• Contrast
    • Layout
    • Font

Opiskele liikunnasta ammatti! Tule Varalaan opiskelemaan ja tee unelmistasi totta. Hae yhteishaussa opiskelemaan Liikunnanohjauksen perustutkinnolle 13.3.2018 mennessä.

Liikunnanohjauksen perustutkinto on toisen asteen tutkinto, joka antaa valmiudet erilaisiin liikunta-alan työtehtäviin sekä jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutkinnon suorittanut ohjaa liikuntaa erilaisille ja eri-ikäisille ryhmille, laatii tarvittaessa fyysistä toimintakykyä ja terveyttä edistäviä henkilökohtaisia liikuntaohjelmia, suunnittelee ja johtaa liikuntaan liittyviä projekteja sekä suunnittelee ja järjestää liikuntatapahtumia. Tutkinnon yhteydessä opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa Personal Trainerin pätevyyden antava sertifikaatti.

Koulutus on laajuudeltaan 180 osp ja sitä järjestetään peruskoulu- ja ylioppilaspohjaisena. Peruskoulupohjainen haku koulutukseen on yhteishaussa joka kevät ja ylioppilaspohjainen joka toinen syksy.

Koulutus on hyvin työelämälähtöistä ja esimerkiksi tammikuussa 2018 alkaneen lukiopohjaisen liikunnanohjauksen perustutkinnon (LPT27) opiskelijat pääsevät mukaan yleisurheilun U20 MM-kisajärjestelyihin ja muihin työelämäprojekteihin, kuten yhteistyö Tampereen Urheiluakatemian kanssa.

Koulutus on päiväopiskelijoille maksutonta, samoin asuminen opistolla ja ruokailut opiskelupäivinä.

Tutkinnon suorittajan opintopolku on yksilöllinen. Henkilökohtaistamisen kautta koulutuksen sisältö ja laajuus vaihtelevat.

Hae nyt yhteishaussa! www.opintopolku.fi

Liikunnanohjauksen perustutkinnolle voi hakea myös jatkuvan haun kautta 20.2.-27.4.2018, mikäli olet suorittanut ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon. Opinnot alkavat elokuussa 2018.

Jatkuvan haun kriteerit täyttävät hakijat kutsutaan yksipäiväiseen pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, jotka järjestetään 21.-23.5.2018 Varalan Urheiluopistolla. Kutsukirje kokeeseen lähetetään postitse. Tiedustelut jatkuvaan hakuun liittyen Sari Karjalainen 044 3459 936.

Lue lisää liikunnanohjauksen perustutkinnosta täältä

Tällä hetkellä haku on käynnissä myös muihin liikunta-alan opintoihin

Liikunnan ammattitutkinto

Liikunnan ammattitutkinto on aikuisille suunnattua ammatillista lisäkoulutusta. Tutkinto soveltuu liikunta-alan ammattilaisille tai alalle pyrkiville sekä heille, jotka käyttävät liikuntaa oppimisen välineenä esimerkiksi päiväkodissa, iltapäiväkerhossa tai koulussa. Tutkinnon suorittaminen ei edellytä varsinaisesti aiempia opintoja, mutta ammattitutkintojen perusteissa ammattitaitovaatimukset on määritelty tasollisesti siten, että henkilö jolla on alan perustiedot ja -taidot sekä täydentäviä ja syventäviä opintoja, pystyy suoriutumaan tutkinnosta.

Haku LAT10 -koulutukseen on käynnissä. Koulutus alkaa 10.9.2018. Haku koulutukseen päättyy 31.05.2018.

Lue lisää ja hae koulutukseen

Valmentajan ammattitutkinto

Seuraava Valmentajan Ammattitutkinto alkaa 17.5.2018.

