• Contrast
    • Layout
    • Font

Tampereen kaupunki, Varalan Urheiluopisto ja Lentopalloliitto ovat sopineet, että Lentopalloliiton nuorten valmennuskeskus muuttaa Tampereelle alkusyksystä 2022. Sopimus toimintojen siirtämisestä allekirjoitetaan lähiviikkoina. Samalla käynnistetään työ Lentopalloliiton valmennuskoulutusten keskittämisestä Varalan urheiluopistolle. Valmennuskeskus jatkaa toimintaansa Kuortaneella nykyisessä muodossaan vielä seuraavat kaksi ja puoli vuotta.

– Alustavasti suunnitelmissa oli lähteä käynnistämään valmennuskeskustoimintaa Tampereella jo syksyllä 2020, mutta totesimme yhdessä, että tarvitsemme hieman lisää aikaa, toteaa Lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho.

– Meillä on ollut Lentopalloliitossa tämän vuoden aikana paljon muutoksia. Lisäksi työn alla on mittava suurtapahtuma, vuoden 2021 miesten lentopallon EM-kisat Tampereella. Valmennuskeskuksen muutto on mittava operaatio ja se pitää tehdä hyvässä järjestyksessä ja hyvin suunniteltuna. Samalla pidemmän suunnitteluajan kautta muutos on etukäteen tiedossa valmennuskeskukseen tulevina vuosina suuntaaville opiskelijoille, Siika-aho sanoo.

– Tampere satsaa lähivuosinakin merkittävästi urheiluun sekä tapahtumien että urheilurakentamisen kautta. Kaupungista on rakentumassa koko lajin merkittävin keskus koko Suomessa.

Varalan Urheiluopiston valmennuskeskuspäällikkö Hannele Hiilloskorpi näkee Kalevan alueen tarjoamat mahdollisuudet erinomaisina myös lentopallon valmennuskeskuksen kannalta.

– Huippu-urheilu vaatii huippuluokan olosuhteet. Sammon uuden yhtenäiskoulun yhteyteen vuoden 2022-2023 vuodenvaihteessa valmistuu uusi sisäpalloiluhalli, johon syntyy myös lentopallolle hienot harjoitusolosuhteet. Samaan aikaan pääsemme yhdessä Tampereen opiskelija-asuntosäätiön ja Lentopalloliiton kanssa suunnittelemaan Kalevan kampusalueelle rakennettavien uusien opiskelija-asuntojen konseptia aivan alusta asti. Ja koulutuksen kannalta olosuhteet ovat myös hyvät, opiskelu onnistuu laadukkaasti eri lajien urheilijoille niin peruskoulun yläluokilla, lukiossa kuin ammatillisilla linjoilla, Hiilloskorpi sanoo.

Tampereen kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikön johtaja Pekka P. Paavola näkee tulevaisuuden hyvänä.

– Kalevan alueelle syntyy moderni ja erittäin toimiva kampus. Tämän lisäksi Hakametsän alue tullaan lähivuosina rakentamaan merkittävästi eri lajien urheilua mahdollistavaa infrastruktuuria. Tampere on yksi olympiakomitean valitsemasta kuudesta urheiluakatemiapaikkakunnasta ja tulevilla investoinneilla pystymme takaamaan myös lentopallolle huippuolosuhteet, Paavola toteaa.

Lentopalloliiton valmennuskeskuksessa opiskelee huippuolosuhteissa vuosittain noin 40-45 nuorta urheilijaa, jotka tulevat keskukseen peruskoulun viimeisellä luokalla tai vuotta myöhemmin. Seuraavien vuosien osalta olosuhteet Kuortaneella säilyvät hyvinä.

– Kuortane on jatkossakin Lentopalloliiton tärkeä kumppani ja saamme vahvistusta valmennuskeskustoimintaan mm. tukipalvelujen osalta. Lisäksi Kuortaneella meillä on jatkossakin paljon muuta toimintaa; esimerkiksi nuorten ja aikuisten maajoukkueet nähdään jatkossakin usein Kuortaneen maisemissa, toteaa Lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top