• Contrast
    • Layout
    • Font

Lähes 10 v. vuotta sitten Nousiaisten kunnan vapaa-aikatoimen päällikkö Jouni Kangasniemi alkoi pohtimaan voisiko liikuntatoimi järjestää ostopalveluna liikuntaleirin alueen lapsille ja nuorille jossain muualla kuin omalla alueellaan. Tavoitteena oli löytää jokin paikka, joka olisi: sopivan ajoetäisyyden sisällä, kokonaispakettina kustannustehokas, toiminnaltaan monipuolinen, niin sisä- kuin ulkoliikuntaan soveltuva ja jonka lähellä olisi vielä jotain päiväretkikohteita.

Jouni kertoo, että hän oli jo silloin varma ideastaan. Kyse ei ollut pelkästään Nousiaisten kunnan lasten toiminnan järjestämisestä vaan mukaan hän ajatteli myös Maskun ja Mynämäen kuntien lapsia ja nuoria. Näiden kolmen kunnan yhteenlaskettu asukasmäärä on jo yli 20 000, joten selvää oli, että muutaman kymmenen lapsen leiriryhmä saataisiin kokoon, kun paikka vain löydettäisiin.

Vertailun jälkeen valinta kohdistui Varalan Urheiluopistoon, joka täytti edellä mainitut kriteerit erinomaisesti.

Varalan pihapiirissä Jouni Kangasniemi ja Marko Arvonen

Tilauskyydillä 170 km matkalla pääsee mukavasti jo ”leirimoodiin”, täysihoitopaketti iltapaloineen huolehtii riittävästä jaksamisesta päivien aikana, ohjelman pohjana lähes 50 liikuntalajin valikoima räätälöidylle liikunnanohjaajien ohjaamille liikuntatuokioille, seikkailuhuvipuisto Flowpark Varala urheiluopiston alueella upeissa maisemissa ja tietysti Särkänniemi reilun kahden kilometrin päässä. Tämä kaikki paketoituna vielä asiakasystävälliseen hintaan, niin ei voi olla muuta kuin tyytyväinen vuosia jatkuneeseen yhteistyöhön, Jouni hehkuttaa.

Hänen ja muiden mukana olevien valvojien mieltä lämmittää erityisesti myös se, että tytöt ja pojat toimivat sekaryhminä oman ikäistensä kanssa, sillä varsinkin nuoria alkaa kiinnostaa myös vastakkaisen sukupuolen jutut entistä enemmän. Täällä he tutustuvat ja saavat uusia ystävyyssuhteita myös kotiin vietäväksi. Ensi vuonna leireillään taas, hän lupaa ja toivottaa vielä hyvää kesää kaikille kotimatkalle lähtiessään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top