Varalan Valmentajan ammattitutkinnon tavoitteena on nostaa eri lajien valmentajien ydinosaamista, arkivalmennuksen laatua sekä lisätä lajien ja seurojen välistä yhteistyötä. Valmentajan ammattitutkinnon ylivoimainen vahvuus on monilajisuus. Monilajisen VAT-koulutuksen etuna on keskustelu ja oppiminen yli lajirajojen, eri seurojen ja valmentajien välisen vuoropuhelun lisääntyminen sekä uusien yhteistyöverkostojen syntyminen. Eri lajien nykyiset ja tulevat huippuvalmentajat jakavat toimivia käytänteitä, joita voi soveltaa omaan toimintaympäristöön.

Lue lisää ja hae mukaan 8.4 mennessä.

Muistathan myös oppisopimusmahdollisuuden

Varalan Urheiluopisto on oppisopimuskoulutusta järjestävää oppilaitosta.

Oppisopimuskoulutuksella voit opiskella kaikkiin Varalan Urheiluopistossa järjestettäviin ammatillisiin tutkintoihin. Oppisopimus perustuu aina määräaikaiseen työsuhteeseen. Koulutuksesta suurin osa tapahtuu työpaikalla, työssä oppien.

Työpaikalla opiskelijaa ohjaa työpaikkaohjaaja, tietopuoliset opinnot opiskellaan oppilaitoksessa. Myös yrittäjä voi kouluttautua oppisopimuksella omassa yrityksessään. Yrittäjänä tarvitsee ohjaajakseen mentorin. Mentorina toimii toinen kokenut yrittäjä.

Liikunnanohjauksen peruskurssi

Liikunnanohjauksen peruskurssi järjestetään joka syksy elokuusta joulukuuhun ja keväisin tammikuusta toukokuuhun. Kurssilaiset hyväksytään hakemusten perusteella. Haku elokuussa 2018 alkavaan koulutukseen on avattu! Paikkoja täytetään haku järjestyksessä hakukelpoisuuden täyttyessä. Jätä hakemuksesi ajoissa.

Liikunnanohjauksen peruskurssi (LOK) antaa vahvan pohjan liikunta-alan ammatillisiin opintoihin ja eri alojen pääsykokeisiin. 

LOK soveltuu erinomaisesti liikuntatieteelliseen, liikunnanohjaaja AMK, liikunnanohjauksen perustutkinto (LPT) ja fysioterapiakoulukseen hakeville. Kurssi sopii myös ohjaamisen ja vuorovaikuttamisen aloille hakeutuville: sosiaali- ja kasvatusalojen, poliisin ja palomiehen uraan valmentautuville sekä alanvaihtoa harkitseville.

Varalan kurssilla on tyypillisesti 40-50 osallistujaa, joten mukavaa tekemistä ja kavereita riittää myös oppituntien ulkopuolella. Oppitunneilla ryhmä jaetaan pääsääntöisesti kahdeksi opetusryhmäksi.

Tutustu lisää ja hae mukaan

Personal Trainer -koulutus

Varalan PT-koulutus on laaja ja ammattitaitoisesti rakennettu koulutus. Lähtökohtana koulutuksessa on asiakkaan liikunnallisen elämäntavan ja fyysisen harjoittelun valmentaminen. Varalan PT-koulutus tarjoaa lukemattoman määrän mahdollisuuksia päästä toteuttamaan ammattimaista valmennusta eri sidosryhmille. Varalalla on pitkä historia Personal Trainer -koulutuksen järjestämisessä Varalassa opiskeleville ja nyt koulutus on mahdollinen myös muille liikunta- ja terveysalalla toimiville, heille jotka eivät vielä opiskele Varalan Urheiluopistossa.

Tutustu lisää ja ilmoittaudu mukaan syksyllä 2018 alkavaan koulutukseen

Personal Trainer –koulutus ikääntyneiden ohjaukseen

TAMK EDU ja Varalan Urheiluopisto järjestävät yhdessä täydennyskoulutusta kaikille, joilla on sosiaali-, terveys- tai liikunta-alan aikaisempi tutkinto. Hanki valmiudet ohjata ikääntyneiden liikkumista!

Tutustu lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top