Pidetään huolta toisistamme, ponnistellaan yhdessä tämän vaikean tilanteen yli ja uskotaan tulevaan

Kuten Aamulehden jutusta olet ehkä jo lukenut olemme Varalassakin haasteiden edessä. Olet varmaan myös pohtinut miten yrityksesi pääsee parhaiten yli tämän haastavan tilanteen.

Me olemme Varalassa miettineet miten voit tukea henkilöstöäsi epidemian aikana ja samalla tukea sekä meitä että koronan taloushaasteista toipuvia perheitä. Olemme koonneet tähän kirjoitukseen muutamia ratkaisuja:

1. Verkkovalmennusta etätyön tueksi
2. Tuplahyvä- Autetaan yhdessä
3. Firstbeat -hyvinvointianalyyysi
4. Vinkkejä vähentämään stressiä ja edistämään hyvinvointia

Varalakaan ei pysty välttymään taloudellisilta menetyksiltä ja lomautuksilta. Parhaiten tuet Varalan selviytymistä sillä, että et peru 13.4.2020 jälkeen varaamiasi tilaisuuksia. Autat meitä myös tekemällä varauksesi tulevista kesän ja syksyn tapahtumista hyvissä ajoin.


TUPLAHYVÄ

Voit auttaa sekä meitä että Koronaepidemiasta toipuvia perheitä.
Autetaan yhdessä lapsia ja lapsiperheitä

Tue lasten ja nuorten liikunnallista kesää ja syksyä. Osta sporttileiripaikkoja, me jaamme ne yhdessä Hope ry:n kanssa apua tarvitseville perheille.

Voit myös ostaa lippuja Flowpark Varalaan ja Hope ry jakaa myös ne tarvitseville perheille.

Tee ostokset tästä linkistä 15.5.2020 mennessä.

Tukea antaneet yritykset saavat nimensä näkyviin Varalan nettisivujen blogitekstiin ja somekanaviin.

Mikäli sinulla on kysyttävää, ole yhteydessä:
Varalan myyntipalvelu 03 2631 211 (arkisin klo 9-16) tai myynti@varala.fi


Kannusta työntekijöitäsi pitämään huolta itsestään myös tänä haastavana epidemia-aikana

Suurin osa työntekijöistä on siirtynyt etätyöhön ja päivärytmi sekä rutiinit etsivät useassa kodissa uusia uomiaan. Uusien rutiinien löytäminen yhdessä lasten kanssa voi olla mutkikasta ja hermot voivat mennä aikuisilla ja lapsilla useampaan kertaan. Tämän kaiken uuden ja haastavan keskellä omat tarpeet jäävät taka-alalle; ruokarytmi unohtuu, liikunta jää vähemmälle ja huolet saattavat hiipiä uniinkin. Juuri nyt itsensä johtamisen taidot ovat kullan arvoisia.

Näistä syistä erityisesti nyt olisi syytä huolehtia myös itsestä ja omasta jaksamisesta. Kun sinä voit hyvin, myös lähimmäisesi voivat hyvin. Kun työntekijä huolehtii itsestään, hän jaksaa keskittyä etäpalavereissa, huolehtia asiakkaistaan ja rakentaa tulevaisuutta.

Verkkovalmennusta Varalasta etätyön tueksi!

Tarjoamme mahdollisuuden tukea henkilöstönne hyvinvointia verkkovalmennusten avulla. Työntekijä saa valmennuksesta voimaa ja inspiraatiota johtaa itseään ja pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan. Erinomaista tässä on se, että valittavana on useita eri teemaisia kursseja. Näin erilaisten tarpeiden huomioiminen mahdollistuu. Kun olette päättäneet lähteä mukaan, työntekijänne valitsevat alla olevasta verkkokaupasta omiin tarpeisiin sopivan valmennuksen ja sen jälkeen me hoidamme loput.

Toteutamme verkkovalmennukset yhteistyössä Syke Triben ja heidän valmentajien kanssa. SYKE Tribe on Lempäälästä kotoisin oleva palkittu ja tietoturva-auditoitu ohjelmisto, jota myös Varala käyttää ja jonka sisältöä tuottavat useat pienyrittäjät.
Ostamalla valmennuksen Varalasta olet myös mukana auttamassa Varalaa ja useampaa suomalaista pienyrittäjää näiden vaikeiden aikojen yli samalla kun tuet henkilöstösi työkykyä.

Miten tilaus tapahtuu?

