Varala Cup

 

Varala Cup- kilpailu 2018

13.-14.10.2018

Instagram: @varalacup #varalacup2018

Varala CUP on vuosittain Varalan Urheiluopistolla järjestettävä kilpa-aerobicin cup-kilpailu. Monipuolinen Varalan Urheiluopisto on myös suomalaisen kilpa-aerobicin valmennuskeskus. Varala ja Suomen Voimisteluliitto tekevät yhteistyötä, jonka tarkoituksena on edistää niin huipulla olevien kuin huipulle tähtäävien urheilijoiden valmennusta ja harjoitteluolosuhteita. Varalan valmennuskeskus tarjoaa urheilijoille erinomaiset harjoitteluolosuhteet, testaus- ja asiantuntijapalvelut sekä osaamisensa erityisesti Terve Urheilija –ohjelman ja Tampereen Urheiluakatemian osaamisverkoston kautta.

Varala CUP -kilpailu järjestetään syksyisin ja se onkin vakiinnuttanut paikkansa liikunnanohjauksen perustutkinnon opiskelijoiden ammattiosaamisen näyttönä. Ensimmäisen ja toisen vuoden liikuntaneuvojaopiskelijat toimivat viikonlopun kaikissa työtehtävissä.

 

Tervetuloa kilpa-aerobicin Varala Cup –kilpailuun Tampereelle!

Löydät kaikki tarvittavat tiedot tulevaa kisaa koskien alta. Varmistattehan että seuranne valmentajat, kilpailijat, huoltajat sekä kannustusjoukot saavat myös heille tarvittavat tiedot.

Aikataulut:

Lauantai 13.10.2018 aikataulu

Sunnuntai 14.10.2018 aikataulu

 

Lippujen hinnat

1 päivälippu: 8 € aikuiset, 4 € lapset, 6 € opiskelijat/eläkeläiset.
2 päivän lippu: 15 € aikuiset, 7 € lapset, 11 € opiskelijat/eläkeläiset.
Lipunmyynti ovella 1h ennen kilpailun alkua.

Kilpailupaikka:

Varalan Urheiluopisto, Varalankatu 36, 33240 Tampere

Säännöt:

2lk – Kansalliset säännöt ja AeroSport-säännöt

Kilpasarjat (2-6lk) – Kansalliset säännöt & FIG COP

SM-sarjat (3-6lk, ND, AG 1-2, SEN) – FIG COP

Kaikki säännöt löytyvät netistä sääntösivulta:

http://voimistelu.fi/fi/Kilpavoimistelu/Kilpa-aerobic/Kilpailu/Säännöt

 

Liikenneyhteydet & pysäköinti

Saapuminen bussilla:

Varalassa on rajoitetusti pysäköintitilaa. Suosittelemme joukkoliikenteen käyttämistä, mikäli mahdollista.

Varalaan pääsee kaupunkiliikenteen bussilla nro 25. Bussi kulkee kaksi-kolme kertaa  tunnissa.

Aikataulu: http://aikataulut.tampere.fi/?line=25, linjakartta: http://linjakartta.tampere.fi/.

Pyydämme joukkueiden busseja jättämään kilpailijat Pyynikintien linja-autojen pysäkille, mistä kilpailijat jatkavat kävellen Varalaan. Kävelymatka siitä on vain 100m. Bussikuski ajaa bussin Hotelli Rosendahlin (osoite: Pyynikintie 13, 33230 Tampere) parkkialueelle, mistä löytyy opastus takaisin Varalaan.


Pysäköinti:

Jos saavut Varalaan omalla autolla jätäthän autosi Hotelli Rosendahlin rannan parkkiin tai muuten vapaille parkkipaikoille. Hotellin parkkialueelle saavat parkkeerata vain hotellissa majoittuvat asiakkaat. Varalassa voit pysäköidä autosi myös portin ulkopuolelle Varalankadulle. Portin vieressä on lisäksi hiekkakaistale, joka on liikennemerkillä osoitettu pysäköintialueeksi.

Huomioithan katupysäköinnissä, että
– et tuki Varalankatua. Pysäköinti on sallittu vain kadun kävelytien puoleiseen reunaan.
– et estä liikennettä pihoihin tai vaikeuta kääntymistä Varalan pihaan.
– et parkkeeraa jalkakäytävälle.
– käytät tilan muut huomioiden.

Pysäköiminen porttien ja ovien edustalle on kielletty pelastusteiden auki pitämiseksi.

HUOM!
Pyynikintien ja Tahmelantien tienvarteen ei kannata pysäköidä, vaikka siellä tilaa näyttäisi olevan. Kaupungin pysäköintivalvonta katsoo sen maastopysäköinniksi ja seurauksena voi olla pysäköintivirhemaksu.

