua itseni. Paluu ylikuormitustilasta alkoi, kun ymmärsin voimaharjoittelun kuormituksen olevan tyystin erilaista kuin hengitys- ja verenkiertoelimistöä kuormittavan harjoittelun.

Kun sain nostettua omaa suorituskykyä lisäämällä voimaharjoittelun määrää tinkimättä laadusta aloin luoda omaa valmennusfilosofiaan tälle pohjalle. Olen tutustunut monien lajien harjoitteluun ja huomannut miten huiput eivät tingi voimaharjoittelusta lajista huolimatta. Kun päädyin suunnistusseuran junnuvalmennukseen nostin esiin voimaharjoittelun tärkeyden. Perinteisen kestävyyslajin konkarit eivät oikein uskoneet voimaharjoitteluintooni, mutta sain kuin sainkin muutaman innostuneen mukaani ja lopulta sain puhuttua heidät ympäri myös VoimanPolku -koulutukseen. Oman valmennettavan kautta voimaharjoittelun merkitys on tullut konkreettisesti esiin harjoituskaudella ja kauden ensimmäisissä kilpailuissa.

Valmennuskoulutuksia aion jatkossakin käydä, SSL:n omat sekä varmasti myös VoimanPolku -koulutuksen jatko-osat. Allekirjoitan täysin “Voimaharjoittelusta ei voi oikoa” sloganin ja oman seuran junnut ovat ostaneet tämän ajatuksen täysin. Pyrin myös rikkomaan raja-aitoja eli etsin eri lajeista uusia näkemyksiä enkä näe ongelmia eri lajien yhteisharjoituksiin. Pyrin kehittymään fysiikkavalmentajana, mutta ohessa kehittämään myös suunnistusymmärrystäni niin, että voin opettaa lajitekniikkaakin.

Timo Mustikkamaa 

Voimanpolku Timo