• Contrast
    • Layout
    • Font

Varala ja Tampereen Terveystaito ovat solmineet yhteistyösopimuksen ja tuovat yhdessä hyvinvoinnin palveluihin uuden tutkitusti tehokkaan, lääkärijohtoisen painonhallintaohjelman. Ohjelman avulla edetään kohti tervettä elämää ja se on suunniteltu henkilöille, joiden painoindeksi ylittää 25 sekä henkilöille, joilla on terveydellisiä haasteita kuten diabetes tai nivelvaivoja. Ohjelma tulee auttamaan heitä, jotka ovat yrittäneet pudottaa painoa useaan otteeseen siinä kuitenkaan onnistumatta.

Ohjelman perusperiaatteet

Ohjelman perusperiaatteina ovat sen pitkäkestoisuus, henkilökohtainen ohjaus sekä intensiivinen motivointi. Matkan aikana on yhteensä 17 kasvokkain tapaamista asiantuntijoiden kanssa.

“Tehokkain ja toimivin tapa on tavata terapeutti kasvotusten, siksi haluammekin tarjota siihen kattavan mahdollisuuden koko ohjelman ajan. Pidämme tärkeänä sitä, että asiakas saa tarvitsemansa tuen motivaation ylläpitämiseksi. Autamme monialaisen ammattilaisten tiimin kanssa pysyvään elämäntapamuutokseen”, kertoo Tampereen terveystaidon lääkäri Jorma Järvinen.

Asiantuntijoina ohjelmassa toimivat lääkäri, ravitsemusterapeutti sekä personal trainer, joilla on laaja ammattitaito ja kokemustausta. Vastaanottotilat ovat Varalassa ja ohjelmassa hyödynnetään Varalan monipuolisia liikuntamahdollisuuksia.

“Onnistumisen lähtökohtana on voimakas sekä pitkäkestoinen motivaatio, jonka aikaansaamiseksi ja ylläpitämiseksi tarvitaan usein intensiivinen tahtotila sekä vähintään vuoden kestävä prosessi. ” toteaa ohjelman vastaava lääkäri Jorma Järvinen.

Perustuu faktoihin

Painonhallintaohjelma on ollut käytössä jo useamman vuoden. Alun perin ohjelma käynnistettiin tutkimushankkeena, jossa Sitra sekä Tampereen kaupunki olivat osittain rahoittajina. Tutkimuksessa oli 100 osallistujaa – tulokset puhuivat puolestaan ja olivat suomalaisen Käypä Hoito-suosituksen mukaisia. Ohjelman avulla osallistujilla havaittiin huomattavaa fyysisen kunnon parantumista, painon pitkäkestoista putoamista, sairauksien ennaltaehkäisyä sekä elämänlaadun parantumista.

“On hienoa laajentaa ja vahvistaa Varalan hyvinvointipalveluita myös lääkärijohtoiseen ohjelmaan. Onnistuneen elämäntapamuutoksen synnyttämä hyvä olo, terveys ja elämän laadun parantuminen heijastuu myös läheisiin ihmisiin. Kun sinä voit kokonaisvaltaisesti hyvin ja olet terve, myös läheisesi voivat hyvin ja heidänkin elämänlaatunsa kokee parannusta”, pohtii Varalan hyvinvointipalvelupäällikkö Minni Suni.

Lisätietoja:

Minni Suni, hyvinvointipalvelupäällikkö, Varala
minni.suni@varala.fi 040 740 5325

Jorma Järvinen, lääkäri, Tampereen Terveystaito                  
jorma.jarvinen@pp3.inet.fi 040 741 0340


Tutustu Lääkärijohtoiseen painonhallintaohjelmaamme lisää tästä

                               

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top