Ilmoittautuminen ja kisainfo

Kilpailupaikalle saavuttua tulee jokaisen seuran yhteyshenkilön ilmoittautua kisainfossa, jossa tarkistetaan maksetut kilpailu- ja ruokailumaksut. Ota mukaan maksukuitti! Seuran yhteyshenkilö saa kisainfosta osallistujalaput (kilpailijat) sekä lauantaille, että sunnuntaille. Kisapassilla pääsee kulkemaan pukuhuoneisiin ja katsomoon. Tänä vuonna Varalassa ei ole käytössä ruokailukortteja, toisin kuin edellisinä vuosina. Kisainfo on auki sekä lauantaina, että sunnuntaina tuntia ennen harjoitusten alkua ja sulkeutuu tunti kilpailun päättymisen jälkeen. Kisainfosta saa viimeisimmän tiedon kilpailun asioista. Kisainfo sijaitsee opiston pääaulassa. Kisainfon puh. tapahtuman aikana on:
045 1120725/ Anton Roth

Vaikeusliikelistat

Tulee palauttaa Kisainfoon 1kpl/ohjelma. Vaikeusliikelistat tulee palauttaa molempina päivinä ilmoittautumisen yhteydessä kuitenkin vähintään 1,5h/ennen sarjan alkua. Järjestäjä toivoo, että vaikeusliikelistat toimitetaan seuroittain yhtenä nippuna, joten kerääthän listat seurasi valmentajilta valmiiksi kun tulette ilmoittautumaan.

Osallistumismaksut

Osallistumismaksuja tai ruokamaksuja ei palauteta.  Majoitusmaksut maksetaan vastaanottoon tai sieltä saatavalla laskulla.  Liitto laskuttaa mahdolliset tuomarisakkomaksut.

Kilpailulisenssi ja vakuutukset

Järjestäjä ei ole vakuuttanut kilpailijoita. Jokaisella kilpailuun osallistuvalla tulee olla voimassa oleva kilpa-aerobicin A tai B lisenssi, sekä urheilu- ja kilpailutoiminnan korvaava vakuutus. Tarkistathan ajoissa, että seurasi lisenssit ja vakuutukset ovat kunnossa. Vakuutustodistuksia ei tarkisteta.

Ruokailu

Kilpailupaikalla on järjestetty ruokailu sekä lauantaina, että sunnuntaina klo 11-14. Ruokailu tapahtuu Ravintola Säteessä. Ruokailu maksaa 10€/henkilö. Ennakkoon tilattuja ruokailuja varten saatte ruokaliput ilmoittautumisten yhteydessä kisainfosta. Varalan urheiluopistolla on myös Kahvila Anna (pääaulasta portaat alakertaan), joka on avoinna lauantaina klo 10-21.15 ja sunnuntaina 10-18. Kahvia ja pieniä virvokkeita on mahdollista ostaa myös opiston pääaulassa sijaitsevasta erillisestä pisteestä.

Ensiapu

Harjoitusten ja kilpailujen aikana paikalla on ensiapu. Ensiapupiste sijaitsee kilpailupaikan välittömässä läheisyydessä tuomaripöytien takana.

Pukuhuoneet

Sijaitsevat opiston Päärakennuksessa, sekä Majala- rakennuksessa. Majala on erillinen rakennus, joten kulku sieltä kisahalliin on siis ulkokautta. Pukuhuoneet on merkitty seuroittain oviin. Toivomme, että jokainen seura pitää pukuhuoneet siisteinä, roskat roskikseen jne. Löytötavaroita voi kysellä kilpailujen aikana kisainfosta ja kilpailujen jälkeen Varalan Urheiluopiston vastaanotosta.

Musiikit:

Kilpailumusiikit tulee lähettää 8.10. mennessä sähköpostiosoitteeseen varalacup2017@gmail.com. Musiikin nimessä tulee olla seuraavat tiedot: nimi, sarja ja seura esim. Nieminen_Minna_seura_Ag1iw. Harjoituksissa voit pyytää musiikin soittajaa soittamaan tietyn musiikin. Muista ottaa kuitenkin vähintään yksi varamusiikki mukaan (CD-levy). CD-levyn kanteen ja levyyn tulee olla selkeästi merkittynä kilpailijan nimi, seura, luokka ja sarja. Levyllä tulee olla vain kilpailuohjelman musiikki. Musiikit voi oman sarjan jälkeen noutaa kisainfosta.

Harjoitukset

Harjoitusajat on jaettu seuroittain. Aikaa ei voi ylittää vaan aikataulusta tulee pitää kiinni. Kilpailualue- ja halli on vain harjoittelussa olevan seuran käytössä, muut seurat valmistautuvat odotusalueella tai harjoittelutilassa (kamppailusali, V1 ja  V2 –Salit). Seura voi itse päättää miten harjoitusajan käyttää, musiikin soittoon tulee antaa mahdolliset ohjeet paikan päällä. Mikäli seura EI käytä harjoitusaikaa, tulee siitä ilmoittaa Varala Cup –järjestäjille 10.10. mennessä.

