• Contrast
    • Layout
    • Font

Tampereen kaupunkiseudulla toimii useita testiympäristöjä ja -alustoja, joita yritykset ja organisaatiot voivat hyödyntää. Alustat voivat olla erilaisia toimintaympäristöjä, kuten fyysisiä tiloja, verkkopalveluita, kohtaamispaikkoja tai vaikkapa tapahtumia. Testbed-ympäristöt palvelevat yrityksiä innovaatioprosessin jokaisessa vaiheessa alkuperäisestä ideasta tuotekehitykseen ja jopa valmiiseen tuotteeseen testaamaan sen ominaisuuksia ja suorituskykyä.

Business Tampereen Tampere Health Ekosysteemi ja testialustat tarjoavat monipuolisia ja joustavia testaus- ja koulutustiloja todellisissa ja simuloiduissa ympäristöissä kaikenkokoisille yrityksille ja organisaatioille. Palvelut voidaan räätälöidä yritysten tarpeiden ja aikataulujen mukaan. Testialustat tarjoavat huippuluokan kehitystä mm. lääketieteen teknologian, digitaalisen terveyden ja ICT:n, signaali- ja kuvankäsittelyn, bio(hajoavien) materiaalien ja kudostekniikan aloilla. Tampereella on myös Euroopan paras lääkinnällisten laitteiden koulutustila sekä erittäin korkealaatuiset ja laaja-alaiset urheilu-, liikunta- ja hyvinvointialan TKI-palvelut sekä Living Lab -mahdollisuudet.

Business Tampere valmentaa ja avustaa uusien innovatiivisten prosessien, tuotteiden ja palveluiden testaamista. Verkostoituminen ja erilaiset tapahtumat auttavat levittämään uusinta tietämystä, osaamista ja innovaatioita uuden liiketoiminnan luomiseksi.

Strategiamme mukaisesti olemme laajentamassa TKI-toimintaamme tuomalla testialustamme ja Living Lab -ympäristömme osaksi Tampere Health Ekosysteemiä ja odotamme mielenkiinnolla uusia yhteistyöprojekteja ekosysteemin jäsenten ja uusien kumppaneiden kanssa”, tiivistää Varalan urheiluopiston toimitusjohtaja Riku Granat.

Varalan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan (TKI) periaatteina on ollut toisiaan palveleva kiinteä yhteistyö urheilu-, liikunta- ja hyvinvointisektorin asiakasryhmien sekä tutkimus- ja teknologiakumppanien kanssa.  Viime vuosina tätä osaamista ja testilaitteistoa on tarjottu sekä kotimaisten että kansainvälisten yritysten tuotekehityksen ja innovaatiotoiminnan tueksi.

Olemme toteuttaneet useita kotimaisten ja kansainvälisten urheilu-, liikunta- ja hyvinvointiteknologiayritysten tutkimus- ja tuotekehitysprojekteja tuotekehityksen eri vaiheisiin painottuen ja teknologiakumppanin kanssa yhdessä tarvelähtöisesti suunnitellen”, kertoo Varalan Urheiluopiston testauspäällikkö Marko Haverinen.

Yhteistyö korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa on avannut Varalalle mahdollisuuksia tuotekehityksen ja tieteellisen tutkimustoiminnan yhdistämisestä, mikä on lisännyt teknologiakumppaneille suunnattujen TKI-palvelujen lisäarvoa. Samanaikaisesti tärkeää on ollut edesauttaa Varalan urheilu-, liikunta- ja hyvinvointisektorin asiakkaiden kehittymistä ja menestymistä hyödyntämällä tieteellistä tutkimus- ja kehitystoimintaa sekä teknologian kehitystyötä osana asiakkaiden omia prosesseja. On kyse sitten vaikkapa huippu-urheilijoiden valmennusprosessista, lajiliittotasoisesta maajoukkuetoiminnasta tai lajin kehittämistyöstä, tai esimerkiksi yritysten sairauspoissaolojen vähentämiseen tähtäävästä hyvinvointiprojektista, on tutkimustoiminnan ja teknologian kehitystyön yhdistäminen osaksi normaalia toimintaa tuonut merkittävästi lisää työkaluja kohti asiakkaiden omien tavoitteiden saavuttamista. Näillä toimintaperiaatteilla on pyritty luomaan kaikkia osapuolia hyödyttävä TKI-palveluiden kokonaisuus, jossa Varalan teknologiakumppaneiden tuotekehitystoiminta, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten tutkimustyö sekä Varalan urheilu-, liikunta- ja hyvinvointisektorin asiakasryhmien omat prosessit palvelevat ja tukevat toisiaan.


Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.


Varalan Urheiluopisto Me varalalaiset haluamme olla luomassa tulevaisuutta, jossa jokainen voi nauttia liikkumisesta tai urheilusta, saavuttaa tavoitteensa ja voida hyvin, iästään ja taustastaan riippumatta, niin vapaalla, työpaikalla kuin pelikentälläkin.

Vuonna 1909 perustettu Varalan Urheiluopisto jatkaa edelleen vahvana tiennäyttäjänä liikunta-alan koulutuskeskuksena sekä tarjoten huippuosaamista niin vapaa-ajan kurssi- ja leiritarjontaan, yritysten ja ryhmien hyvinvointi- kokous- ja liikuntapäiviin kuin urheilu- ja valmennustoimintaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top