• Contrast
    • Layout
    • Font

Robotit vierailevat Varalassa

Kesäkuussa 2023 Varalan lasten ja nuorten Sporttileireillä tullaan kokemaan uudenlaista toimintaa, kun tutkijat Chia-Hsin Wu, Aino Ahtinen ja Aparajita Chowdhury Tampereen yliopiston Robostudiolta tuovat Spotin, Naon ja Pepperin leirille. Robotit vierailevat kesän leireillä osana leirien ohjelmaa.

”Strategiamme mukaan haluamme olla uusien teknologioiden nopea, kestävä ja inhimillinen soveltaja ja tämä yhteistyö on meille mielenkiintoinen askel osana omaa tutkimusmatkaamme ja henkilöstön osaamisen kehittämistä”, kertoo Varalan Urheiluopiston toimitusjohtaja Riku Granat.

Varalassa olemme huolissamme lasten liikkumattomuudesta ja pyrimme kannustamaan lapsia liikkumaan myös uusin keinoin. Lapset pääsevät liikkumaan ja oppimaan hyvinvointiasioita robottien kanssa. Pepper ja Nao ovat humanoidirobotteja, ja Spot on eläintä muistuttava robotti.

”On hienoa päästä mahdollistamaan uudenlaisia liikuntakokemuksia ja elämyksiä lapsille ja nuorille”, iloitsee Varalan Urheiluopiston palvelumuotoilija Laura Karintaus.

Kokeilu järjestetään AI Hub Tampere -hankkeessa. AI Hub Tampere järjestää työpajoja, helpdesk-palveluita, kokeellisia pilotointeja ja muita tukitoimintoja yritysten matkalla tekoälyn aktiivikäyttäjiksi.

Perinteisesti Varalan lasten ja nuorten Sporttileireillä vietetään lomaa kivojen kavereiden ja monipuolisten aktiviteettien parissa. Nyt kavereita saadaan myös vierailevista roboteista. Sporttileireillä ehtii tutustumaan moneen lajiin niin sisällä kuin ulkona.  

Kuva: Anriika Photography
Kuva: Anriika Photography
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto
Back to top