Yläkoululeiritys

Varalan Urheiluopistolla järjestetään yläkouluvalmennusta 7-9 luokkalaisille tavoitteellisesti urheiluun suuntautuneille nuorille. Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa.

Valmennus toteutetaan yhdessä Tampereen Urheiluakatemian, Hämeenlinnan Urheiluakatemian ja Satakunnan Urheiluakatemian sekä lajiliittojen kanssa.  Yhteistyöverkoston keskeisimpiä tehtäviä on huippu-urheilijoiden ja huipulle pyrkivien urheilijoiden valmennuksen tukeminen ja tehostaminen sekä urheilijoiden opiskelun tukeminen.

Varalan Urheiluopisto tarjoaa erinomaiset olosuhteet päivittäiselle harjoittelulle, hyvät valmennuksen tukipalvelut sekä monipuolista tukea opintojen suunnitteluun ja toteutukseen.

Leirityksessä yhdistetään tavoitteellinen koulunkäynti ja päivittäisen urheilutoiminnan kehittäminen leiritystoiminnan avulla. Toimintaa on toteuttamassa eri tahojen ammattilaisverkosto, jonka päätehtävä on tarjota tukea kokonaisvaltaisesti nuoren urheilijan arkipäivään. Leirillä opetellaan taidot ja tuodaan työkalut taitojen kehittämiseen ja niitä harjoitellaan ja toteutetaan leirien välisellä ajalla jokapäiväisessä arjessa.

Tarkoituksena on tukea urheilijan ympärillä olevaa tukiverkostoa, eli kehitystyötä tehdään urheilijan lisäksi yhteistyössä kodin, koulun ja seuran kanssa.

Leirityksen päälajeina ovat jalkapallo, pesäpallo ja lentopallo ja hiihto. Lajiryhmien lisäksi tarjoamme yleisvalmennusryhmän, joka on avoin kaikille eri lajien urheilijoille. Siinä ryhmässä valmennus perustuu entistä monipuolisempaan urheilijan perustaitojen kehittämiseen, jolla luodaan kestävämpää ja monipuolisempaa pohjaa jokaisen oman lajin harjoittamiseen.

Leirin sisältö

Leirin jokaisena päivänä on varattu reilusti aikaa koulutehtävien tekemiseen. Samalla nuorta kasvatetaan jo yläkouluiässä itsenäiseen opiskeluun ja vastuun ottamiseen myös opiskelujen osalta. Tällä halutaan valmistaa nuoria 2. asteen opintoihin ja mahdollisesti hakeutumiseen 2. asteen urheiluakatemiatoimintaan. Tiiviillä yhteistyöllä koulujen kanssa opiskelut eivät pääse kärsimään leiritysten takia, leirille osallistumisen ehdoton edellytys on opiskelujen hoitaminen laadukkaasti.

Elämäntaidot ovat toinen selkeä sisältökokonaisuus. Psyykkinen valmennus, ravinto, uni ja lepo ovat urheilun näkökulmasta erittäin tärkeitä osa-alueita. Myös ns. arjen hallintaa kehitetään systemaattisesti leirityksen aikana. Valtakunnallisen yhteistyön ansiosta leirityksessä on käytettävissä Suomalainen huippuosaajien verkosto myös elämäntaitojen opettamisessa.

Urheilullisen puolen kehittämisessä on jakautunut monipuoliseen ominaisuuksien kehittämiseen sekä lajiharjoitteluun. Motoriset perustaidot ja fyysiset ominaisuudet ovat kehittämisen kohteena kaikkien lajien urheilijoiden kanssa. Lajitaitoihin tuovat oman osaamisen käyttöön eri lajien ammattivalmentajat.