1. Vahvista, että yrityksenne on mukana ja toimita meille yrityksenne laskutustiedot
2. Jaa työntekijöillesi tämä linkki: https://varalasyke-tyhy.paperform.co
3. Työntekijät aktivoivat haluamansa valmennuksen helposti suoraan lomakkeen kautta
4. Laskutamme yritystänne todellisten toteutuneiden latausten perusteella (valmennuksen maksavat riippuen valmennuksesta 24,90€ – 74,90€ /valmennus (sis. alv. 24%)
5. Toimitamme kampajan päätteeksi tiedon minkälaisia valmennuksia juuri sinun yrityksesi henkilöstö valitsi – tämän tiedon avulla saatte myös hyvää tietoa minkälaisia valmennuksia teidän työntekijät valitsivat

Kysy lisää ja tilaa valmennukset:
Myyntipalvelu puhelin 03 2631 211 (arkisin klo 9-16) tai myynti@varala.fi


FIRSTBEAT -HYVINVOINTIANALYYSI

Varaa henkilöstöllesi Firstbeat hyvinvointianalyysi ja autat työntekijöitä löytämään sopivat tavat pitää huolta itsestään ja suoriutumaan paremmin työssään. Kaikki tämä hoituu etänä.

Firstbeat -hyvinvointianalyysi ja palaute sähköisesti (Pdf-tiedosto) 99 €/ hlö (sis.alv.)

Firstbeat -hyvinvointianalyysi ja palaute valmentajalta henkilökohtaisesti etänä, saat samalla suosituksia omaan arkeesi 189€/ hlö (sis.alv.)

Tilaukset: myynti@varala.fi


Vinkkejä vähentämään stressiä ja edistämään hyvinvointia

Nyt on tärkeää pitää kiinni terveyttä ja hyvinvointia edistävistä arkirutiineistaan, muun muassa liikkumiseen panostamalla. Akuuttien tartuntariskiä madaltavien toimenpiteiden lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota oman vastustuskykynsä, terveytensä sekä toiminta- ja suorituskykynsä ylläpitämiseen.

Alla vinkkejä, jotka toivottavasti auttavat sinua vähentämään epävarmuudesta johtuvaa stressiä ja edistämään hyvinvointia:

Pyri elämään mahdollisimman normaalia arkea ja elämää
viranomaisohjeita kuitenkin kunnioittaen.

Pidä huoli riittävästä unesta ja levosta
Uni on terveyden, stressinhallinnan ja vastustuskyvyn perusta.

Harrasta liikuntaa päivittäin tai lähes päivittäin
Suosi ulko- ja hyötyliikuntaa. Harrasta sydän- ja verenkiertoelimistöä kehittävää kestävyysliikuntaa UKK-Instituutin liikkumissuosituksen mukainen määrä eli reippaasti toteutettuna 2 tuntia 30 minuuttia tai rasittavasti suoritettuna 1 tunti 15 minuuttia viikossa liikkuen. Treenaa myös lihaskuntoasi ja liikehallintaa vähintään 2 kertaa viikossa.

Syö säännöllisesti, riittävän energiapitoisesti, monipuolisesti ja muutenkin terveellisesti
Harrastusten ja aktiivisuuden väheneminen voi vaikuttaa aineenvaihduntaan sekä ruokahaluun.

Vältä liiallista istumista ja arjen passivoitumista
Etätyö sekä koulujen ja oppilaitosten sulkeminen aiheuttavat pahimmillaan neljän seinän sisälle bunkkeroitumista. Pyri olemaan mahdollisimman aktiivinen ja rajoittamaan istumisannos mielellään alle 6 tuntiin päivässä.

Kurkkaa taukojumpat etätyöpäivään Varalan Urheiluopiston Youtube-kanavalta

Varalan Urheiluopisto Koronatilanteessa

Suomen hallituksen 4.5.2020 tekemän, koronatilanteesta johtuvan, linjauksen mukaisesti myös Varalassa puretaan korona-ajan rajoituksia vaiheittain. Toisen asteen oppilaitosten ja muun vapaan sivistystyön tilat ovat suljettuna 13.5. saakka. Suositusten mukaisesti Varalassa jatketaan kuitenkin etäopetusta lukuvuoden loppuun saakka.  

Varalan tilat avataan porrastetusti 14.5. ja 1.6. kokoontumisrajoitukset huomioiden.  

Myynti palvelee arkisin klo 9-16, puhelin 03-26 31 211 tai myynti@varala.fi
Vastaamme kaikkiin viesteihin mahdollisimman nopeasti, mutta pyydämme näissä olosuhteissa kärsivällisyyttä vastausten kanssa.  


