Päivitetyt koronaohjeistukset

päivitetty 13.4.2022

Hyvät asiakkaat!

Koronarajoitukset on purettu Pirkanmaalla la 19.2. alkaen.

Teemme edelleen kaikkemme sen eteen, että vierailu Varalassa tapahtuu mahdollisimman turvallisesti. Ohjeiden noudattaminen ja vastuullinen toimintatapa ovat keinoja, jolla me kaikki voimme vaikuttaa turvalliseen vierailuun.

Tervetuloa Varalaan!


Huomioithan seuraavan vieraillessasi Varalassa:

Siirräthän vierailusi ajankohtaa eteenpäin, jos sinulla tai perheenjäsenilläsi on todettu koronavirustartunta, sinut on määrätty karanteeniin tai sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita.

EDELLYTÄMME HYVÄÄ KÄSIHYGIENIAA:
käsidesin käyttöä tai käsien pesua saippualla kaikilta asiakasryhmiltä ja henkilöstöltä, erityisesti ennen ruokailua ja muita tilanteita, joissa kosketaan esineisiin, joihin suuri määrä muitakin ihmisiä todennäköisesti koskee.
Käsidesiä on saatavilla kaikissa aulatiloissa, kokous- ja liikuntatiloissa sekä takkahuoneilla.

MASKIN KÄYTTÖ RUUHKISSA JA RISKITILANTEISSA

Alueellinen pandemiaohjausryhmä on linjannut, että Pirkanmaalla otetaan käyttöön kansalaisten kasvomaskisuositus, joka noudattelee THL:n kasvomaskien käytön suosituksia.
Sen mukaan jokainen voi oman harkintansa mukaan käyttää kasvomaskia suojatakseen itseään esimerkiksi ruuhkaisissa liikennevälineissä ja sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Maskin käyttöä ruuhkissa kannattaa harkita erityisesti, jos

  • on rokottamaton aikuinen
  • on riski saada vaikea koronatauti rokotuksista riippumatta
  • hakeutuu koronaepäilyn vuoksi testiin tai hoitoon
  • joutuu välttämättömästä syystä liikkumaan hengitystieoireisena kodin ulkopuolella
  • tietää altistuneensa koronavirukselle (esim. perheessä on todettu korona) ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä

THL:n ja Pirkanmaan maskisuositus ei koske työpaikkoja ja työskentelytilanteita, joissa maskien käyttö perustuu työsuojeluun ja asiakasturvallisuuteen. Näistä päättää työnantaja riskinarvioinnin perusteella ja Työterveyslaitoksen ohjeistuksen pohjalta

Tervetuloa Varalaan! Yhdessä onnistumme!