• Contrast
    • Layout
    • Font

Varalan toiminta ja tulevat kehitystoimet täyttävät ympäristöjärjestelmän vaatimukset, tämän myötä Varalalle on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Ekokompassi sertifikaatti vahvistaa sitoutumisemme kestävään kehitykseen ja ympäristövastuulliseen toimintaan.

Sijaitsemme Tampereen vilkkaan keskustan tuntumassa, mutta ympäröimme itseämme Pyhäjärven rauhallisella maisemalla korkean Pyynikin moreeniharjun rinteillä. Haluamme säilyttää tämän upean lähiluontomme ja teemme aktiivisesti töitä ympäristövaikutusten minimoimiseksi. Olemme ottaneet käyttöön monia kestäviä toimenpiteitä, joista osa ovat jo muodostuneet olennaiseksi osaksi päivittäistä toimintaamme.

Yksi konkreettinen askel kohti ympäristövastuuta oli siirtyminen käyttämään Aktiivivettä siivouksessamme. Tämä ei ainoastaan vähennä kemikaalien käyttöä, vaan myös edistää vesitehokkuutta. Lisäksi olemme liittyneet ResQ Clubiin, jonka avulla minimoimme hävikkiämme ja samalla tuemme ruokahävikin vähentämistä laajemmin.

Olemme myös sitoutuneet energiankäytön vähentämiseen rakennus- ja remontointiprojekteissamme. Pyrimme ottamaan käyttöön kestäviä rakennusmateriaaleja ja energiaa säästäviä ratkaisuja. Näillä toimenpiteillä pyrimme vähentämään ympäristöä kuormittavia hankintoja ja parantamaan tilojemme energiatehokkuutta.

Vuonna 2023 otimme askeleen kohti hiilineutraalimpaa liikkumista saaden Welcome Cyclist -merkin, mikä korostaa sitoutumistamme kestävään liikkumiseen.

Varalan tavoitteena on jatkossa parantaa lajittelumahdollisuuksia opiston tiloissa, vähentää ympäristöä kuormittavia hankintoja ja panostaa entistä vastuullisempaan raaka-aineiden käyttöön ravintolatoiminnassa. Haluamme myös viestiä näistä tavoitteista avoimesti ja läpinäkyvästi, lisäten samalla henkilöstömme ja asiakkaidemme ympäristötietoisuutta.

Varalan saama Ekokompassi sertifikaatti on osa laajempaa vastuullisuustyötämme. Ympäristövastuun lisäksi sitoutumisemme kattaa taloudellisen vastuun, sosiaalisen vastuun ja kulttuurillisen vastuun. Haluamme olla esimerkkinä vastuullisuudesta, joka ulottuu ympäristön suojelusta aina yhteiskuntavastuuseen asti.

Jatkamme sitoutuneina kestävän kehityksen periaatteisiin ja innostamme muita toimijoita seuraamaan esimerkkiämme kohti kestävämpää tulevaisuutta.

Lue lisää vastuullisuustyöstämme

https://varala.fi/kestava-kehitys/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top