Liikunnanohjauksen peruskurssi

Suomen suosituin Liikunnanohjauksen peruskurssi LOK (4kk / 30 osp)

LOKkilaisten kertomaa:

 • “Varalassa vietetty syksy oli elämäni parasta aikaa. Yleisurheilukisat, oppitunnit, ja aivan ihanat opettajat, uudet ystävät, ohjausharjoitukset.” -Saara-
 • “En osaa sanoin kuvata, kuinka paljon voi oppia näinkin lyhyessä ajassa. Itsevarmuus omaa osaamista kohtaan on huimasti parantunut ja lajitaidot kasvaneet lukuisissa lajeissa. On löytänyt omat vahvuudet ja heikkoudet ja tietää nyt mihin ja miten tulee kiinnittää huomiota kehittyäkseen.”  -Saija-
 • “Paljon opittuja asioita. Uusia tuttavuuksia. Uusia ajatuksia ja ideoita. Toistuvaa itsensä ylittämistä, niin fyysisesti kuin psyykkisestikin.”  -Hannu-

Seuraava kurssi alkaa 10.1.2022

Jätä hakemuksesi ajoissa ja varmistat paikkasi.

Varalan kurssilla on tyypillisesti 40-50 osallistujaa. Oppitunneilla ryhmä jaetaan pääsääntöisesti kahdeksi opetusryhmäksi.

Onko unelmasi tehdä töitä tulevaisuudessa liikunta-, sosiaali- tai terveysalalla, mietitkö alanvaihtoa, haluatko itsevarmuutta esiintymiseen ja ryhmän ohjaamiseen, kaipaatko lisää tietoa oman hyvinvointisi kehittämiseen? Pidätkö välivuoden ja haluat liikunnallista tekemistä?

Liikunnan ohjauksen peruskurssi antaa sinulle eväät urapolulle liikunnan ja valmennuksen parissa tai oman hyvinvointisi kehittämiseen.

Varalan Liikunnanohjauksen peruskurssilta ponnistaa vuodesta toiseen opiskelijoita liikunta-alan jatko-opintoihin. Meillä opiskelijat kertovat viettäneensä siihen astisen elämänsä parhaita hetkiä!

Tule ja koe Varalan henki!

Seuraa Lokkilaisia instagramissa @varalalok

Kuvia, tarinoita ja ajatuksia opiskelijoiden arjesta!

KENELLE?

 • Haluat työskennellä tai opiskella tulevaisuudessa liikunnan parissa
 • Kurssi soveltuu erinomaisesti liikuntatieteellisen, liikunnanohjaaja AMK, liikunnanohjauksen perustutkintoon ja fysioterapiakoulutukseen hakeville
 • Valmennuksesta ja liikunnanohjauksesta kiinnostuneille
 • Kurssi sopii myös ohjaamisen ja vuorovaikuttamisen aloille hakeutuville:
  sosiaali- ja kasvatusalojen sekä poliisin ja palomiehen uraan valmentautuville.
 • Haluat edistää omaa tietotaitoasi sekä liikunnallista elämäntapaa
 • Haluat pitää liikunnallisen välivuoden

AJANKOHTA, HINTA JA HAKU

Seuraava Liikunnaohjauksen peruskurssi, LOK114 10.1.-27.5.2022

2 990 euroa sisältäen opetuksen ja täysihoidon lähiopetuspäivinä, talviliikuntajakson, koulutusmateriaalit ja todistukset. Mahdollisuus hakea KELA:n opintotukea.

Tutustu myös opintoseteliavustukseen.

Ei majoittuville  2 790 € paikkoja on rajoitetusti!

Ilmoittautuminen kurssille on sitova.

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan varausmaksu 250 €. Varausmaksu vähennetään lopullisesta kurssimaksusta.
LOK-koulutus maksetaan neljässä erässä. Varausmaksulla paikkasi kurssille on vahvistettu.

Lähempänä kurssin alkua sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla käytännönjärjestelyistä.

Paikat täytetään haku järjestyksessä. Jätä hakemuksesi ajoissa.

Peruutusehdot:

Mahdollisesta peruutuksesta paikanvarauksen jälkeen on ilmoitettava opistolle sähköpostilla (tomi. tervala@varala.fi) Viimeistään kuukausi ennen kurssin alkua, jolloin palautamme paikanvarausmaksun (-25€ toimistokulut). Tämän jälkeen tulevista peruutuksista pidätämme paikanvarausmaksun kokonaisuudessaan.

Jos asiakas joutuu keskeyttämään kurssin sairauden tai loukkaantumisen vuoksi, määräytyy kurssimaksu kuluneiden kurssivuorokausien mukaisesti.
Muussa tapauksessa kurssimaksua ei palauteta.

KELAn tuet Liikunnanohjauksen peruskurssi, LOK

Katso tästä lisätietoa KELAn tuista

LISÄTIEDOT
Tervala Tomi, liikunnanopettaja
+358 44 3459 911, tomi.tervala@varala.fi

lok kalliolla
hiihto

Opiskelijat kertovat – elämäni parasta aikaa

Opiskelu liikunnanohjauksen peruskurssilla antoi rautaista osaamista ja varmuutta pääsykoeisiin, minkä ansiosta paikka korkeakoulusta aukesi ja opinnot alalla jatkuu. Kiitos monipuolisen kurssin sekä pätevien ja kannustavien opettajien!

