Varalan Urheiluopisto on Unesco -oppilaitos. Olemme sitoutuneet maailmanlaajuiseen YK:n Kestävän Kehityksen Agenda 2030 tavoitteisiin. Tämän takia LPT 26 halusi tarttua ruokahävikin vähentämiseen tempauksella – Älä jätä, ota karkki!
Opiskelijat tempaisivat näyttävästi ja muistuttivat varalalaisia ja asiakkaitamme ruokahävikistä.
Näin voit vaikuttaa:
Suomessa ruoan tuotanto synnyttää merkittävän osan ympäristöongelmista. Esimerkiksi puolet itämerta rehevöittävistä päästöistä ja neljäsosa kasvihuonekaasupäästöistä tulee ruoan tuotannosta.
Ruokahävikkiä tulee 120-160 miljoonaa kiloa kotitalouksissa. Paljonkohan oppilaitosten tuottama ruokahävikki sitten on? Pelkkä ajattelukin tekee pahaa.
Tempauksen avulla halutaan lisätä tietoisuutta ja muistuttaa: – Ota vain se mitä syöt!
Vuosittain kotitalouksissa heitetään roskiin: | |
Vihanneksia ja juureksia, sis. peruna | 22 miljoonaa kiloa |
Kotona valmistettua ruokaa | 21 miljoona kiloa |
Maitotuotteita | 20 miljoonaa kiloa |
Leipää | 12 miljoonaa kiloa |
Lihaa, kalaa ja kananmunia | 11 miljoonaa kiloa |
Hampurilaisia, pizzoja | 11 miljoonaa kiloa |
Popcornia, sipsejä, makeisia, ym. | 300 000 kiloa |
Lähde: Foodspill-tutkimus, MTT Lisää ruokahävikistä ja sen vähentämisestä voi lukea osoitteessa saasyödä.fi