• Contrast
    • Layout
    • Font

Judon maajoukkueleiri Varalassa

Viikko alkoi normaalin akatemiaohjelman mukaisesti maanantai-iltana lajiharjoituksella Nääshallilla. Kuluva viikko poikkesi normaalista siten että osa urheilijoista sai pitää viikon ajan ruokapäiväkirjaa. Ravintoterapeutti tekee jokaiselle urheilijalle yhteenvedon viikon syömisistä jonka lisäksi ravintoterapeutti antaa vielä jokaiselle parannusehdotuksia myöhemmin pidettävällä luennolla. Luultavasti ainakin jokapäiväinen makaronimössö saattaa pistää silmään.

Reeniviikko jatkui tiistaina judokoille tyypilliseen tapaan ”Nässyn” punttisalilla, jossa judokat käyvät hankkimassa voimaa ja lihaa luiden ympärille. Tampereen urheiluakatemia mahdollistaa erinomaiset harjoitusolosuhteet judokoille Tampereella, minkä vuoksi useat maajoukkuejudokat ovat keskittyneet tänne. Riittävä määrä tasokkaita harjoituskavereita, hyvät harjoitusolosuhteet sekä hyvä yhteishenki ovat avaimet menestymiseen. Tampereella on myös loistavat opiskelumahdollisuudet ja akatemia toimii loistavana tukena urheilun ja opiskelujen yhdistämiselle.

Keskiviikkona oli vuorossa kaksi lajiharjoitusta, joista erityisesti iltaharjoitus oli kova viikonlopun leiriä ajatellen. Torstai oli kevyempi päivä tulevan viikonlopun leirin vuoksi. Aamulla omaan ohjelmaani kuului aerobinen lenkki ja iltapäivällä menin, aina pitkää päivää hierontapöydän ääressä painavalle, judoka Eemeli Kangasmäelle. Luokan priimuksena Eemeli murjoi lihakset auki leiriä varten.

Viikonloppuna Tampereella Varalassa järjestettiin judon maajoukkueleiri. Edessä oli intensiiviset ja hassun hauskat kolme päivää muiden urheilijoiden seurassa. Varalan urheiluopisto toimii yhteistyössä Suomen judoliiton ja Tampereen urheiluakatemian kanssa ja siellä järjestetään usein maajoukkueleirejä. Varala tarjosi ravitsevaa ja terveellistä ruokaa nälkäisille urheilijoille. Kovien harjoitusten ohella myös kuulumisten vaihtamiseen toisten urheilijoiden kanssa jäi aikaa.

Klaus Verlin

Klaus Verlin on Helsingistä lähtöisin oleva judoka, joka muutti viime syksynä Pajulahdessa liikuntaneuvojaksi opiskeltuaan Tampereelle harjoittelemaan Tampereen Urheiluakatemian judoryhmän kanssa. Hän on hallitseva suomenmestari alle 81 kilon sarjassa. Verlin saavutti syksyllä ensimmäisen aikuisten European Cup -mitalinsa Tampereen Euro cupissa.

Katso lisää judomeininkiä Klausin ja judokaveri Eemelin Facebook-sivulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top