• Contrast
    • Layout
    • Font

Varalan Urheiluopisto perustettiin alun perin edistämään naisten liikuntakasvatusta. Sen perustivat aikaansa edellä olleet tarmokkaat, rohkeat naiset, jotka uskoivat lujasti siihen, että jonakin päivänä liikunnan merkitys ymmärretään ja tunnustetaan. Historian aikana Varala on ollut tiiviisti mukana yhteisönsä jokapäiväisessä elämässä. Olemme pitäneet monin tavoin huolta työntekijöistä, asiakkaista ja yhteistyökumppaneista. Näin juhlavuotenamme haluamme nostaa tätä ajattelua paremmin esille ohjaamaan valintojamme.

Haluamme varmistaa kestävän kehityksen periaatteiden toteutumisen arjessa toimintamme ja tuotteidemme kautta sekä omilla valinnoillamme auttaa asiakkaitamme kestävämpään elämään.

Kestävän kehityksen toimenpiteenä myös Varalan ravintola Säde haluaa olla mukana tukemassa kasvispainotteista ruokavaliota ja sitä kautta olla osaltaan pienentämässä hiilijalanjälkeä ja maapallon kuormittumista.

Meatless Monday tarkoittaa käytännössä sitä, että maanantaisin ravintola Säteessä tarjottavilla aterioilla on ainoastaan kasvisruokaa. Aamupalalle, välipalalle ja iltapalalle laajennetaan valikoimiin kolmas juustovaihtoehto ja lisäkasvisvaihtoehto leikkeleiden tilalle. Lounaalla on tarjolla kaksi lämmintä kasvisruokavaihtoehtoa ja päivälliselläkin tarjoillaan ainoastaan kasvisruokaa.

Saunoille ja muihin tiloihin menevät ateriat valmistetaan edelleen asiakkaiden toiveiden mukaisesti, myös maanantaisin, kuten tähänkin asti.

Ensimmäinen Meatless Monday – kasvisruokapäivä toteutetaan maanantaina 5.8.2019.

Mikä on Meatless Monday?
Meatless Monday on kansainvälinen kampanja, joka kannustaa ihmisiä olemaan syömättä lihaa maanantaisin terveytensä ja maapallon terveyden parantamiseksi. Ajatus otettiin ensimmäistä kertaa käyttöön jo ensimmäisen maailmansodan aikana keinona vähentää kulutusta sodankäynnin vuoksi. Kampanja elvytettiin vuonna 2003 voittoa tavoittelemattomaksi kansanterveysaloitteeksi. Nykyään Meatless Mondayta tukee miljoonat ihmiset yli 40 maassa.

Miksi maanantai?

Tutkimukset osoittavat, että ihmiset ovat avoimempia yrittämään terveellisiä valintoja viikon alussa. Maanantai tarjoaa mahdollisuuden nollata viikonlopun tekemiset. Myös viikoittainen muistutus terveiden tapojen uudelleenkäynnistämisestä kannustaa onnistumisiin omissa valinnoissa.

Miksi Meatless?

Lihan korvaaminen kasvivalinnoilla joka maanantai voi tarjota lukuisia terveyshyötyjä. Valinta auttaa myös pieniin tekoihin ilmastonmuutoksen torjumiseksi vähentämällä hiilijalanjälkeä ja auttaa säästämään arvokkaita ympäristöresursseja.

Terveydellesi
Vähentämällä punaisen ja jalostetun lihan kulutusta ja lisäämällä kasviperäisiä elintarvikkeita saat monia mahdollisia terveyshyötyjä mm: vähentää sydänsairauksien riskiä ja riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen. Auttaa sinua painonhallinnassa.

Maapallolle

Lihan kulutuksen vähentäminen voi auttaa hillitsemään ilmastonmuutokseen vaikuttavia kasvihuonekaasuja. Se voi myös auttaa vähentämään arvokkaiden ympäristöresurssien, kuten maan, veden ja energian kulutusta.

Lisätietoa aiheesta:

https://www.meatlessmonday.com/

Meatless Monday Health Research

Meatless Monday Environmental Research

Meatless Monday’s scientific advisor, The Center for a Livable Future at Johns Hopkins University provides resources to demonstrate the impact of food choices on chronic health problems and climate change: “The Connections between Diet, People and Planet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top