• Contrast
  • Layout
  • Font

Suomen hallitus on julkaissut linjauksensa koronavirukseen liittyen. Seuraamme niihin mahdollisesti tulevia tarkennuksia pienempien yleisötilaisuuksien ja tapahtumien suhteen.

Ohjeita Varalan Urheiluopistoon saapuville vieraille

Kiinnitämme Varalassa erityishuomiota hygieniaan ja toivomme samaa vierailtamme:

 1. Huolellinen käsienpesu saippualla heti Varalaan saavuttaessa, aina sisäliikuntatiloihin mentäessä ja sieltä poistuttaessa, ravintolaan mentäessä ja sieltä lähdettäessä sekä nenän niistämisen tai aivastamisen jälkeen.
 2. Mikäli et pääse pesemään käsiä, käytetään käsidesiä aina, kun sitä on saatavilla.
 3. Missään kohtaamisissa ei kätellä toistaiseksi.
 4. Jokaisella ryhmän/ joukkueen ryhmän jäsenellä tulee olla harjoitus- ja pelitapahtumissa oma juomapullo. Yhteisiä juomapulloja ei saa käyttää.
 5. Jos ryhmäsi/ joukkueesi jäsen on flunssainen, hänen kannattaa jäädä kotiin. Myös kausi-influenssa tarttuu herkästi ja sairaana paras vaihtoehto on levätä kotona.
 6. Mikäli ryhmäsi/ joukkueesi jäsenellä todetaan koronavirustartunta tai tartuntaepäily, asiasta on oltava välittömästi yhteydessä Varalan edustajaan.
 7. Mikäli ryhmäsi/ joukkueesi jäsen on oleskellut koronaviruksen epidemia-alueella 14 vuorokauden sisällä ennen Varala-tapahtumaa, suosittelemme häntä jättämään tapahtuman väliin.

THL:n ohjeistus tartuntariskin minimoimisesta:

 1. Pese kädet huolellisesti saippualla usein.
  THL suosittelee pesemään kädet aina, kun tulee ulkoa sisään, ennen ruoan laittoa, WC-käynnin, niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen sekä silloin, jos on koskenut samoja pintoja kuin oireileva ihminen.
 2. Yski ja aivasta oikein.
  Käytä kertakäyttönenäliinaa ja laita se käytön jälkeen suoraan roskiin. Älä yski tai aivasta kämmeniin, vaan mieluummin hihaan, ellei nenäliinaa ole käytettävissä.
 3. Älä koskettele kasvojasi.
  Taudit leviävät juuri niin, että ensin kosketaan käsillä jotain ja sitten kosketaan kasvoja. Ihmiset koskettelevat omia kasvojaan tiedostamattaan todella paljon.
 4. Pidä hansikkaat kädessä julkisissa tiloissa ja kulkuneuvoissa.
  Tartuntariskiä voi pienentää myös välttämällä koskemasta pintoja, joihin monet ihmiset koskevat. Oven kahvoihin tai vesihanoihin voi koskea käsipaperin avulla. Julkisissa kulkuneuvoissa voi pitää käsineet kädessä, jolloin toisten ihmisten käsistä esimerkiksi kiinnipitotankoihin siirtyneet taudinaiheuittajat eivät pääse niin helposti tarttumaan omiin käsiin.
 5. Vältä kättelyä.
  Tervehtimisen voi tehdä kättelyn sijaan, vaikka päätä nyökkäämällä tai kyynärpäitä yhteen koskettamalla.

Näin ohjeistamme Varalan Urheiluopistossa opetus-, ohjaus- ja valmennustilanteissa toimivia

”Mitä voimme tehdä, jotta lähikontakti vähäistä”

 1. HYGIENIA
  Muistutetaan jokaisen ohjauksen alussa ja päättyessä käsien pesusta. Lasten ja nuorten kanssa voi toteuttaa yhteisen aloituksen ja lopetuksen käsien pesulla.
 2. TILAT
  Valitaan tilanteeseen ja aiheeseen sopiva mahdollisimman iso luento- tai liikuntatila. Mahdollisuuksien mukaan toteuttaminen ulkona.
 3. MENETELMÄT
  Menetelmällisesti suositaan opettajajohtoisia menetelmiä, esim. tehtäväopetus- ja komentomenetelmä. Vältetään pareittain ja ryhmässä toteuttavia harjoituksia, joissa lähikontaktia. Etäopetuksen järjestäminen niiltä osin kuin mahdollista.
 4. OPETUSSISÄLTÖ
  Tarpeen vaatiessa muutetaan tunnin tavoitteita tai sisältöä, jotta lähikontakti olisi mahdollisimman vähäistä. Esimerkkinä halaushipan vaihtaminen hännän ryöstöön.

Lisätietoa koronaviruksesta THL:n sivuilla.

Coronavirus information for our guests

We follow the guidelines of the National Institute for Health and Welfare to contain the coronavirus epidemic. The Finnish government released its policy on coronavirus on 12 March.

We in Varala are relying on everyone to play to their part and be transparent about any potential level of risk.

Guidance for our guests

 • Always wash your hands when you arrive at Varala, before and after exercising in the arenas and before and after eating
 • After washing use hand sanitiser if it is available
 • Cover your mouth and nose with a tissue or your sleeve (not your hands) when you cough or sneeze
 • Put used tissues in the bin straight away and wash your hands afterwards – catch it, bin it, kill it
 • Do not shake hands
 • Every one of your team / group has to have their own drinking bottle
 • Do not touch your eyes, nose or mouth if your hands are not clean
 • Anyone with flu symptoms should avoid the risk of spreading the infection by staying at home and recovering

Finnish institute of health and welfare – Latest Updates

Instructions for passengers arriving in Finland

WHO: How to handwash?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top