• Contrast
    • Layout
    • Font

20 erilaista leiriä ja kurssia. Yli 500 iloista liikkujaa. Pyhäjärven maisemissa riitti viskettä kesäkuusta elokuulle asti. Ennen kuin todetaan syksy alkaneeksi palataan hetkeksi kesän tunnelmiin.

Kesäkuussa lapset ja nuoret aloittivat kesälomansa vauhdikkaasti

Varalan leirikesän aloittivat sporttileiriläiset, kun lapset pääsivät yhdessä purkamaan energiaa kesäloman ensimmäisellä viikolla. Leirin alussa oli ilmassa erityistä jännitystä, sillä osa leiriläisistä vietti ensimmäistä kertaa yötä yksin ilman vanhempia.

”Lapsemme oli ensimmäistä kertaa poissa kotona niin ettei ollut vanhempia tai isovanhempia mukana. Alkuun olikin tarkoitus tulla yöksi kotiin, mutta halusi jäädä kahdeksi yöksi. Leirillä oli kivaa monipuolista tekemistä, kavereita ja kivat ohjaajat.”

Sporttileirillä tekemistä ja uusia ystäviä riitti, mikä joskus johti myös siihen, ettei kaikkina öinä maltettu nukkua suositeltua 10 tuntia.

”Kaksi poikaamme, 12- ja 14 v., viettivät mukavan (ja unen määrästä päätellen) aktiivisen kesäleirin Varalassa. Ruoka oli hyvää, huone kiva ja uusia kavereitakin löytyi.”

Kesäkuussa Varalaan saapui myös 25 innokasta hevosen omistajaa, kun kepparileiriläiset kirmasivat viikon pitkin Varalan saleja, pihaa ja Pyynikin maastoja. Tänä vuonna Varalan alueelle rakennettiin keppareille oma talli ja laidun, mikä paransi sekä hevosten että niiden omistajien viihtymistä.

Yli 120 koripalloilijaa päätti vauhdikkaan kesäkuun Sasu Salin Puma -korisleirillä. Leirillä on paljon vakiokävijöitä, joista osalle tämän vuoden leiri oli jo seitsemäs kerta Sasun leirillä! Eikä ihme, onhan Sasu Susijengin kultapoika. Erityistä tämän kesän leirillä oli urheilijoiden Meet&Greet-tapahtuma, jossa leiriläiset pääsivät tapaamaan pirkanmaalaisia urheilijamenestyjiä. Kanada-maljan kanssa paikalle saapui Tapparan pelaajia. Mukana oli myös hopeamitalisti Nokia KrP:n sekä LP Kangasalan:n urheilijoita sekä Varalan yhteistyöseura Tampereen Pyrinnön yleisurheilija ja koripalloilijoita. Tapaamisessa pelattiin TikTokista tuttua pingispallolla pelattavaa peliä, johon leiriläiset pääsivät osallistumaan haastamalla huippu-urheilijoita. Vaikka leiriläiset antoivat hyvän vastuksen, voiton vei luonnollisesti itse Sasu.

Sasu Salin Puma -korisleiriläisiä.

Heinäkuussa liikuttiin monipuolisesti

Heinäkuussa Varalaan saapuivat ensimmäisinä jo hieman ikääntyneemmät asiakkaat Elämäniloa-liikuntaviikolle. Elämäniloa viikkoon tarjosivat irtiotto arjesta, uudet liikuntalajit sekä ihanat ohjaajat ja ryhmäläiset.

”Kiva kun oli taas uusia juttuja, kuten Simeonin vetämä roundtnet”

”Uudet lajit jäivät mieleeni. Esim. pallopelit pickleball ja roundnet oli kivoja.”

”Varala on hyvänmielen paikka. Tahtoo palata aina seuraavana vuonna takaisin. Ihanat ohjaajat ja ryhmäläiset.”

Varalan uutuuslaji roundnet.

Elämänilolaiset esittivät myös toiveita ensi kertaa ajatellen:

”Mukava irtiotto arjesta. Tosin olisi ollut mukavaa, jos kurssi olisi ollut yhden päivän pidempi.”

”Toivon ulkoilua, Pispalan harjun retkeä ja kulttuurikävelyä takaisin.”

Seuraava lomalaisten ryhmä Varalassa oli Perhesportille saapuneet aktiiviset perheet. Monipuolinen Perhesportti sai kiitosta hyvästä tunnelmasta ja ohjelmasta. Leiristä pidettiin niin paljon, että leirin loppuessa odotettiin jo ensi vuoden leiriä innolla.

