• Contrast
    • Layout
    • Font

Olympiapaikan saaneella nyrkkeilijä Pihla Kaivo-ojalla on osaava tiimi taustalla, kun hän valmistautuu Pariisin olympialaisiin.

Kaivo-oja on tuttu kasvo Varalassa – ei pelkästään siksi, että hän harjoittelee kesän olympialaisiin Varalan oheisharjoittelutiloissa, mutta myös koska hän on valmistunut liikuntaneuvojaksi muutama vuosi sitten.

Olympiatason nyrkkeilijät eivät ole uusi näky Pyhäjärven rannalla, sillä kaksinkertainen olympialaisten pronssimitalisti Mira Potkonen luotti valmentajansa Maarit Teurosen kanssa Varalan ja Tampereen Urheiluakatemian asiantuntijoiden tukeen. Potkosen lopetettua uransa Teuronen palasi täysipäiväisesti siviilityöhönsä, mutta vain hetkeksi.

Mira Potkonen juhlistamassa olympiapronssia yhdessä valmentaja Maarit Teurosen ja Varalan asiantuntijatiimin kanssa.

Puolitoista vuotta sitten Kaivo-oja pyysi Teurosta valmentajakseen, mistä lähti käyntiin projekti asiantuntijatiimin kokoamisesta urheilija-valmentaja-parin ympärille.

Tällä hetkellä asiantuntijatiimi muodostuu seuraavista palasista:

  • nopeutta treenauttaa Tiia Hautala
  • voimatasoista huolehtivat Jenni Puputti ja Tatu Peltonen
  • vammojen ennaltaehkäisyssä auttaa fysioterapeutti Eetu Autio
  • henkisen valmistautumisen tukena Tiina Röning
  • ravitsemusvinkit jakaa Anna Ojala

Valmistautumista ja tavoitteita

Valmistautuminen kohti Pariisia on valmennustiimin mukaan sisältänyt ”ihan normaalia arkea”.

Fysiikkavalmentaja Tatu Peltonen ja lajivalmentaja Maarit Teuronen seuraamassa Pihla Kaivo-ojan olympialaisiin valmistavaa treeniä.

”Pyritään tietenkin kehittämään Pihlan vahvuuksia vielä vahvemmiksi ja hiotaan yksityiskohtia paremmaksi. Ollaan hieman kiinnitetty huomiota kehityskohteisiin. Yhtenä esimerkkinä se, ettei vastustaja saisi niin helposti osumia kehässä”, avaa valmentaja Maarit Teuronen.

Arjen treenit jatkuvat heinäkuun alkuun asti, kunnes Kaivo-oja, Teuronen ja fysioterapeutti Autio lähtevät hieman ennen kuun puoltaväliä Saksaan valmistavalle leirille. Saksasta matka jatkuu kohti Pariisia.

Millaisia tavoitteita olympialaisten ensikertaisella on?

”Voittaa joka matsi”, Kaivo-oja vastaa ytimekkäästi.

”Tavoitteena on että Pihla elää ottelupäivänä siinä meidän kuplassa ja antaa palaa vaan. Thaimaan olympiakarsintaturnauksessa se onnistui hyvin ja tulos oli sen mukainen. Ei saa miettiä turhia”, Teuronen jatkaa.

Asiantuntijatiimin tuen lisäksi Varala tukee Pihlan ja Maaritin olympiamatkaa tarjoamalla lounaan Varalassa tehtyjen treenien yhteydessä.

Onnea olympiakehään Pihla!


Lue lisää Varalan valmennuskeskuksen toiminnasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top