• Contrast
    • Layout
    • Font

Kokenut moottoriurheilija Emma Kimiläinen aloittaa urheilujohtamisen opinnot Varalan urheiluopistossa. Varala lanseerasi keväällä kansainvälisen urheilujohtamisen koulutuksen – International Sports Manager Program – joka toteutetaan yhteistyössä Proftrainingin ja yhdysvaltalaisen United States Sports Academy (USSA) -yliopiston kanssa. Kimiläinen liittyy nyt osaksi tutkintoa suorittavien opiskelijoiden ryhmää.

”Olen jo jonkin aikaa miettinyt, miten voisin täydentää omia opintojani”, kertoo vuonna 2012 tradenomiksi valmistunut Emma, joka ajaa tänä vuonna kansainvälistä W Series -sarjaa ainoana suomalaiskuljettajana: ”Tämä tutkinto tarjoaa urheilujohtamiseen kansainvälisen, yliopistotasoisen näkökulman, mutta soveltuu suoritettavaksi myös vaativamman urheilu-uran ohessa. Siksi tämä oli minulle juuri nyt hyvä valinta.”

Emma Kimiläinen kuva Petri Mast
Kuva: Petri Mast

Emma on rakentanut aktiivisesti omaa brändiään sekä liiketoimintaa jo pitkään, urheilu-uran ohella. ”Urheilualan kehittäminen edellyttää vahvempaa kouluttautumista ja tietopohjaa. Se on liiketoimintaa, jota pitää johtaa pätevillä menetelmillä ja tutkitulla tiedolla. Alan yliopistotasoinen koulutus on tervetullutta myös Suomeen”, toteaa Emma Kimiläinen, joka voisi kuvitella joskus työskentelevänsä kansainvälisissä urheilujohtamisen tehtävissä: ”Nyt keskityn täysipainoisesti W Series -sarjassa ajamiseen, mutta samalla hankin valmiuksia aktiiviuran jälkeiseen työelämään.”

”On hienoa, että Emman kaltaiset lahjakkaat urheilijat ajattelevat tulevaisuuttaan oman urheilu-uransa aikana. Uskon vahvasti siihen, että jo oman urheilu-uran aikana tehdyt panostukset tulevaisuuteen maksavat itsensä takaisin nopeasti. Toivotamme Emman lämpimästi tervetulleeksi opiskelemaan Varalaan”, sanoo Varalan toimitusjohtaja Riku Granat.

”Nyt toteutettava ohjelma antaa hyvät perustiedot urheilujohtamisesta ja mahdollisuuden verkostoitua kansainvälisenä urheilujohtamisen ammattilaisena, joten mukaan kannattaa tulla, jos työura urheilun parissa kiinnostaa. Tärkeintä on oma intohimo ja innostus urheilua kohtaan, ei se onko itse ollut joskus huippu-urheilija”, toteaa Proftrainingin Atte Varsta.

Urheilujohtamisen opiskelu toteutetaan pääosin etäopiskeluna verkossa United States Sports Academyn -yliopiston opettajien ohjauksessa. Opiskelujen lopussa opiskelijat kokoontuvat yhteiselle lähiopetusjaksolle. Koulutusohjelma on englanninkielinen. Ohjelma on mahdollista suorittaa työn tai urheilun ohessa ja se on kestoltaan noin 8 kuukautta. Koulutus antaa valmiuksia kansainvälisen urheilujohtamisen tehtäviin. Ohjelman suoritettuaan opiskelijat liittyvät USSA-yliopiston alumnikuntaan, mikä avaa mahdollisuudet verkostoitua kansainvälisesti tuhansien urheilujohtamisen ammattilaisten kanssa. Koulutuksen keskeisiä osaamisalueita ovat urheiluhallinto, urheilumarkkinointi, urheilufasiliteetit ja -tapahtumat, urheilu liiketoimintana sekä henkilöstöhallinto, turvallisuus ja PR.

Haku koulutukseen on auki. Lisätietoa ja ilmoittautuminen: https://varala.fi/en/international-certification-in-sports-management/


Emma Kimiläinen on kokenut moottoriurheilija, yrittäjä, juontaja ja mediapersoona. Emma valittiin ainoana suomalaisena ajamaan uutta naisille tarkoitettua kansainvälistä W Series -formulasarjaa. http://www.emmakimilainen.com/

Varalan Urheiluopisto on Suomen vanhin urheiluopisto, valtakunnallinen liikunnan koulutuskeskus ja valtakunnallinen valmennuskeskus, joka sijaitsee keskellä Tamperetta Pyynikin harjun kupeessa, Pyhäjärven rannassa. Toiminnan pääalueita ovat liikunta-alan koulutus, vapaa-ajan kurssi- ja leiritarjonta, yritysten työhyvinvointipalvelut, kokous- ja liikuntapäivät sekä urheilu- ja valmennustoiminta. Lisätietoja osoitteessa www.varala.fi

Proftraining Finland Oy on erikoistunut liikunta- ja valmennuskonsepteihin tarjoten ratkaisuja hyvinvointiin sekä energiseen elämään. Yrityksen ovat perustaneet vuonna 2015 Anne Puranen, Viivi Kettukangas sekä Raisa ja Atte Varsta. Lisätietoja osoitteessa www.proftraining.fi

United States Sports Academy (USSA) on yksityinen, voittoa tavoittelematon, akkreditoitu yliopisto USAn Daphnessa Alabamassa.  USSA on USAn ainoa yliopisto, joka tarjoaa tutkinto-ohjelmia ja jatkokoulutusta aina tohtoriksi asti ainoastaan urheilujohtamisen ja -valmentamisen alalla. Lisätietoja osoitteessa www.ussa.edu.

Tiedustelut:

Varalan Urheiluopisto
toimitusjohtaja
Riku Granat
+358 50 5583 813
riku.granat@varala.fi

Proftraining Finland
Atte Varsta
+35840668 6002
atte@proftraining.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top