-Sofia-


Monipuolinen kurssi. Paljon opittuja asioita. Uusia tuttavuuksia. Uusia ajatuksia ja ideoita. Toistuvaa itsensä ylittämistä, niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Elämyksiä. Haaveita.

-Hannu-

En osaa sanoin kuvata, kuinka paljon voi oppia näinkin lyhyessä ajassa. Itsevarmuus omaa osaamista kohtaan on huimasti parantunut ja lajitaidot kasvaneet lukuisissa lajeissa. On löytänyt omat vahvuudet ja heikkoudet ja tietää nyt mihin ja miten tulee kiinnittää huomiota kehittyäkseen.

-Saija-

Varalassa vietetty syksy oli elämäni parasta aikaa. Siihen on sisältynyt itkua, naurua, hampaidenkiristystä, elämyksiä, kokemuksia ja parhaita muistoja. Yleisurheilukisat, oppitunnit, ja aivan ihanat opettajat, uudet ystävät, ohjausharjoitukset, urheilu, väsymys, iltahepulit, Ylläsreissu, tanssiaiset ja tavalliset arki-illat.

-Saara-

lok netti1
lok-netti-2
lok-netti-3

OPISKELU VARALASSA

Opiskelupäivät:
aamupala 7.30-8.30
oppitunnit 8.00-16.30
lounas 11.30-13.00
päivällinen 16.30-18.00.

Opiskelu alkaa pääsääntöisesti maanantaisin klo 10.00 ja loppuu perjantaisin klo 14.00 mennessä.

Opiskelu koostuu teoriatunneista ja käytännön harjoituksista sekä talviliikuntajaksosta.

Kurssia varten tarvitset seuraavia liikuntavarusteita:

 • sisä- ja ulkoliikunta asut
 • sisä- ja ulkoliikuntakengät
 • uimapuku ja -lasit
 • luistimet
 • perinteisen ja vapaan hiihtovälineet sekä alppihiihtovälineet.
  Nämä välineet voit myös vuokrata opiston yhteistyöyrityksen kautta.

Muut välineet saat opiston kautta, mutta mikäli sinulla on henkilökohtaisia välineitä, kannattaa niitä käyttää sopivuuden takia. Opiskelijaksi valituille lähetetään kutsun yhteydessä lisätietoa kurssista ja tarvittavista varusteista.


ASUMINEN VARALASSA

Opistolla asutaan 2-7 hengen huoneissa. Huoneessa on WC, suihku, koulupöydät, sängyt, TV ja molemmille asukkaille oma lukollinen kaappi, jossa voi säilyttää tavaroita viikonlopun yli. Isompia varusteita varten opistolla on varastotiloja, joihin on mahdollista jättää tavarat myös viikonlopuiksi. Huoneissa on lakanat ja pyyhkeet. Opistolla on pyykinpesumahdollisuus.

Huoneet luovutetaan perjantaina klo 12.00 mennessä ja avaimen saa jälleen maanantaiaamuna. Pitkänmatkalaisilla on mahdollisuus sunnuntai-sunnuntai asumiseen, josta veloitetaan erikseen.

Asuntolassa on yhteinen keittiö ja oleskelutila, jossa opiskelijat voivat viettää vapaa-aikaansa. Keittiössä on keittomahdollisuus, mikro ja jääkaappi. Opiskelijoille on varattu tiettyihin aikoihin sali-, kuntosali- ja saunavuoroja. Tiloja voi käyttää myös, mikäli ne ovat vapaana.


KURSSIN SISÄLTÖ

30 osaamispistettä, 85 työpäivää. Syyskaudella on viikon mittainen syysloma ja kevätkaudella viikon hiihtoloma. Noin 570 opetussuunnitelman mukaista oppituntia sisältävät

 1. 100 h teoriaopetusta
  Anatomia ja liikuntafysiologia, Didaktiikka (opetusoppi, alle kouluikäisten liikunta ja leikit), Valmennusoppi
 2. 350 h oman taidon harjoittamista
  Opetussuunnitelman mukaisissa kursseissa Urheiluopistojen kuntosalivalmennuksen peruskoulutus.
  Kehonhallinta, Rytmiikka, Tanssit, Telinevoimistelu, Yleisurheilu, Palloilu (sulkapallo, tennis, jalkapallo, salibandy, pesäpallo, koripallo, lentopallo, pöytätennis), Uinti, Hiihto, Luistelu ja jääpelit, Suunnistus, Luontoliikunta (seikkailuliikunta, talviliikunta), Esiintymistaito
 3. 120 h opetusharjoituksia

Kurssin aikana suoritetaan myös seuraavat kurssit:

 • Yleisurheiluohjaajatutkinto
  (YT) TASO 1 –  YLEISURHEILUOHJAAJATUTKINTO
  Tutkinnon jälkeen ohjaaja osaa opettaa ja ohjata lasten liikuntaa ja harjoituksia lapselle turvallisella ja kehittävällä tavalla
 • Suomen punaisen ristin ensiapu 1 –kurssi
  (korttimaksu 8 €)

Lisäksi LOK-opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa seuraavat kurssit erillismaksusta (muutokset mahdollisia), n. 50-100 €:

 • Ryhmäliikunnan ohjaaja jatkokoulutus
 • Uimaopettajakurssi
 • Kahvakuulan perusteet
 • Kahvakuulan ohjaaja -koulutus