Älä jätä, ota karkki!

Varalan Urheiluopisto on Unesco -oppilaitos. Olemme sitoutuneet maailmanlaajuiseen YK:n Kestävän Kehityksen Agenda 2030 tavoitteisiin. Tämän takia LPT 26 halusi tarttua ruokahävikin vähentämiseen tempauksella – Älä jätä, ota karkki!

 

Opiskelijat tempaisivat näyttävästi ja muistuttivat varalalaisia ja asiakkaitamme ruokahävikistä.

  

 

Näin voit vaikuttaa:
Suomessa ruoan tuotanto synnyttää merkittävän osan ympäristöongelmista. Esimerkiksi puolet itämerta rehevöittävistä päästöistä ja neljäsosa kasvihuonekaasupäästöistä tulee ruoan tuotannosta.

Ruokahävikkiä tulee 120-160 miljoonaa kiloa kotitalouksissa. Paljonkohan oppilaitosten tuottama ruokahävikki sitten on? Pelkkä ajattelukin tekee pahaa.

Tempauksen avulla halutaan lisätä tietoisuutta ja muistuttaa: – Ota vain se mitä syöt!

 

 

 

 

Vuosittain kotitalouksissa heitetään roskiin:
Vihanneksia ja juureksia, sis. peruna 22 miljoonaa kiloa
Kotona valmistettua ruokaa 21 miljoona kiloa
Maitotuotteita 20 miljoonaa kiloa
Leipää 12 miljoonaa kiloa
Lihaa, kalaa ja kananmunia 11 miljoonaa kiloa
Hampurilaisia, pizzoja 11 miljoonaa kiloa
Popcornia, sipsejä, makeisia, ym. 300 000 kiloa

 

Lähde: Foodspill-tutkimus, MTT  Lisää ruokahävikistä ja sen vähentämisestä voi lukea osoitteessa saasyödä.fi

 

 

 

 

 

Kommentoi

Kommentti tulee julkiseksi, mutta sähköpostiosoitetta ei julkaista.