Yleistä

Tietoa varalasta

Suomen urheiluopistojen uranuurtaja, vuonna 1909 Tampereelle perustettu Varala, on merkittävä osa niin Suomen naisvoimistelun kuin sen liikuntakulttuurin ja urheiluelämänkin historiaa ja tätä päivää. Opisto perustettiin alun perin edistämään naisten liikuntakasvatusta. Sen perustivat aikaansa edellä olleet tarmokkaat, rohkeat naiset, jotka uskoivat lujasti siihen, että jonakin päivänä liikunnan merkitys ymmärretään ja tunnustetaan.

Tänä päivänä Varala jatkaa edelleen vahvana tiennäyttäjänä liikunta-alan koulutuskeskuksena sekä tarjoten huippuosaamista niin vapaa-ajan kurssi- ja leiritarjontaan, ryhmien kokous- ja liikuntapäiviin kuin urheilu- ja valmennustoimintaan.

Varalaan on helppo tulla

Keskellä Tamperetta sijaitsevaan Varalaan on helppo tulla. Tampereen kaupunkiliikenteen bussi nro 25 ajaa kolme kertaa tunnissa Varalan ohi.
Tampereen linja-autoasemalta matkaa Varalaan on vain 3 km, rautatieasemalta 4 km ja Pirkkalan lentokentältä 16 km. Autolla tultaessa esimerkiksi Tampere-Helsinki moottoritien päästä on meille enää 5-10 minuutin matka.

Rauhallinen, turvallinen ja luonnonkaunis

Pyynikinharjun metsät ja Pyhäjärvi ihastuttavat kauneudellaan. Varalassa kaikki on lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan – majoitus, liikunta- ja luentotilat, ravintola, kahvio ja rantasaunat. Pihapiiri on turvallinen ja kodikas.

Ihmisläheinen ja rento

Mukavaa ilmapiiriä ei opita kursseilla, sillä se on jotain, joka kumpuaa luonnostaan – ainakin meillä.

metsä-, järvimaisema

Osaava ja palveleva henkilöstö takaa toimivuuden

Varalassa koko henkilöstö on omaa, joten asioiden hoitaminen on sujuvaa. Varala on sopivan kokoinen – tunnemme toisemme.
Tieto-taidon taso on korkea. Olemme liikunta-alan oppilaitos ja meillä koulutetaan tulevia liikunta-alan ammattilaisia. Meillä opitaan uusia lajitaitoja ammattitaitoisten ohjaajien ohjauksessa.

Tie sydämeen käy vatsan kautta

Varalan oma keittiö on tunnettu erinomaisesta ruuasta, oli kyseessä sitten arjen lounas tai juhlatilaisuuksien juhlamenu.
Täysihoitoon kuuluu aina aamiainen, lounas ja päivällinen, lasten Sporttileireillä ja Perhesporteilla lisäksi iltapala. Ryhmillä päivällinen vaihdetaan usein iltapalaan rantasaunoilla.
https://varala.fi/ravintola-sade-ja-kahvila-anna/ .

Meitä kiitetään järjestelyiden vaivattomuudesta

Meiltä saat yhdellä puhelinsoitolla tai sähköpostilla ehdotuksen teille sopivasta kokonaisuudesta: majoitus, liikunta- ja kokoustilat, liikunnallinen ohjelma, tarjoilut ja rantasaunat. Testausaseman väeltä saat vinkit kunnon ylläpitämiseksi ja kohentamiseksi.
Lajitarjonnassamme on yli 50 liikuntamuotoa, joista voit valita. Ympäristö tarjoaa hyvät mahdollisuudet myös luontoliikuntaan.
Kesäkuussa 2015 Varalan pihapiiriissä avautui seikkailuhuvipuisto Flowpark Varala.
Et tarvitse mukaan muuta kuin liikuntavaatetuksen. Meillä on erinomaiset välineet liikunnan harrastamiseen.
Sijainti 3 km Tampereen keskustasta tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden myös oheisohjelmalle. Esimerkiksi ostoksilla, elokuvissa, teatterissa tai konsertissa käynti on helppoa ja vaihtoehtoja on runsaasti.