• Contrast
    • Layout
    • Font

Työeläkevakuutusyhtiö Varman kanssa yhteistyössä järjestetyssä aamupalaseminaarissamme (20.4.) pureuduimme työkykyjohtamiseen.

Varman työkykyjohtaja Hanna Kankainen toi puheenvuorossaan esille sen, että elämme parhaillaan työkykyjohtamisen toista aaltoa. Nyt on erityisen keskeistä tuoda työkykyjohtaminen osaksi liiketoiminnan johtamista, jolloin yrityksen työkyvyn tukemisen toimenpiteet eivät jää irrallisiksi ja erillisiksi, kuten ne helposti voivat jäädä. Hanna korosti yrityksen kokonaiskuvan rakentamista eri lähteistä saatavan datan avulla. Kokonaiskuvan tarkoituksena on vastata mm. seuraavanlaisiin kysymyksiin: missä olemme nyt, mihin olemme menossa, mikä työntekijöitä haastaa tällä hetkellä, millaiset asiat liiketoimintajohtajaa mietityttää henkilöstön näkökulmasta, millaisia työkykyjohtamisen haasteita tilanne synnyttää?  Yrityksen kokonaiskuva muodostuu liiketoiminnallisesta datasta, HR -datasta, terveystoimijoiden ja vakuutusyhtiöiden sekä yksilöön liittyvästä datasta sekä näiden yhdistämisestä.

Työkykyjohtamisen toimenpiteet muodostuvat tämän kokonaiskuvan ja liiketoiminnallisten tavoitteiden kautta, ei toisin päin. Kotiin viemisiksi saimme Hannalta muutaman konkreettisen työkalun yrityksen kokonaiskuvan hahmottamiseen.

Gofore on kasvanut voimakkaasti viime vuosien aikana. Toimitusjohtaja Timur Kärki kuvasi, miten he ovat luoneet menestyvän organisaation ja Suomen parhaan työpaikan voimakkaan kasvun aikana. Gofore valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi helmikuussa 2017. Keskeisenä tekijänä on arvopohjainen johtaminen, jossa korostuu se, että Gofore on jokaiselle hyvä työpaikka, jossa voimaannutaan asiakkaiden onnistumisesta. Timur kuvaa, että Gofore muodostaa osaamisyhteisön yhdessä kumppaneiden ja asiakkaiden kanssa, jossa kaikilla on hyvä olla. Yhteisöllisyyden lisäksi menestyvän organisaation muita rakennuspalikoita on ollut Timurin mukaan läpinäkyvyys, itseohjautuvuus, innostus ja määrätietoisuus.

Henkilöstöjohtaja Virpi Walden, DS-Smith Suomi, kertoi heidän nykypäivän haasteista ja ratkaisuista työkykyjohtamiseen liittyen. Heidän kokonaiskuvassaan korostui erityisesti henkilöstön ikärakenne ja koulutustausta sekä meneillään olevan organisaatiokulttuurin ja toimintamallien muutokset. Näihin haasteisiin yritys on tarttunut tarmokkaan tavoitteellisesti vahvassa yhteistyössä työterveyden ja työeläkevakuutusyhtiö Varman kanssa. Työkykyjohtamisen tavoitteet ja mittarit ovat hyvin konkreettiset ja tällä hetkellä mm. ”Työkykyisenä töissä – Terveenä Eläkkeelle” -ohjelman toimenpiteet ovat hahmottumassa.

Miten Varala liittyy tähän kaikkeen edellä kuvattuun? Mikä meidän rooli on työkykyjohtamisessa? Meidän missiona on edistää ihmisten hyvinvointia ja liikunnallista elämäntapaa koko elämänkaarella; auttaa lapsia ja nuoria omaksumaan liikunnallinen ja terveellinen elämäntapa, joka on pohjana loppuelämälle, auttaa työikäisiä aikuisia elämään vireää ja energistä arkea siten, että työuran jälkeenkin on elinvoimaisia vuosia jäljellä. Tätä korosti avauspuheenvuorossaan myös Varalan toimitusjohtaja Riku Granat. Etsimme ratkaisuja yhdessä yritysasiakkaiden kanssa siten, että ne palvelevat yrityksen kokonaiskuvaa ja tukevat työkykyjohtamisen tavoitteiden saavuttamista. Näissä projekteissa olemme toimineet yhdessä myös työeläkevakuutusyhtiöiden ja asiakkaan työterveyden kanssa. Näillä ratkaisuilla haluamme omalta osalta taklata mm. yhteiskunnallista liikkumattomuuden haastetta, http://www.ukkinstituutti.fi/tiedotteet-2/2018-tiedotteet/liiikumattomuus-maksaa-suomelle-miljardeja-vuodessa

Minni Suni,
Hyvinvointipalvelupäällikkö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top