Leiri ajankohdat lajeittain

Lentopalloilijoille suunnattu yläkoululeiritys

LEIRIVIIKOT
1. leiri 20.-23.3.2017  (7. luokkalaisille)
2. leiri 10.-13.4.2017 (8.-9. luokkalaisille)

Hinta

249 euroa/ leiri. (Sisältää täysihoidon, valmennuksen ja ohjauksen, leirin valmennukseen liittyvät materiaalit, henkilökohtaiset ohjeet harjoitteluun, sekä yövalvonnan, sekä tapaamiset vanhemmille.)

lisätiedot:
tiia.hautala@varala.fi
hanna.kanasuo@lentopalloliitto.fi

Hakeminen

Hae lentopallon leiritykseen

 

 

Hiihtäjille suunnattu yläkoululeiritys

Lajileirit 5 x 5 päivää (ma-pe). Leirit muodostavat kokonaisuuden erilaisilla sisällöillä.
1.Vk 21    22-26.5.2017, Varala
2.Vk 30    24-28.7.2017, Jämi
3.Vk 36    4-8.9.2017, Varala
4.Vk 43    23-27.10.2017, Jämi
5. Vk 2     8-12.1. 2018, Jämi

” Yläkoululeiritys tukee nuoren hiihtäjän valmentautumista ja urheilijana kasvamista tärkeässä ikävaiheessa. Leiritys on osa maastohiihdon urheilijan polun vaihe,  joka antaa hyvät eväät nuorelle hiihtäjällä kilpaurheiluun aina huipulle saakka”
– Eero Hietanen, maastohiihdon valmennuspäällikkö, Suomen Hiihtoliitto

Hakeminen

Hae hiihdon leiritykseen

Ilmoittautuminen sitoo osallistumaan kaikille viidelle leiriviikolle. Haku päättyy 28.4.

Hinta

285 euroa/ leiri

2-Alueen Leiritys

2-Alueen leiriys järjestetään samaan aikaan yläkoululeirin kanssa.

Leiritys on tarkoitettu 15-vuotta ja siitä vanhemmille tavoitteellisesti harjoitteleville urheilijoille.

Valmennus toteutetaan yhdessä Tampereen Urheiluakatemian valmentajien ja Suomen Hiihtoliiton nimeämien valmentajien  johdolla. Leirityksen tavoitteena on arjenhallinnan ja urheilun yhdistäminen. Leirityksessä painotetaan myös elämänhallinnallisia asioita urheilemisen tukena.

Hae hiihdon 2-Alueen leiritykseen

 

 

Pesä- ja  jalkapallon sekä muiden lajien yläkoululeiritys

Vaihtoehto 1

Lajileirit 4 x 4 päivää (ma-to) jalkapallo, pesäpallo, muiden lajien urheilijoille yhteinen ryhmä.
Leirit muodostavat kokonaisuuden erilaisilla sisällöillä.

  1. 19.-22.9.2016
  2. 31.10-3.11.2016
  3. 6.-9.2.2017
  4. 24.-27.4.2017

Hinta

majoituksella  249 euroa/ leiri
ilman majoitusta 189 euroa/ leiri

Vaihtoehto 2

Kaikkien lajien urheilijoille suunnatut fysiikkavalmennuksen teholeirit 3×2 päivää (ma-ti)
Leirit muodostavat kokonaisuuden erilaisilla sisällöillä.

  1. 31.10-1.11.2016
  2. 6.-7.2.2017
  3. 24.-25.4.2017

Hinta

majoituksella  124,50 euroa/ leiri
ilman majoitusta 94,50 euroa/ leiri

Hinnat sisältävät täysihoidon, valmennuksen ja ohjauksen, leirin valmennukseen liittyvät materiaalit,
henkilökohtaiset ohjeet harjoitteluun, sekä yövalvonnan sekä tapaamiset vanhemmille.

Huom.

Pesäpalloilijoiden haku leirille tapahtuu pesäpalloliiton sivujen kautta: http://www.pesis.fi/koulutus/ylakoululeiritys/

 

 

Lisätietoja leirityksistä

Tiia Hautala, tiia.hautala@varala.fi

Lajivalmentajat:

jalkapallo ja yleisvalmennus: Heli Rekimies 045 2776 643 / 044 3459 915, heli.rekimies@varala.fi
pesäpallo: Juha Antikainen 040 5350 337, juha.antikainen@varala.fi
hiihto: Ville Pirttijoki p. 0408242141
lentopallo: Oskar Muurinen

leiriviikko suunnitelma

Yläkoululeiritys sisällöt 2016-17

tiedote opiskelusta