Tulemme järjestämään kesälle suunnitellut lasten ja nuorten sporttileirit, perhekurssit ja muut mahdolliset tilauskurssit huomioiden hallituksen asettamat rajoitukset ja noudattaen kaikessa toiminnassa annettuja turvallisuusmääräyksiä ja -ohjeita. Toteutuvissa tapahtumissamme tulemme kiinnittämään tarkasti huomiota toimintaohjeiden päivittämiseen niin, että ohjaajillamme on parhaat mahdolliset keinot ja toimintatavat viruksen leviämisen ehkäisemiseksi.  

Yli 70-vuotiaiden ja riskiryhmäläisten suositellaan edelleen välttämään fyysisiä kontakteja mahdollisuuksien mukaan. Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa meidän täytyy valitettavasti todeta, että emme voi ottaa kursseillemme mukaan yli 70 –vuotiaita tai muita riskiryhmiin kuuluvia. Sen sijaan kannustamme liikkumaan omassa lähiympäristössä turvallisesti ja näin huolehtimaan omasta hyvinvoinnista. Toivomme, että näemme myös kaikki teidät, joita rajoitukset koskevat, pian Varalassa. Otamme teidät ilolla vastaan heti, kun se on mahdollista!   

Kaikki toimintamme toteutetaan mm. kokoontumisrajoitukset ja hyvä hygienia huomioiden.  


Toteutamme hyvinvointivalmennuksia etänä ja tuemme kaikkien jaksamista näinä haasteellisina aikoina. Kysy lisää etävalmennuksista: Hyvinvointipalvelupäällikkö Minni Suni +358 40 740 5325, minni.suni@varala.fi  

Pidetään huolta toisistamme, ponnistellaan yhdessä tämän vaikean tilanteen yli ja uskotaan tulevaan.
Lue blogistamme miten voit tukea henkilöstöäsi epidemian aikana ja samalla tukea sekä meitä että koronan taloushaasteista toipuvia perheitä.  

Lisätietoja saat omalta Varala-yhteyshenkilöltä tai myynti@varala.fi  


Oppilaitoksen toimintojen osalta koulutus tapahtuu ohjeiden mukaan etäopetuksena.  

Varalan ammatillinen koulutus ja osa vapaan sivistystyön pitkäkestoisista koulutuksista jatkuvat edelleen. Opetus ja ohjaus järjestetään vaihtoehtoisilla tavoilla etä- ja verkko-opetuksena.  

Opetushenkilöstön osalta lomautukset toteutetaan pääsääntöisesti kesäkuussa 1.6. alkaen. Muutama opettajista tulee olemaan lomautettuna jo ennen kesäkuun alkua, ja he viestivät asiasta tarkemmin henkilökohtaisesti omille opiskelijaryhmilleen. Opiskelutodistuksiin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä apulaisrehtori Sari Karjalaiseen.  

Kaikkien tänä keväänä valmistuvien opiskelijoiden valmistumisaikataulu pysyy ennallaan.  

Tavoitteena on myös aloittaa kaikki suunnitellut koulutukset normaalien nettisivuillamme ilmoitettujen aikataulujen mukaisesti, mukaan lukien oppisopimuskoulutus.  

Varalan oppisopimusopiskelijoille  

Opintoihin liittyvät muutostilanteet
Huomioithan mahdolliset koronaepidemian aiheuttamat poikkeustilanteet myös oppisopimuksessasi: mikäli työsuhteesi luonne muuttuu esim. yhteistoimintaneuvottelun seurauksena eikä esim. päätoimisuus täyty oppisopimussuhteen edellyttämällä tavalla, olethan yhteydessä koulutustarkastaja Jani Niemiseen. Tärkeää on huomioida oppisopimussuhteen edellytysten täyttyminen. Koulutuksen järjestäjänä olemme vastuussa tietojen oikeellisuudesta eri viranomaistahoille. Asia on tärkeä myös sosiaalietuuksien näkökulmasta.
Lisätietoja: https://varala.fi/opiskelu/oppisopimus/oppisopimus-opiskelijalle/  


Varalan valmennuskeskuksen asiantuntijoita työskentelee tiiviisti urheilijoiden ja valmentajien tukena myös koronatilanteessa.  

Toteutamme rajoitusten voimassaolo aikana pienryhmävalmennuksia ja testauksia huomioiden kokoontumisrajoitukset.   

