• Contrast
    • Layout
    • Font

Ammatillisen koulutuksen lakimuutoksen myötä oppisopimuskulutuksen tehtävä siirtyy Varalan Urheiluopistolle 1.1.2018. Käytännössä Varalaan on perustettu tätä varten oma koulutustarkastajan tehtävä. Koulutustarkastaja neuvoo ja opastaa sekä työnantajaa, että opiskelijaa oppisopimukseen liittyvissä asioissa.

Oppisopimuskoulutuksella voi opiskella kaikkiin Varalassa järjestettäviin ammatillisiin tutkintoihin: perustutkintoihin sekä ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin. Myös lyhyempiä opintoja, esimerkiksi osatutkintoja, voi suorittaa oppisopimuksella.

Oppisopimuskoulutus on suunnattu kaikille ammattitaitoa, tutkintoa tai lisäkoulutusta tarvitseville. Oppisopimus perustuu määräaikaiseen työsuhteeseen ja koulutuksessa painottuu työpaikalla tapahtuva oppiminen. Oppisopimuksen lähtökohtana on yhdistää opiskelijan yksilölliset tarpeet ja työnantajan kiinnostus henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Myös päätoiminen yrittäjä voi oppisopimuksen keinoin kehittää yritystään ja omaa osaamistaan.

Perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot antavat kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin ja yleisen kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin. Kun valitset oppisopimuksen tavaksesi opiskella, kouluttaudut työtä tehden, saat palkkaa ja kerrytät työkokemusta.

Jokainen 15-vuotias ja sitä vanhempi voi opiskella oppisopimuksella. Oppisopimus on työelämälähtöinen tapa opiskella ammatti, vaihtaa alaa, saada todistus omasta osaamisesta, jatkaa loppuun kesken jääneet opinnot tai hankkia lisäkoulutusta.

Jos haluat liikunta-alan ammattilaiseksi ja mietit oppisopimusta koulutusmuotona ole yhteydessä suoraan Varalan Urheiluopiston koulutustarkastaja Jani Niemiseen. Yleensä opiskelija hankkii oppisopimustyöpaikan itse ottamalla yhteyttä työnantajiin.

Tiedustelut

Rehtori Marjaana Eskelinen +358 50 5663 313 marjaana.eskelinen@varala.fi

Koulutustarkastaja Jani Nieminen +358 44 7906 412 jani.nieminen@varala.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top