• Contrast
    • Layout
    • Font

AMK-tasoinen liikunta-alan koulutus ottaa seuraavia askeleita Tampereella, kun Haaga-Helia ammattikorkeakoulun, Tampereen Ammattikorkeakoulun (TAMK) ja Varalan Urheiluopiston yhteistyössä järjestettävä liikunnanohjaaja AMK -koulutus on mahdollista aloittaa syksyllä 2021 ilman aikaisempaa liikunta-alan koulutustaustaa.

Koulutuksen ensimmäinen vuosi toteutetaan edelleen avoimen ammattikorkeakoulun opintoina ja opiskelijalla on mahdollisuus hakeutua opintojen riittävästi edettyä toisena vuotena tutkinto-opiskelijaksi.

”AMK-koulutuksen järjestäminen on sujunut Haaga-Helian ja TAMKin kanssa erinomaisesti tukien hyvin Varalan strategisia tavoitteita liikunta-alan koulutuksen kehittämisessä ja laajentamisessa. Yhteistyöllä olemme pystyneet laajentamaan nykyistä toimintaa ja luoneet uutta tasokasta koulutusta Tampereen alueelle”, kertoo Varalan Urheiluopiston toimitusjohtaja Riku Granat.

Liikunnanohjaaja AMK-koulutus on mahdollista aloittaa syksyllä 2021 ilman aikaisempaa liikunta-alan koulutustaustaa. Koulutuksen keskeisiä osaamisalueita ovat liikunnan pedagogiikka, johtaminen ja kehittämisosaaminen sekä liikuntapalvelut ja yrittäjyys. Tutkinto antaa valmiudet työskennellä liikunta-alan ohjaus-, asiantuntija-, esimies- ja hallintotehtävissä tai yrittäjänä.  

”On hienoa, että voimme palvella opiskelijoita yhä paremmin. Pystymme tarjoamaan AMK-tasoista liikunta-alan koulutusta laajemmalle hakijajoukolle ja luomaan Tampereesta yhä vetovoimaisempi opiskelukaupunki myös liikunta-alalla, toteaa Varalan Urheiluopiston rehtori Marjaana Eskelinen.

”Nyt kun yhteishaun valinta painottuu todistuspohjaiseen ja digitaaliseen valintakokeeseen, on avoimen AMK:n väylä yhä merkittävämpi vaihtoehto korkeakoulututkinnon suorittamiseen, pohtii Haaga-Helian alueintegraatiosta vastaava johtaja Matti Kauppinen.

Opiskelut ensimmäisien ryhmien osalta ovat edenneet hyvin ja kiinnostus koulutusta kohtaan on ollut hyvin myönteistä. Kaikki tämä on vahvistanut koulutuksen tarvetta Tampereella. Monimuotokoulutuksena toteutettavien opintojen lähijaksot toteutetaan pääsääntöisesti Varalassa.

”On hienoa olla mukana motivoituneiden opiskelijoiden polulla. Opiskelijat ovat löytäneet AMK-koulutuksen ja kyselyitä alkavista koulutuksista tulee säännöllisesti. Liikunnanohjaaja AMK -tutkinto kiinnostaa monia, kertoo Haaga-Helia ammattikorkeakoulun, Liikunnan ja vapaa-ajan koulutusohjelman, monimuotokoulutuksen vastuulehtori Sanna Vuorio.

”Myös TAMKissa tunnistetaan liikunta-alan koulutuksen tarve Tampereen seudulla ja siksi olemme mielellämme mukana kouluttamassa uusia AMK-tutkinnon suorittavia liikunnanohjaajia”, kertoo TAMKin Hyvinvointi ja terveysteknologia yksikön johtaja Lea Yli-Koivisto.

Tällä hetkellä käynnissä on kaksi AMK-ryhmää ja keväällä 2021 Tampereelta valmistuu ensimmäiset AMK-tason liikunnanohjaajat.

Tiedustelut:
Varalan Urheiluopisto, Rehtori                                                   
Marjaana Eskelinen                                                                        
+358505663313, marjaana.eskelinen@varala.fi   

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Lehtori  
Sanna Vuorio
+358447080448, sanna.vuorio@haaga-helia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top