• Contrast
    • Layout
    • Font

Euroopassa on ajauduttu energiakriisiin. Venäjän tuontienergiasta irtautuminen on johtanut sähkön, lämmön ja polttoaineiden hintojen korotuspaineisiin. On tärkeä varautua sekä energian saatavuuden että hinnan vaihteluihin, sillä loppuvuonna sähkön hinnan odotetaan jopa kolminkertaistuvan.

Energiansäästö on juuri nyt tärkeämpää kuin koskaan. Koko Eurooppa, mukaan lukien Suomi ja Varalan Urheiluopisto etsivät nyt tehokkaita ja nopeavaikutteisia keinoja energiansäästöön.

Varalan energiansäästötalkoiden tarkoituksena on turhan energiankulutuksen karsiminen ilmastovaikutusten pienentämiseksi ja kestävämmän tulevaisuuden varmistamiseksi. Energiansäästöteoista on hyötyä sinulle itsellesi, Varalalle ja koko yhteiskunnalle.

Kannustamme jokaista varalalaista ja Varalassa vierailevaa tekemään nopeavaikutteisia ja konkreettisia energiansäästötoimia.

Energiansäästö on pieniä arjen tekoja, aloittaa voi näistä:

Suihkussa käyminen
Suihkuajan lyhentäminen säästää huomattavasti energiaa. Haasta itsesi: suoriudutko suihkusta kahdessa minuutissa?

Valojen käyttö
Valojen sammuttaminen huoneesta lähdettäessä on hyvä rutiini. Pohdi myös, onko valojen päälle laittaminen aina tarpeellista vai pärjäisitkö luonnonvalolla?

Kestävä kulkeminen
Turha autoilu on hyvä pitää minimissä. Varalaan pääsee kätevästi julkisilla. Suosi myös hyötyliikuntaa aina kuin mahdollista. Varalaan tuovat ylämäet kasvattavat kuntoa kuin huomaamatta.

Sähkölaitteiden sammutus
Sammuta käyttämättömät sähkölaitteet, kun et käytä niitä. Laturit ja muut johdot kannattaa myös turvallisuuden näkökulmasta irrottaa aina pois seinästä käytön jälkeen.

Saunomisajan lyhentäminen
Saunan lämmittäminen kuluttaa paljon energiaa. Olemme järkevöittäneet Varalassa saunojen lämmitysaikoja, jotta ne eivät ole lämpimänä tyhjillään.

Huonelämpötilan alentaminen
Alensimme Varalan huonelämpötiloja ja tarkkailemme niitä jatkuvasti. Myös kotona kannattaa tarkkailla ja kokeilla, voisiko huonelämpötila olla astetta alhaisempi.

Kampanjan tavoitteena on saada kaikki varalalaiset säästämään energiaa ja saavuttaa pitkällä aikavälillä pysyvästi alhaisempi energiankulutus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top