• Contrast
    • Layout
    • Font

Viime syyskuussa käynnistynyt Varalan ja Kisakallion yhdessä järjestämä Valmentajan erikoisammattitutkinto VEAT on hyvässä vauhdissa. Tutkinnolle osallistuu 22 kokenutta urheiluosaajaa yli kymmenestä eri lajista.

Pirkkalan Pirkoista tutkinnolle osallistuvat salibandyn valmennuspäällikkö Toni Valkeejärvi ja naisten päävalmentaja Mikko Kivioja. Pirkkalan Pirkat on yleisseura lajeinaan salibandy, lentopallo ja yleisurheilu. Salibandy on Pirkkain suurin jaosto yli 600 harrastajallaan. Salibandyn parissa kokoontuu viikoittain 30 ryhmää, 2-vuotiaasta ylöspäin.

”Saimme hyviä vinkkejä seuran kehittämiseen kun EräViikinkien Joonas Naava kertoi lähijaksolla oman seuransa toimintatavoista valmentajien koulutuksessa ja yhteisöllisyyden rakentamisessa. Valmentajakoulutus ja siihen liittyvä vuosikellon rakentaminen on myös seurassamme Pirkkalan Pirkoissa ajankohtainen aihe. Sanna Mönkkösen viestintäluento oli myös ajankohtainen liittyen sekä kehittämishankkeiden viestintään, että koko seuran viestintästrategian suunnitteluun” kertoivat Toni ja Mikko tyytyväisinä.

Opiskelijat työstävät parhaillaan omia kehittämishankkeitaan maaliskuun näyttötilaisuuteen.

Tonin kehittämishanke liittyy harrastetoiminnan käynnistämiseen. Seurassa luodaan mahdollisuus salibandyn harrastamiseen ilman kilpailullisia sidonnaisuuksia sekä mahdollisuus halutessaan siirtyä joukkuetoimintaan. Mikon kehittämishankeen tavoitteena on tyttöjen kilpatoiminnan kehittäminen. Seurassa luodaan C-junioreista eteenpäin tyttö- ja naispuolelle yhtenäiset toimintamallit kaikkeen joukkuetoimintaan liittyvään. Tarkoituksena on helpottaa tulevien ja nykyisten ikäluokkien mahdollisuuksia kehittää pelaajia luomalla puitteet ja toimintamallit varainhankinnasta lajiharjoitteluun.

”Omat fiilikset koulutuksen tässä vaiheessa ovat oikein hyvät. Lähijaksoilla hyvien luentojen lisäksi suuri arvo on muilla VEAT opiskelijoilla. Mukana on laaja lajikirjo ja on hienoa kuulla eri lajien toimintatavoista ja ottaa niistä oppia”, täsmentää Toni vielä parivaljakon fiiliksiä koulutuksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top