• Contrast
    • Layout
    • Font

Yrittäjäopiskelijat perustivat oman seminaaritapahtuman urheilun ja bisneksen ympärille

Yritys- tai koulutusseminaari ei jokaisen korvaan kuulosta kovin mediaseksikkäältä ja mielenkiintoiselta tapahtumalta. Tapahtumat saattavatkin jäädä väliin erilaisten ennakkokäsitysten ja uskalluksen puutteen vuoksi. Lähtökohtaisesti kaikkia kuitenkin kiinnostaa uuden tiedon ja taidon oppiminen sekä itsensä kehittäminen. Seminaareissa yhdistyvätkin muun muassa nämä ja monta muuta kokemisen arvoista asiaa.

Halusimme järjestää erilaisen, rennomman ja helpommin lähestyttävän seminaaritapahtuman, joka sopii niin urheilutaustaisille henkilöille kuin yrityselämän toimijoillekin. Tästä ajatuksesta syntyi Sport & Business Seminar.

Koemme, että huippu-urheilijoilla on tietotaitoa, jota voi hyödyntää tehokkaasti myös bisnesmaailmassa. Samalla haluamme madaltaa ihmisten kynnystä lähteä oppimaan uutta, kun puhujina on menestyneitä urheilijoita ja tuttuja kasvoja. He tuovat kuulijoille uusia ideoita mielenkiintoisten uratarinoidensa kautta. Tämä ei tietysti ole mikään aivan uniikki idea, mutta vastaavia, kokonaan urheiluteeman ympärille rakennettuja yritysseminaareja, ei ole juurikaan aikaisemmin järjestetty.

Vaikka huippu-urheilijat herättävät kiinnostusta jo pelkästään nimellä ja persoonalla, tapahtumamme keskiössä on erilaiset viestit ja vinkit, joita puhujamme haluavat jakaa. Meille on tärkeää, että kuulijoille jää seminaaripäivän jälkeen jotain käteen. Joitain tuoreita ajatuksia, toimintamalleja ja työkaluja, millä viedä omaa ja työyhteisön tekemistä eteenpäin. Urheilijapuhujat eivät pääse Sport & Business Seminariin vain muistelemaan uransa tähtihetkiä – asiaa pitää olla, ja urheilu on sille vain tukena.

Idea lähti liikkeelle joulukuussa 2015. Istuimme alas muutaman kaveruksen kesken, ja aloimme suunnitella käytettyjen autojen myyntitapahtumaa. Parin tunnin innovoinnin ja ideoiden vaihtamisen jälkeen, tajusimme mikä meitä motivoi. Päädyimme lopputulokseen, että se motivoi varmasti muitakin – päätimme järjestää urheiluseminaarin.

Opiskelimme silloin Proakatemialla. Proakatemia on tiimijohtamisen ja yrittäjyyden koulutus Tampereen ammattikorkeakoulussa. Siellä opiskellaan yritystoimintaa oikeasti käytännössä ja ilmapiiri kannustaa opiskelijoita haastamaan itseään ja luomaan uutta.

Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin helmikuussa 2017. Halusimme lähteä heti isosti liikkeelle ja toimme paikalle mielenkiintoisia nimiä. Tapahtumassa puhuivat Kalle Palander, Veikka Gustafsson, Noora Toivo ja Mikko Kuitunen. Seminaarin juonsi Viasatin jääkiekkotuottaja ja studioisäntä Iiro Harjula. Tapahtumassa oli paikalla 300 vierasta ja yli 10 yheistyökumppaniyritystä, mikä osoitti, että tällaiselle tapahtumalle on kysyntää.

Varalan Urheiluopisto on toiminut vahvana yhteistyökumppanina ja ollut osaltaan mahdollistamassa tapahtumaa ja sen kehittymistä. Varalan Urheiluopisto toimii Sport & Business Seminarin pääyhteistyökumppanina nyt jo toista vuotta.

Perjantaina 16.3. Tampere Areenalla järjestetään historian toinen Sport & Business Seminar, jonka puhujakokoonpano on tällä kertaa kuin All Stars -kentällinen. Sen muodostavat jääkiekkolegenda Ari Vallin, HJK-pomo Ari Riihilahti, kiekkovahti Sasu Hovi sekä yritysvalmentaja Mikko Sjögren ja mobiilipelivelho Peter Vesterbacka. Puhujakaartia luotsaa ja tapahtuman juontaa studioisäntä Iiro Harjula.

Hanki liput täältä  ja lähde mukaan vuoden sporttisimpaan bisnestapahtumaan!

Lisätietoa: www.sbseminar.fi.

-Sport & Business Seminar -tiimi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top