• Contrast
    • Layout
    • Font

Varala ja Tappara jatkavat pitkään jatkunutta yhteistyötään myös tulevalla kaudella 2023–2024. Varalan valmennuskeskuksen testauspäällikkö Marko Haverinen ottaa vastuun Tapparan Liiga-joukkueen fysiikkavalmennuksen kokonaisuudesta yhdessä Tapparan Konsta Karjalaisen kanssa. 

On hienoa olla mukana rakentamassa edelleen vahvasti CHL:n ja Suomen mestarin menestystarinaa”, iloitsee Varalan toimitusjohtaja Riku Granat. 

Varala vastaa aikaisempien vuosien tapaan kaudella 2023–2024 Tapparan Liigajoukkueen sekä U20- ja U18-joukkueiden testauksesta. Testipatteristo sisältää voima-nopeustestit, kestävyystestit ja jäätestit sekä Liiga-joukkueen seurannan pelikauden aikana. Harjoituskauden alussa ja lopussa tehdään laajemmat testipatteristot ja jatkuvaa seurantaa toteutetaan läpi pelikauden. U20- ja U18 –joukkueiden testauksesta on viime kauden tapaan vastuussa Varalan valmennuskeskuksen Pauliina Savijoki

“Tapparassa on tehty jo pitkään hyvää ja systemaattista työtä fysiikkaharjoittelussa. Toimintaa pitää kuitenkin jatkuvasti kehittää, jos halutaan mennä seurana ja joukkueena eteenpäin. Ensi kaudelle on siis luvassa pientä viilausta, mutta toimivia toimintatapoja ei lähdetä muuttamaan”, toteaa Haverinen. 

Haverinen tuo Tapparaan omaa osaamistaan kokonaisohjelmoinnista ja harjoittelun seurannasta. Testauksen lisäksi tärkeä työnkuva on jatkuvan datan kerääminen ja sen kautta tiedolla johtaminen.

“Periaatteena toiminnassamme on tutkimusnäyttöön perustuvat parhaat käytänteet. Kerätyn datan avulla pyritään puolestaan reagoimaan tilanteeseen ja edesauttamaan päätöksentekoa arjessa. Lähtökohtana kaikkeen tähän on tietenkin pelaajien kehittyminen ja sitä kautta joukkueena menestyminen”, Haverinen lisää. 

Marko Haverinen testauttamassa Tapparan pelaajia.

Olemme oikein tyytyväisiä yhteistyöhömme ja on hienoa jatkaa testaus- ja fysiikkavalmennus-yhteystyötä varalalaisten kanssa,” kehuu Tamhockey Oy:n toimitusjohtaja Mika Aro


Testipatteristot ja pelaajan seurantapolku on luotu yhteistyössä Tapparan juniori- ja liigakiekon sekä Varalan valmennuskeskuksen asiantuntijoiden kanssa. Tulevalla kaudella pelaajien seurantapolkua kehitetään edelleen testipatteristoja yhdenmukaistamalla U18-ikäluokasta Liigaan asti. Lisäksi fysiikkavalmennuspolkua kehitetään muodostamalla fysiikkavalmentajien tiimi Tapparan juniori- ja Liigajoukkueiden fysiikkavalmentajista, jotta varmistetaan kokonaisvaltainen kehitys juniorijoukkueista Liigaan. 

Tutustu Tapparan valmennustiimiin.
Tutustu Varalan valmennuskeskukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top