• Contrast
    • Layout
    • Font

Mpower ja Varalan Urheiluopisto ovat aloittaneet yhteistyön, jonka lähtökohtana on urheilijoiden kehittymisen tukeminen, tuotekehitystyö sekä tutkimustoiminta. Yhteistyö mahdollistaa Mpowerin lihasaktiivisuuden mittaamiseen keskittyvän teknologian hyödyntämisen osana Varalan Urheiluopiston valtakunnallisen valmennuskeskuksen ja Tampereen Urheiluakatemian huippu-urheilutoimintaa.

Yhteistyön ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan yhteinen tutkimusprojekti, jossa selvitetään kokonaislihasaktiivisuuden sekä nopeiden ja hitaiden lihassolujen rekrytointisuhteen muuttumista nousujohteisella lisäkuormalla tehtävissä vertikaalihyppy- ja puolikyykkysuorituksissa.  Kokonaislihasaktiivisuuden sekä nopeiden ja hitaiden lihassolujen aktivointisuhteen mittaamiseen käytetään Mpowerin sensoriteknologiaa. Tutkimus toteutetaan opinnäyteyhteistyönä Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun naprapatian koulutusohjelman kanssa.

– Olemme aikaisemmin käyttäneet Mpowerin tuotetta Varalan valmennuskeskuksen ja Tampereen urheiluakatemian huippuvaiheen yksilöurheilijoilla sekä joukkuelajeissa yhteistyöseurojen kanssa osana testaustoimintaa. Tämän yhteistyösopimuksen myötä pyritään tutkimus- ja tuotekehitysnäkökulman lisäksi vahvistamaan painopistelajiemme ja kärkiurheilijoidemme kokonaisvaltaista päivittäisharjoittelun seurantaa, kertoo Varalan testauspäällikkö Marko Haverinen.

– Tämänkaltainen yhteistyö, jossa valmennuskeskus ja urheiluakatemia tekee teknologian tuottajan ja korkeakoulun kanssa yhteistyötä tavoitteenaan urheilijoiden kehittymisen tukeminen, tuotekehitystyö ja tutkimustoiminta tuo mielestäni lisäarvoa kaikille osapuolille, Haverinen näkee.

Yhteistyösopimus on linjassa myös Mpowerin tavoitteiden kanssa.

– Olemme kehittäneet Mpoweria huippu-urheilijoiden, valmentajien ja fysioterapeuttien apuvälineeksi ja onkin erittäin hienoa, että pääsemme osaltamme auttamaan suomalaista huippu-urheilua Varalan ammattilaisten kautta. Yksi tavoitteistamme on tuoda Mpower huippu-urheilun päivittäiseksi apuvälineeksi ja tämä sopimusyhteistyö tukee juuri tuota tavoitetta, kiittelee Mpowerin tieteellinen johtaja Mika Herrala.

Taustaa

Mpower on suomalaisen Fibrux Oy:n kehittämä ja markkinoima tuote, joka näki päivänvalon vuonna 2015. Laboratoriotason mittatarkkuuden tarjoava langaton laite on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen. Tällä hetkellä Mpoweria käytetään eniten kuntoutuksen ja valmennuksen apuvälineenä, mutta sen mittatarkkuus ja helppo käytettävyys tarjoaa valtavan potentiaalin lähes alalle kuin alalle.

Varalan Urheiluopiston perinteet ulottuvat jo pitkälle viime vuosisadalle. Opisto on perustettu vuonna 1909 ja se sijaitsee Tampereella Pyhäjärven rannassa vain parin kilometrin päässä ydinkeskustasta. Nykyisin Varalan Urheiluopisto toimii koulutus- ja liikuntakeskuksena, jonka ydintoiminta-alueita ovat kilpa- ja huippu-urheiluvalmennuksen lisäksi koulutus sekä hyvinvointi- ja vapaa-ajan palvelut. Varalan asiakaskunta muodostuu opiskelijoista, urheilijoista, kuntoilijoista, yrityksistä ja liikunnallisista vapaa-ajan asiakkaista. Varalan uudistuvista tiloista löytyy useita rantasaunoja, luentosaleja, liikuntatiloja, testausasema, kuntosali, majoitushuoneita, ravintola, kahvila ja muita oheispalveluita kuten Flowpark- kiipeilypuisto.

Lisätietoja

Mika Herrala, tieteellinen johtaja, Mpower
+358405541199, mika.herrala@fibrux.com
www.mpower-bestrong.com

Marko Haverinen, testauspäällikkö, Varalan urheiluopisto
+358443459957, marko.haverinen@varala.fi
www.varala.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top