• Contrast
    • Layout
    • Font

Oletko paras versio itsestäsi? Palaako kynttilä molemmista päistä? Mm. näitä kysymyksiä pohdimme neljännessä Pihlajalinnan ja Lähi-Tapiolan kanssa järjestetyssä Kuntoilijan illassa.

Reilut 300 kuntoilijaa oli saapunut kuulemaan mikä on sopiva kuormitustaso omassa arjessa.

Varalan Urheiluopiston ja Tampereen Urheiluakatemian testauspäällikkö Marko Haverinen toi esille keinoja, miten kuormittumista ja palautumista voi seurata. Marko asiantuntijana suosittelee mittaamaan kuormitusta monipuolisesti; subjektiivisilla ja objektiivisesti menetelmillä, jotta sisäiset ja ulkoiset kuormitusta aiheuttavat tekijät voidaan tunnistaa ja koska tekijät ovat hyvin monenlaisia. Tällöin yksi menetelmä ei ole välttämättä riittävä. Sisäistä kuormitusta voidaan mitata objektiivisesti esimerkiksi sykkeeseen ja sykevälivaihteluun perustuvilla mittareilla, kuten Firstbeat tai unimittarointi.

Jos kiinnostuit tutkimaan omaa arjen kuormitustasi ja palautumista, tiesithän, että Varalan asiantuntijat ovat käytettävissäsi.

Merja Laasonen, Pihlajalinnan työterveyspsykologi, pureutui henkiseen hyvinvointiin ja siihen, miten henkinen kuormitus vaikuttaa suorituskykyyn. Keskityimme oivaltamaan psykologisen joustavuuden käsitettä ja sen vahvistamista. Tämä malli muodostuu kuudesta osataidosta; tässä hetkessä eläminen, arvot, sitoutuminen arvojen mukaiseen toimintaan, havainnoiva minä, mielen kontrollin heikentäminen, hyväksyntä. Kun yhtä taitoa kohentaa, myös muut osataidot kohenevat. Saimme kotiinviemisiksi joukon olennaisia kysymyksiä pohdittavaksi, jotka auttavat mallin siirtämistä omaan arkeen, mm. Tukeeko treenaukseni huomista työsuoritusta? Toteutuuko mielikuvani itsestä kuntoilijana treenaamisessani? Millainen vanhempi, työntekijä, ystävä, esimies, harrastaja olen? Toteutanko mielikuvaani itsestäni muiden kanssa? Onko tavoitteeni työssä / hyvinvoinnissa / treenaamisessa mahdollista saavuttaa tämän hetkisessä tilanteessa? Viekö tavoitteen saavuttaminen kohti omaa hyvinvointia? Entä miksi tavoitteen saavuttaminen on minulle tärkeää?

Energinen, iloinen kiekonheiton Suomen mestari, Sanna Kämäräinen, kertoi illan lopuksi oman stoorinsa ja omat työkalut, jotka hän on oivaltanut olevan tärkeimpiä omalla uralla. Nämä työkalut ovat kovan treenin ohella mahdollistaneet menestyksen ja omien tavoitteiden saavuttamisen: oma sisäinen puhe, syvä hengitys, mentaaliharjoitukset. Nämä työkalut auttavat ketä tahansa ja Sannan inspiroiva tarina kannustaa kokeilemaan!

Varala Staff Member
Illan puhujat. Kiekonheiton Suomen mestari, Sanna Kämäräinen, Varalan Urheiluopiston ja Tampereen Urheiluakatemian testauspäällikkö Marko Haverinen ja Pihlajalinnan työterveyspsykologi, Merja Laasonen.

Illan esiintyjien materiaalit

Marko Haverinen_Kuormittuminen-palautuminen_kuntoilijat

Merja Laasonen_psyykkinen_valmennus

Sanna Kämäräinen

Varala-esittely

Pihlajalinnan esittely

LähiTapiola Pirkanmaan esittely

Tutustumistarjouksena oman kuormituksen seurantaan 31.1.2019 saakka.

Firstbeat -hyvinvointianalyysi
+ Varalan valmentajan konsultaatio (60 min) 169 € (ovh 189 €)

Tilaa osoitteesta:
https://www.lyyti.fi/reg/Firstbeat_valmentajankonsultaatio

Firstbeat -hyvinvointianalyysi
+ sähköinen tulosraportti 89 € (ovh 99 €)

Tilaa osoitteesta:
https://www.lyyti.fi/reg/Firstbeat_tulosraportti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top