 
Kysy lisää valmennuskeskus@varala.fi  

Päivitetty 6.5.2020

Mitä Psykologinen Painonhallinta Prosessi® on

Psykologinen Painonhallinta Prosessi® on uusi konsepti erityisesti niille, joille painonhallintaan ja elämäntapamuutoksiin liittyvät asiat eivät ole helppoja. Toki kurssista hyötyvät myös ne, joille hyvien valintojen tekeminen ja päätöksissä pysyminen on helppoa ja jopa itsestään selvää. Silloin tämä kurssi toimii motivaatio työkaluna, sekä omien tavoitteiden kirkastajana. Ainakin kurssilta saa paljon rohkaisua itsestä huolenpitämiseen, kokonaisvaltaisesti sekä keho että mieli (ajattelu ja tunteet) huomioon ottaen.

Psykologinen painonhallinta on pitkälti sitä, että kohdataan totuus itsestä. Se tapahtuu sekä puntarin lukeman, elämän tapojen ja ajatus- ja tunnemallien kohtaamisen ja tunnistamisen välityksellä.

Kituutuskuurit ja ”laihduttaminen” ei yleensä onnistu. Painonhallinnan onn istumiseen tarvitaan pysyviä muutoksia. Kukaan ei halua kitua loputtomiin ja siksi kuuri yleensä epäonnistuvat. Liian kovia kuureja vastaan alamme joko kapinoida tai alistua, ja itsetuntoon tulee vielä lisäpiikki: ”kuinka huono ihminen oikein olen, kun en osaa valitsemaani laihdutuskuuriakaan noudattaa!”

Entä jos painonhallinta olisikin mukavaa? Entä jos se olisi hyvän valitsemista itselleen, niin ettei valittua elämäntapaa vastaan tarvitse kapinoida eikä sen kanssa tarvitse lannistua? Siitä juuri nyt on kysymys!

Joidenkin asioiden ja valintojen kohdalla on syytä todeta, että ne eivät toimi, kun jotkut taas toimivat hyvin. Joskus koemme vain ajelehtivamme tilanteesta toiseen, ilman varsinaista kokemusta elämän hallinnan tunteesta.  Arjessa tällaisten työstämiseen ei yleensä ole aikaa ja kuljemme samoja reittejä päivästä toiseen. Muutosta halutessa tarvitaan oivalluksia, rohkaisua ja uusia toimintatapoja.

Tunnesyömisestä puhutaan paljon, mutta mitä se oikeasti tarkoittaa? Kuinka surullinen pitää olla, että sen varjolla lepää ja syö itsensä huonoon kuntoon ja terveydelle haitallisiin puntarin lukemiin? Usein tunnesyömisen taustalla on stressiä, levottomuutta, ärsytystä, pelkoa ja häpeää, joita on vaikea tunnistaa ja käsitellä itsekseen. Näihin perehdytään Psykologisen Painonhallinnan kurssilla.

Tule mukaan kurssille etsimään ja löytämään motivaatio ja hyvän valitseminen itselle osaksi elämää.

Psykologinen painonhallinta on syvällinen konsepti painonhallintaan ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tervetuloa!

Kurssin pitää terapeutti, työnohjaaja, seksuaalineuvoja, kirjailija, personal trainer Päivi Niemi.   www.psykologinenpainonhallinta.fi


Elämä muuttuu -teemaviikonloput

kolmen viikonvaihteen paketti antaa paljon. Jokainen yksittäinen kokonaisuus tarttuu tiiviisti kiinni siihen miten elämä voi muuttua hyvään pysyvästi askel kerrallaan ja itsestään oppien.

https://varala.fi/ohjelmoida/elama-muuttuu/

Noudatamme Varalan Urheiluopistossa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n ohjeistuksia koronavirusepidemian hillitsemiseksi

Suomen hallitus on julkaissut linjauksensa koronavirukseen liittyen. Seuraamme niihin mahdollisesti tulevia tarkennuksia pienempien yleisötilaisuuksien ja tapahtumien suhteen.

Ohjeita Varalan Urheiluopistoon saapuville vieraille

Kiinnitämme Varalassa erityishuomiota hygieniaan ja toivomme samaa vierailtamme:

  1. Huolellinen käsienpesu saippualla heti Varalaan saavuttaessa, aina sisäliikuntatiloihin mentäessä ja sieltä poistuttaessa, ravintolaan mentäessä ja sieltä lähdettäessä sekä nenän niistämisen tai aivastamisen jälkeen.
  2. Mikäli et pääse pesemään käsiä, käytetään käsidesiä aina, kun sitä on saatavilla.
  3. Missään kohtaamisissa ei kätellä toistaiseksi.
  4. Jokaisella ryhmän/ joukkueen ryhmän jäsenellä tulee olla harjoitus- ja pelitapahtumissa oma juomapullo. Yhteisiä juomapulloja ei saa käyttää.
  5. Jos ryhmäsi/ joukkueesi jäsen on flunssainen, hänen kannattaa jäädä kotiin. Myös kausi-influenssa tarttuu herkästi ja sairaana paras vaihtoehto on levätä kotona.
  6. Mikäli ryhmäsi/ joukkueesi jäsenellä todetaan koronavirustartunta tai tartuntaepäily, asiasta on oltava välittömästi yhteydessä Varalan edustajaan.
  7. Mikäli ryhmäsi/ joukkueesi jäsen on oleskellut koronaviruksen epidemia-alueella 14 vuorokauden sisällä ennen Varala-tapahtumaa, suosittelemme häntä jättämään tapahtuman väliin.

