Toimintaohjeet turvalliselle vierailulle Varalassa poikeusolosuhteiden aikana

Varalan Urheiluopisto tekee vastuullisena yrityksenä kaikkensa koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Niin asiakkaidemme kuin henkilökuntamme turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Pyrimme erilaisin toimin varmistamaan, että henkilöstömme pysyy terveenä ja työkykyisenä, ja että Varalaan on turvallista tulla epidemiankin aikana.

 

Ohje Varalan kesätoimintaan poikkeusolojen aikana

Kesätoiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa otamme huomioon henkilömäärärajaukset ja hyvän hygienian sekä muut turvallisuusnäkökohdat viranomaisten linjausten mukaisesti.

 1. Ethän tule leirille, mikäli tunnet itsesi kipeäksi tai olet ollut tekemisissä sairastuneen kanssa. Vain terveenä paikalle ja korona-ajan riskit ymmärtäen. Jos on infektio-oireita, kuten kuumetta, lihassärkyä, päänsärkyä, yskää, nuhaa tai kurkkukipua, toimintaan ei saa osallistua.
 1. Leireillä toimitaan rajatuissa, enintään 50 henkilön ryhmissä, jotka majoittuvat, ruokailevat ja toimivat yhdessä siten, ettei synny kosketusta muihin mahdollisesti samaan aikaan Varalassa toimivien ryhmien kanssa. Näin rajataan lähikontaktien määrää leirin aikana, ja helpotetaan altistuneiden jäljitystyötä, jos leirillä todetaan koronavirustartunta.
 1. Huomioimme turvallisen etäisyyden säilyttämiseen liittyvät näkökohdat ruokailujen, majoituksen, aktiviteettien ja oleskelun osalta. Tarpeetonta fyysistä kosketusta vältetään, esimerkiksi kättely, halaaminen.
 1. Ruokailut tulemme porrastamaan ryhmien mukaan ja järjestämään oman ryhmän kesken siten, että ryhmät eivät sekoitu. Ruoka annostellaan henkilökunnan toimesta.
 1. Majoituksen järjestämme siten, että yhdessä huoneessa majoittuu pääsääntöisesti 2–3 henkilöä. Tilapäismajoitus ei ole käytössä.
 1. Tehostamme siivousta Varalan yleisissä tiloissa ja liikuntasaleissa. Liikuntatunneilla käytettävät varusteet desinfioidaan tunnin päätteeksi.
 1. Noudatamme hyvää käsihygieniaa. Ohjeistamme kaikkia pesemään kädet vedellä ja saippualla 20 sekunnin ajan tai käyttämään käsidesiä ennen ja jälkeen liikuntatuokion ohjaajan johdolla. Lisäksi kädet pestään vedellä ja saippualla aina ennen ruokailua sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. Jos käsienpesu ei ole mahdollista, käytetään käsihuuhdetta.
 1. Ohjeistamme ryhmiä noudattamaan viranomaisten suosittelemia ohjeita mm. vältä kasvojen alueen koskettelua, aivasta/yskäise oikein, käytä nenäliinaa, juo vain omasta juomapullosta.
 1. Organisoimme tapahtumakohtaisesti sisällöt ja käytänteet koronaohjeistukset huomioiden.
 1. Jos leiriläisellä todetaan leirin aikana koronavirusinfektioon sopivia oireita, ohjaamme hänet erilliseen tilaan odottamaan ja olemme viipymättä yhteydessä lapsen huoltajaan. Lapsi tulee viedä viiveettä koronavirustestiin.
 1. Valvomme ohjeiden noudattamista ja puutumme epäkohtiin.

 


Korona-ajan ohjeet turvalliseen seikkailuun Flowpark Varalassa

Noudatamme Flowparkissa THL:n sekä yleisiä huvi- ja elämyspuistojen määräyksiä ja ohjeita.

• Ethän tule seikkailemaan, mikäli tunnet itsesi kipeäksi tai olet ollut tekemisissä sairastuneen kanssa.
• Aivasta / yski hihaan, älä hanskoihin tai toista kohti.
• Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta.
• Muista vähintään metrin turvavälin noudattaminen kaikissa tilanteissa.
• Valvomme ohjeiden noudattamista ja puutumme epäkohtiin.

Rajoitamme seikkailijoiden määrää ja porrastamme ryhmien tulemisen ja poislähdön niin, että kohtaamisia tulee mahdollisimman vähän ryhmien välillä.

Pyrimme välttämään asiakaspalvelutilanteissa (maksaminen, valjaiden pukeminen, radalla opastaminen) tarpeettomia lähikontakteja.

Ennen saapumista

Tulosta ja täytä turvallisuuslomake etukäteen. Lomake löytyy Flowparkin nettisivuilta.
Huom! alaikäisillä lomakkeen allekirjoittaa huoltaja. Aikuiset voivat täyttää lomakkeen tarvittaessa myös paikan päällä.

Saapuminen
Saavu oman seurueesi kesken ja noudata turvaväliä muihin.

Infopisteellä on lattiaopasteet ohjaamassa kulkua.

Infopisteellä on myynnissä virvokkeita, makeisia ja jäätelöä. Varalan kahvila Anna on suljettu touko-kesäkuun ajan.

Asiakaskäytössä olevat wc:t löytyvät infopisteeltä ja Varalan yläpihalta Kalliola-rakennuksen aulasta.

Noudatathan hyvää käsihygieniaa erityisesti wc –käyntien yhteydessä.

Maksaminen

Käytä ensisijaisesti korttimaksua. Tilausryhmät voimme myös laskuttaa.

Emme käytä asiakasrannekkeita. Saat valjaat käyttöösi kuittia vastaan.

Seikkailun alkaessa ja seikkailun aikana

Pue valjaat ja kypärä itsellesi ulkona, muista turvaväli muihin. Henkilökunta opastaa ja tarkistaa, että valjaat ovat oikein puettu ja sopivalla kireydellä.

Hanskojen käyttö on pakollista. Voit ostaa ne infopisteestä (3 €) tai ottaa omat ihonmyötäiset, kumipintaiset hanskat mukaasi.

Alkuopastukset toteutetaan porrastetusti huomioiden turvaetäisyydet

Henkilökunta kertoo ratojen kiertojärjestyksen seikkailijan tai ryhmän mukaan.

Radoilla on noudatettava turvavälejä. Käytännössä yhdellä tehtävällä (puiden väli) yksi seikkailija on puun juurella -> seuraava lähtölavalla – yksi tehtävää suorittamassa – ja yksi poistumislavalla siirtymässä seuraavaan tehtävään jne. Puistotyöntekijät valvovat, että seikkailijat noudattavat turvaetäisyyksiä eivätkä keräännyt samoille radoille

Seikkailun jälkeen

Palauta varusteet niille osoitettuun paikkaan.

Ota hanskat mukaan tai heitä ne roskiin.

Henkilökunta puhdistaa ja desinfioi välineet jokaisen käytön jälkeen.

 

 

 

 

Kommentoi

Kommentti tulee julkiseksi, mutta sähköpostiosoitetta ei julkaista.