”Parasta olivat monipuoliset aktiviteetit sekä lapsille että aikuisille. Erityisesti melonta lapsille toiveissa jatkossakin. Rantasaunailtoja mukavasti:)”

”Kesän hauskin viikko lapsille ja lapsenmielisille. Osaavat ja positiiviset ohjaajat. Serafinalle kiitos lastenhoidosta. Nähdään taas ensi kesänä.”

”Aikuisille kaksi liikuntavaihtoehtoa (ns. kovempi ja kevyempi), all inclusive -tyyppinen ruokailu ja takkahuoneillat – joita tällä kertaa oli aiempaa enemmän.”

Tämän kesän uutuus, Nuorten lentopalloleiri, järjestettiin heinäkuun lopussa yhteistyössä LP Kangasalan kanssa. LP Kangasalan valmentajat toimivat leirin lajivalmentajina ja leiriläiset saivat arvokkaita neuvoja LP Kangasalan pelaajilta. Nuoret pääsivät myös kyselemään vierailevilta naisten maajoukkuepelaajilta huippu-urheilijan arjesta.

Nuorten lentopalloleiri.

Sää suosi ulkoaktiviteetteja

Varalan sijainti aivan Pyhäjärven rannalla ja Pyynikin upeiden maastojen läheisyydessä mahdollistaa etenkin kesällä monipuoliset aktiviteetit opiston läheisyydessä. Asiakkaat arvostivat luonnonläheisyyttä ja virkistäviä aamu-uinteja, kun kysyimme, mikä jäi mieleen.

”Ihanat aamu-uinnit Pyhäjärvessä.”

”Varalan ihana ympäristö ja ihmiset. Laadukas ohjelma ja ihanat samanhenkiset kurssilaiset.”

”Monipuolinen ja tosi kiva ohjelma, erittäin mukavat ja ammattitaitoiset ohjaajat ja kaunis ympäristö.”

Kesä-heinäkuussa järjestettiin Pyhäjärven vesissä Meloja 1 -kursseja kaikille melonnasta kiinnostuneille. Kurssin tavoitteena on, että sen jälkeen osallistuja pystyy melomaan helpoissa olosuhteissa ja osallistumaan ohjattuihin melontaretkiin ja harjoituksiin. Kurssi tarjosi osallistujille onnistumisen tunteita.

”Mukavan, rennon ilmapiirin luonut kouluttaja. Hienoa, että myös urheiluopisto järjestää melontakursseja etenkin keskikesällä, kun melontaseurat eivät niitä järjestä. Ammattitaito valmentaa, ohjata näkyy ja kuuluu. Paikkana Varala on hieno. Kävi ”tuuri” ja saimme kokea melontaa tuulisessa kelissä, joka kyllä jopa vähän pelotti. Voittajafiilis oli rannassa. Selvisinkö minä tuosta? Oikeasti?

Kehitettävää löytyi rannan tiloista ja toisesta kurssipäivästä:

”Ehkäpä jatkossa voisi rannan tiloissa saada käydä vessassa ja vaihtamassa vaatteet tarvittaessa. Jotain pientä kertausta olisi myös voinut olla vielä toisena kurssiaamuna. Mieleeni toki jäi eniten virheiden kautta oppiminen.”

Tyttöenergiaa ja nuorisokulttuuria kesän loppuun

Vilma Kesänen -tyttökorisleirin iloinen porukka.

Vilma Kesäsen tyttökorisleiri starttasi elokuun energisesti 80 koripalloilijan voimin. Naiskoripallon huiput kokoontuivat yhteen siirtämään oppeja nuorille koripalloilijoille, joiden hymyt eivät hyytyneet kertaakaan viikon aikana.

”Ruoka oli hyvää. Leirillä tutustui helposti uusiin ihmisiin, koripalloilijoihin eri puolilta Suomea. Oli kiva uida ja vapaa-aika oli mukavaa, kun sai pelata frisbeegolfia ja korista milloin halusi. Majoitus oli hyvä (ei tarvinnut olla koulun lattialla). Minijääkaappi olisi ollut hyvä huoneessa.”

Kesän viimeiselle leirille saavuttiin rullaillen, kun skeittileiriläiset viettivät neljä päivää yhdessä skeittauksen huippujen kanssa. Jussi Korhosen ja Samu Karvosen johdolla leiriläiset vierailivat Tampereen eri skeittiparkeissa ja perehtyivät hieman myös skeittausta edistäviin asioihin kuten motoriikkaan ja kehonhallintaan yhdessä Varalan valmentajien kanssa.

Kiitos kaikille teille Varalassa vierailleille!


Varalassa tapahtuu läpi vuoden – tutustu Varalan ajankohtaiseen tarjontaan etusivulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top