THL:n ohjeistus tartuntariskin minimoimisesta:

  1. Pese kädet huolellisesti saippualla usein.
    THL suosittelee pesemään kädet aina, kun tulee ulkoa sisään, ennen ruoan laittoa, WC-käynnin, niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen sekä silloin, jos on koskenut samoja pintoja kuin oireileva ihminen.
  2. Yski ja aivasta oikein.
    Käytä kertakäyttönenäliinaa ja laita se käytön jälkeen suoraan roskiin. Älä yski tai aivasta kämmeniin, vaan mieluummin hihaan, ellei nenäliinaa ole käytettävissä.
  3. Älä koskettele kasvojasi.
    Taudit leviävät juuri niin, että ensin kosketaan käsillä jotain ja sitten kosketaan kasvoja. Ihmiset koskettelevat omia kasvojaan tiedostamattaan todella paljon.
  4. Pidä hansikkaat kädessä julkisissa tiloissa ja kulkuneuvoissa.
    Tartuntariskiä voi pienentää myös välttämällä koskemasta pintoja, joihin monet ihmiset koskevat. Oven kahvoihin tai vesihanoihin voi koskea käsipaperin avulla. Julkisissa kulkuneuvoissa voi pitää käsineet kädessä, jolloin toisten ihmisten käsistä esimerkiksi kiinnipitotankoihin siirtyneet taudinaiheuittajat eivät pääse niin helposti tarttumaan omiin käsiin.
  5. Vältä kättelyä.
    Tervehtimisen voi tehdä kättelyn sijaan, vaikka päätä nyökkäämällä tai kyynärpäitä yhteen koskettamalla.

Näin ohjeistamme Varalan Urheiluopistossa opetus-, ohjaus- ja valmennustilanteissa toimivia

”Mitä voimme tehdä, jotta lähikontakti vähäistä”

  1. HYGIENIA
    Muistutetaan jokaisen ohjauksen alussa ja päättyessä käsien pesusta. Lasten ja nuorten kanssa voi toteuttaa yhteisen aloituksen ja lopetuksen käsien pesulla.
  2. TILAT
    Valitaan tilanteeseen ja aiheeseen sopiva mahdollisimman iso luento- tai liikuntatila. Mahdollisuuksien mukaan toteuttaminen ulkona.
  3. MENETELMÄT
    Menetelmällisesti suositaan opettajajohtoisia menetelmiä, esim. tehtäväopetus- ja komentomenetelmä. Vältetään pareittain ja ryhmässä toteuttavia harjoituksia, joissa lähikontaktia. Etäopetuksen järjestäminen niiltä osin kuin mahdollista.
  4. OPETUSSISÄLTÖ
    Tarpeen vaatiessa muutetaan tunnin tavoitteita tai sisältöä, jotta lähikontakti olisi mahdollisimman vähäistä. Esimerkkinä halaushipan vaihtaminen hännän ryöstöön.

Lisätietoa koronaviruksesta THL:n sivuilla.

Coronavirus information for our guests

We follow the guidelines of the National Institute for Health and Welfare to contain the coronavirus epidemic. The Finnish government released its policy on coronavirus on 12 March.

We in Varala are relying on everyone to play to their part and be transparent about any potential level of risk.

Guidance for our guests

  • Always wash your hands when you arrive at Varala, before and after exercising in the arenas and before and after eating
  • After washing use hand sanitiser if it is available
  • Cover your mouth and nose with a tissue or your sleeve (not your hands) when you cough or sneeze
  • Put used tissues in the bin straight away and wash your hands afterwards – catch it, bin it, kill it
  • Do not shake hands
  • Every one of your team / group has to have their own drinking bottle
  • Do not touch your eyes, nose or mouth if your hands are not clean
  • Anyone with flu symptoms should avoid the risk of spreading the infection by staying at home and recovering

Finnish institute of health and welfare – Latest Updates

Instructions for passengers arriving in Finland

WHO: How to handwash?