 

Harjoitukset on aikataulutettu lauantain osalta siten että seuroilla on harjoitusaikaa 0,5min/ohjelma ja SEN-sarjan kilpailijoiden harjoittelu on sijoitettu iltapäivän tauolle. SEN-sarjan kilpailijat eivät saa käyttää hallin odotusaluetta harjoittelun lämmittelyyn vaan lämmittelyn ja harjoituksiin valmistautumisen tulee tapahtua kamppailusalissa, V1 tai V2 -tilassa (erillinen Majala-rakennus). SEN-sarjan kilpailijoiden harjoittelu on kahdessa osassa (seurat yhdessä toisten seurojen kanssa).

Harjoituksiin on sovellettu LAR:n ohjeistamaa harjoitteluaikaa. Harjoitusajat ovat erilaiset johtuen päivien pituudesta ja osallistujien määrästä. Toivomme harjoittelun mahdollistavan mahdollisimman hyvin kaikkien kilpailijoiden harjoittelun tai vähintään kilpailualueen kokeilun.
Lämmittely- ja odotusalue

Lämmittelytilana kilpailijat voivat käyttää opiston Majala-rakennuksessa sijaitsevia saleja kamppailusalia, V1 ja V2 (erillinen rakennus, kulku lämmittelyalueelta kisahalliin ulkokautta). Odotusalue sijaitsee halli 1 eli kisahallissa. Kilpailijat pyydetään lämmittelyalueelta odotusalueelle niin, että odotusalueella on aina maksimissaan 3 joukkuetta ja/tai 10 yksilöä, sekä valmentaja. Valmentaja voi seurata urheilijan suoritusta sisääntulonurkkauksesta. Tuomarialueelle ei valmentajilla tai muilla urheilijoilla ole lupaa tulla kannustamaan urheilijoita.


Kilpailualue:
Kilpailualustana on FIG:n joustoparketti

Suoritusjärjestys

Suoritusjärjestys on arvottu ja sijoiteltu, jotta useamman ohjelman tekijöiden on mahdollista kaikki ohjelmat suorittaa. Mikäli huomaatte virheitä tai liian lyhyitä väliaikoja kilpailijan suoritusten välillä ottakaa välittömästi tai viimeistään 10.10. yhteys erika.makelalammi@hotmail.com. Tarkistakaa siis suoritusjärjestys ja aikataulu huolellisesti omien kilpailijoiden osalta. Mahdollisia muutoksia voi siis vielä tulla, mikäli joku useamman ohjelman suorittajan aikataulu on jäänyt huomioimatta. Peruutuksia vastaanotetaan 9.10. mennessä sähköpostilla ja sen jälkeen mahdolliset peruutukset vedetään yli suoritusjärjestyksestä.

Kilpailualueelle tulo ja poistuminen

Kilpailualueelle tullaan kuuluttajan kutsuessa odotusalueelta katsomosta katsottuna salin vasemmasta takanurkasta. Kilpailualueelle tulee tulla reippaasti kuulutuksen jälkeen (aikaa n. 15 sek) ja yleisöä/ tuomareita voi tervehtiä lyhyesti (ei koreografisia liikesarjoja, taputuksia ym.). Kilpailualueelta poistutaan katsomosta päin katsottuna salin vasemmasta etunurkasta.

Palkintojenjako

Lauantaina jaetaan kilpailun päätteeksi kaikkien luokkien palkinnot aloittaen ND joukkuesarjasta. 2lk ohjelmasarjan palkintojenjako suoritetaan ensimmäisellä tauolla, kaikki 2lk ohjelmasarjaan osallistuneet palkitaan. Sunnuntaina palkintojen jako on sunnuntaina kilpailun päätteeksi aloittaen 3lk-sarjoista. Palkintojen jakoon tullaan kilpailupuku päällä.  Palkintojen jaon jälkeen yleisö voi kuvata palkitut.

Tuomarit

Tuomareille lähetetään erillinen tuomarikirje aikatauluineen. Tuomareille on varattu lounas molempina päivinä ensimmäisten pitkien taukojen aikana sekä lauantaille päivällinen, jonka lisäksi koko kilpailujen ajan on tarjolla virvokkeita, sekä pientä evästä.  Tuomarikokouksessa on tarjolla kahvi/tee ja sämpylä/leipä. Tuomareiden majoitus järjestetään Varalan Urheiluopistolla.

Tiedustelut

Tiina Koljander tiina.koljander@voimistelu.fi   p. 040 056 6658

Iiris Salo varalacup2018@gmail.com p. 045 120 8721

Varalan Urheiluopisto, kisatoimisto

Yhteyshenkilö:

Anton Roth  varalacup2018@gmail.com p. 045 1120725

Tavoitat meidät arkisin klo 11.30-12.30 ja klo 16 jälkeen.