• Contrast
    • Layout
    • Font

Aila Tammiselle myönnettiin liikuntaneuvoksen arvonimi

Aila Tamminen on saanut osakseen merkittävän kunnianosoituksen, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi hänelle liikuntaneuvoksen arvonimen.

Tammisella on pitkäaikaiset ansiot liikunnan edistämisessä monessa eri roolissa. Hän tuli ensimmäisen kerran Varalan Urheiluopistolle kesäopettajaksi jo vuonna 1965. Tamminen oli kehittämässä Varalaa vuosikymmenien ajan, 11 vuotta Varalan Säätiön hallituksessa ja 23 vuotta opiston rehtorina. Vuonna 2006 Aila Tamminen jäi eläkkeelle opiston rehtorin tehtävistä, mutta on edelleen aktiivisesti mukana Varalan arjessa, niin kulttuurikävely oppaana yritys- ja vapaa-aika-asiakkaille, kuin vetämässä varttuneemman väen Elämäniloa -kursseja.

Lasten liikunta on ollut Aila Tammisen sydämen asia ja hän onkin ohjannut myös vapaa-ajallaan lukuisia lapsia. Lisäksi hän on aina ollut aktiivinen liikunnan yhdistystoiminnassa sekä erilaisissa liikunnan ja urheilun taustajärjestöissä.

– Liikuntaa koko elämä, kiteyttää liikuntaneuvos Aila Tamminen kaiken yhteen lauseeseen.

Aila Tamminen muistelee Varalassa vietettyä aikaa ja kuinka vuosien saatossa tapahtui paljon. Oltiin rohkeita ja kuljettiin omia polkuja, niin kuin Varalassa tehdään edelleen. Halu muuttua ja kasvaa on Varalassa ollut aina vahva. Tamminen toteaa, että yhteiskunta on muuttunut paljon vuosikymmenien aikana, mutta Varalan henki on edelleen sama, asioita tehdään yhdessä ja sitoutuneesti. 

Ilman osaavaa ja ammattitaistoista henkilökuntaa ei pärjätty ennen eikä pärjätä nykyisin.

Varalalla on aina ollut merkittävä asema suunnannäyttäjänä ja Tamminen iloitsee, että tänäkin päivänä uskalletaan tehdä uudistuksia ja kehittää toimintoja. Kaksi tehtyä päätöstä on kuitenkin jäänyt harmittamaan Tammista hänen työuraltaan.

– 90-luvulla olisi pitänyt ostaa koko mahdollinen tontin laajennus Varalalle eikä vain osaa sekä rakentaa silloin parkkihalli etupihan alle. Näillä päätöksillä olisimme auttaneet tämän päivän Varalaa, toteaa Aila Tamminen.

Varalan koko henkilökunta onnittelee Ailaa liikuntaneuvoksen arvonimestä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top