Kamppailulajien 2-tason ohjaaja- ja valmentajakoulutus

Ole hyvä ja hyväksy statistics, marketing evästeet nähdäksesi tämän sisällön.

Kamppailulajien 2-tason ohjaaja- ja valmentajakoulutukseen voivat hakea aikidon, judon, karaten, taidon, hokutoryu ju-jutsun, taekwondon, itf taekwon-don, muay thain, nyrkkeilyn sekä miekkailu- ja nykyaikaisen 5-ottelun harrastajat. Koulutus järjestetään yhteistyössä kamppailulajien lajiliittojen ja Varalan Urheiluopiston kanssa.


AIKATAULU

 • Etäjakso 1 8.-9.11.2024
  1. Kasvu ja kehitys, harjoittelun suunnittelu, itsensä kehittäminen
 • Lähijakso 2 13.-15.12.2024
  1. Ominaisuuksien kehittäminen, kehittämisen seuranta
 • Etäjakso 3 24.-25.1.2025
  1. Psyykkisen ja ravintovalmennuksen perusteet, valinnaiset opinnot, biomekaniikka
 • Lähijakso 4 14.-16.3.2025
  1. Pedagogiikka ja vuorovaikutus, psyyke jatko – ryhmädynamiikan rakentaminen, valmennuksen etiikka, toimintaympäristö
 • Loppuwebinaari 27.5.2025

Kaikkien koulutukseen valittujen toivotaan osallistuvan kaikkiin etä- ja lähijaksoihin aktiivisesti. Lähijaksot toteutetaan Varalan Urheiluopistolla Tampereella.

TOTEUTUSTAPA

Koulutus sisältää etä- ja verkko-opintoja, omatoimista opiskelua, lähijaksoja. Mahdolliset lajikohtaiset osiot suoritetaan oman lajiliiton ohjeistuksen mukaisesti.

HINTA

670 € (Aikidon, hokutoryu ju-jutsun, ITF Taekwon-Don, judon, karaten, miekkailun, nyrkkeilyn, taekwondon, taidon ja 5-ottelun osallistujat)

820 € (Muut lajit: muay thai, potkunyrkkeily jne.)

Hinnat sisältävät majoituksen ja ruokailut lähijaksoilla Varalassa sekä etä-, verkko- ja lähiopetuksen.

Hinnat ilman majoitusta

590 € (Aikidon, hokutoryu ju-jutsun, ITF Taekwon-Don, judon, karaten, miekkailun, nyrkkeilyn, taekwondon, taidon ja 5-ottelun osallistujat)

740 € (Muut lajit: muay thai, potkunyrkkeily jne.)

HAKU KOULUTUKSEEN

Koulutukseen haetaan oheisella verkkolomakkeella.

Koulutukseen voidaan valita enintään 24 opiskelijaa motivaation, koulutustarpeiden ja toteutuvien hakukriteerien perusteella. Koulutukseen pyritään valitsemaan mahdollisimman monilajinen edustus lasten ja nuorten ohjauksen, aikuisharrastajien ohjaamisen tai urheiluvalmennuksen saralta.

Osallistumisvaatimuksena on 18-vuoden ikä, vähintään 2 vuotta ohjauskokemusta ja suoritettu VOK1-taso tai vastaavat tiedot ja taidot.

Vinkki: Monet kunnat ja kaupungit myöntävät avustuksia lajien ohjaaja- ja valmentajakouluksiin.

LISÄTIETOJA

Sera Kaukola
sera.kaukola(a)karateliitto.fi
050 542 3431

Tiiu Tuomi
tiiu.tuomi(a)taekwondo.fi
0400 602756


Myös muiden kamppailulajien ohjaajat / valmentajat voivat hakea koulutukseen ja lajien opiskelijavalinnoista sovitaan yhdessä ko. lajiliittojen kanssa.

eri kamppailulajien edustajat poseeravat

Tavoite

2-tasolla tavoitteena on, että valmentaja osaa suunnitella, ohjata ja arvioida harjoitusvuoden laadukkaasti sille kohderyhmälle, jonka parissa hän toimii. 2-tason sisällöt keskittyvät urheiluosaamiseen, ihmissuhdetaitojen kehittämiseen, valmentajan voimavaroihin sekä itsensä kehittämisen taitoihin. Koulutuksessa harjoituksia tehdään niin luokassa, kuin liikuntasaleissa, joten varustaudu lähijaksoihin liikuntavarustein!

Kaikille yhteisten koulutussisältöjen lisäksi koulutuksessa on huomioitu lasten ja nuorten ohjauksen erityispiirteitä ja osaamistavoitteita sekä vastuullisuuden teemoja. Lisäksi osallistuja voi valita oman kiinnostuksensa mukaan painopisteeksi lasten ja nuorten ohjauksen, aikuisharrastajien ohjaamisen tai urheiluvalmennuksen.


Kysy lisää

Juha Antikainen, valmennuksen kehittäjä
+358 40 535 0337
juha.antikainen(at)varala.fi