PowerMethod-ohjaajakoulutus

PowerMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä toiminnallisen voimaharjoittelun konsepti. PowerMethod sopii yksilöille, pienryhmille, urheilujoukkueille tai ryhmäliikuntaan. PowerMethod valmennus keskittyy yksilön tarpeiden mukaiseen voimaominaisuuksien kehittämiseen. Tavoitteena on samalla kehittää liikehallintaa ja liikkuvuutta sekä ennaltaehkäistä ja jopa kuntouttaa lieviä tuki- ja liikuntaelinvaivoja.

PowerMethod -konseptissa valmentamisen näkökulma on tärkeää, jotta asiakkaat oppisivat oman kehon monipuolisesta toiminnasta, voimaharjoittelusta ja tekemään harjoitteet oikeilla liiketekniikoilla. Alkulämmittelyt ja loppuverryttelyt sisältävät FasciaMethod -konseptista tuttuja aktiivisia dynaamisia ketjuliikkuvuusharjoitteita. Voimaharjoittelu osa PowerMethod -harjoittelussa sisältää koko kehon toiminnallisia harjoitteita ja tarkemmin kohdistettuja liikehallintaharjoitteita. Harjoittelun tärkeimmät näkökulmat ovat tuki- ja liikuntaelimistön ja myofaskian näkökulmat.

power

Konsepti on kehitetty, koska tehokas harjoittelu voi tapahtua myös ilman kipuja ja loukkaantumisia. PowerMethod sopii kaikille, jotka haluavat treenata toiminnallisesti, tehokkaasti ja uudella hauskalla tavalla!

Koulutuksessa opit:

  • lihasvoimaharjoittelun perusteet
  • tehokkaan alkulämmittelyn ohjaamisen ja sen merkityksen
  • rakentamaan progressiivisen, tehokkaan ja turvallisen voimaohjelman yksilölle, pienryhmälle tai ryhmäliikuntaan
  • faskian ja tuki- ja liikuntaelimistön näkökulman voimaharjoittelussa
  • valmentajanäkökulman ohjaamisessa
  • miten suunnitella pidemmän tähtäimen voimaohjelma tukemaan asiakkaan tarpeita
  • turvalliset ja tehokkaat liiketekniikat ja niiden ohjaaminen
  • liikkuvuusharjoittelun perusteet ja sen linkittäminen muuhun harjoitteluun
  • miten ohjata ja rakentaa PowerMethod -ryhmäliikuntatunti

PowerMethod-ohjaajakoulutus pe-la 13.-14.8.2021

Koulutuspaikka Varalan Urheiluopisto

Hinnat
Ensimmäinen Method-koulutus 310 €
Toinen/kolmas Method-koulutus* 252 €
Päivitän ProMethod-koulutus* 200 €
*koulutustodistus esitettävä

Koulutusmaksu sisältää lähipäiväopetuksen, materiaalit lähipäivänä käytävistä asioista ja ennakkomateriaalit, jossa lisäksi ohjaajamateriaaleja liiketekniikoista ja teoriaa. Lisäksi saat 3 valmista PowerMethod -ohjelmaa. Osallistuja saa etukäteen hieman opiskeltavaa mm. lihaskalvoihin liittyvää perustietoa ja tutustumista FasciaMethod -konseptiin.


Lisätiedot koulutuksesta
Anne Puranen
anne@proftraining.fi tai p. 044-5644878

Tiedustele majoitusta anne-maarit.silpo@varala.fi tai puh. 044 345 9951

Majoitus 1hh 81 € sis. aamupala
Majoitus 2hh 54 € sis. aamupala

Koulutuksesta sanottua

” Erinomainen, aivan omaa luokkaansa syystä, että aina tehdään avustava liike, jossa herätellään seuraavassa pääliikkeessä tarvittavat lihakset. Tämä auttaa  pääliikkeen suorittamisessa ja saa juuri ne pääliikkeessä tarvittavat lihakset töihin ja lihasvoima kasvaa. Ohjaaja myös aina selittää, miksi juuri nämä liikkeet tehdään ns parittain. Kerrankin on ohjaajalla aikaa ja ammattitaitoa opastaa liiketekniikassa ja varmistaa treenaajalle näin oikeoppiset suoritukset. Ja myös treenaaja oppi keskittymään liikkeisiin ja miettimään, mikä tarkoitus kullakin liikkeellä on ja missä sen pitää tuntua eikä vaan huitase treeniä eteenpäin.

“Saa haastaa itsensä niin kunnon, kuin oikein tekemisenkin osalta. Hyvässä ohjauksessa on treeneissä  turvallinen ja salliva ilmapiiri; huolehditaan että teet oikein ja olet sitten huippu kunnossa tai vähemmän, PoMe treeni kuuluu sinulle, olet tervetullut mukaan.”

“Power Method tunnit on viikon  parhaat tunnit. Tiukka treeni jossa joku vahtii että tekee oikealla tekniikalla. Itsekin tulee keskityttyä paremmin tekniikkaan kun opastus on hyvä. Samoin kannustuksen saattelemana tulee otettua isommat painot ja yllätyttyä että pystyykin  tekemään yllättävän isoilla painoilla.  Tiukka mutta ei ”tappotunti”, tosin seuraavana päivänä tietää aina tehneensä, koska yleensä jokapaikka on kipe.

“Olen itse saanut paljon oppia fyysiikkaharjoittelusta ja miten se tehdään järkevästi. Harjoituksissa on selkeä suunnitelma miten edetään pelaajien kanssa, harjoitteisiin tulee haasteita sen mukaan miten pelaajat kehittyvät. Myös jääkiekonpelaajille yleiset polvi-ja nilkkavaivat on otettu erityisesti huomioon ja niitä on meillä enään tosi vähän. Pelaajat ovat myös oppineet huoltamaan ja tuntemaan omaa kehoaan paremmin. Emme olisi näin hyviä jos fysiikkavalmennus olisi jätetty vain minun suunniteltavaksi.”