• Contrast
    • Layout
    • Font

Mukana 21 alan ammattilaista kymmenestä lajista

Varalan ja Kisakallion yhteistyössä järjestämä valmentajan erikoisammattitutkinto eli VEAT-koulutus on käynnistynyt. Koulutukseen osallistuu 21 kokenutta urheiluosaajaa yli kymmenestä eri lajista.

Ensimmäisellä Varalassa pidetyllä jaksolla lähdettiin suuntaamaan ajatusta valmennuksesta valmennuksen johtamiseen. Pohdittiin mikä urheilussa ja liikunnassa on muuttumassa ja miten muutosta lähdetään johtamaan omaan toimintaympäristöön ja tältä pohjalta tehtiin oman johtamisen kehittymissuunnitelma.

Erikoisammattitutkinnosta kun on kyse, opiskelijoilla on jo paljon kokemusta alalta. Harri Antikainen ja Sami Helenius ovat kokeneita tanssivalmennuksen huippuosaajia. Mikä heidät on saanut hakeutumaan tutkinnolle ja minkälaisia odotuksia heillä on koulutuksesta?

Harri Antikainen on Mäkelänrinteen Urheilulukion tanssiurheiluvalmentaja ja vastaa tanssiurheiluseura TanssiDansin valmennuksesta.

– VEATin sisältö otsikoineen houkutteli. Monilajisuus ja sen tuomat mahdollisuudet kiinnostavat ja motivoivat minua todella paljon. Tämä ensi tapaaminen meidän ryhmän kanssa todisti jo heti ensimmäisellä kerralla, kuinka paljon voimme yhdessä oppia sekä antaa uusia näkökulmia toisillemme. Ryhmä tuntuu sitoutuneelta ja todella ammattitaitoisilta niin tiedon kuin kokemuksenkin kannalta, uskon että yhdessä luomme summan, joka vie aimo juoksua suomalaista urheiluosaamista eteenpäin!

Sami Helenius on tanssiurheiluseura Blue & White ry:n puheenjohtaja ja vastaa seuran hallinnosta sekä valmennus- ja kilpailutoiminnasta.

– Koin VAT-opinnot Kisakalliossa todella voimaannuttaviksi ja hyödylliseksi omaa valmennusta ajatellen. Halusin saada lisää ideoita myös seuran organisointiin, ja VEAT oli vastaus siihen. Haluan ehdottomasti oppia lisää ja saada tietoa laatikon ulkopuolelta eli muista lajeista.

Helenius listaa odottavansa koulutukselta verkostoimismahdollisuuksia, uusia ideoita ja työkaluja seuran toimintanaan ja valmennukseen, yhteistyötä muiden lajien kanssa ja yleistä tietoaja ymmärrystä suomalaisesta urheilu- ja liikunta-alasta ja suunnista.

Valmentajan erikoisammattitutkintoon valmistava koulutus jatkuu ensi vuoden loppuun. Kisakalliossa koulutuksesta vastaa liikunnanopettaja Pulmu Puonti, Varalassa vastuuhenkilöt ovat Juha Antikainen ja Pekka Rindell.

Kuvassa Harri Antikainen, Sami Helenius ja koulutusjaksolla vieraillut taitoluisteluvalmentaja Susanna Harala.

Tutustu valmentajan erikoisammattitutkintoon

Veat -koulutuksen osallistujat pääsivät testaamaan myös oman energisyytensä, Varalassa toteutettu Energiatesti antoi tietoa terveydentilasta, fyysisestä kunnosta ja jaksamisesta. Energiatestin tuloksena saadaan energiaindeksi, joka kertoo ajan, jonka jaksat energisesti tehdä töitä, harrastaa ja puuhailla vapaa-ajalla.

veat-1
veat-3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top