• Contrast
    • Layout
    • Font

Varalan ja Pihlajalinnan yhteistyö syvenee entisestään, kun molemmat organisaatiot tukevat toistensa tavoitteita ja kehittävät yhdessä moniammatillisia palveluita urheilijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Tämä kumppanuus ei ainoastaan vahvista molempien organisaatioiden asiantuntemusta, vaan myös mahdollistaa syvemmän ymmärryksen urheilijoiden tarpeista.

Varala on Pyynikinharjulla Tampereella sijaitseva Suomen Vanhin urheiluopisto. Liikunta-alan osaamiskeskuksena se tarjoaa alan koulutuksen lisäksi liikunta- ja hyvinvointipalveluita sekä tiloja vapaa-ajan kurssi- ja leiritoimintaan sekä yritysten kokous- ja hyvinvointipäiviin. Varala tarjoaa myös sekä yrityksille että kuluttajille kokonaisvaltaisia hyvinvointiohjelmia. Lisäksi Varala on yksi Suomen Olympiakomitean hyväksymistä valtakunnallisista huippu-urheilun valmennuskeskuksista, jonne on keskitetty Tampereen Urheiluakatemian moniammatillista asiantuntijatoimintaa tukemaan urheilijoiden valmentautumista nuorista kilpaurheilijoista kansainvälisiin huippu-urheilijoihin asti. Luentotilojen lisäksi Varalasta löytyy majoituspaikkoja yli 200 hengelle, ravintola, rantasaunoja sekä Flowpark-kiipeilypuisto. Kahden palloilu- ja voimisteluhallin lisäksi Varalassa on kaksi voimistelusalia, kamppailusali, uima-allas, kuntosali sekä testausasema.

Useat Pihlajalinnan lääkärit ja fysioterapeutit ovat jo vuosia olleet läheisessä yhteistyössä Varalan ammattilaisten kanssa toteuttamassa urheilijoille terveydenhuollon keskeisiä tukitoimia. Yhteisiä paikallisia urheiluseurakumppanuuksia Varalalla ja Pihlajalinnalla ovat mm. MansePP, Classic juniorit, Nokian KrP, Tappara ja Ilves juniorijääkiekko.

Yhteisenä tavoitteena on systemaattisesti kehittää loukkaantuneiden tai sairastuneiden urheilijoiden ”paluu urheiluun”-protokollia sekä luoda yhteisille kumppaniseuroille seurakohtaisesti yksilöityjä toimintamalleja vammojen ja sairauksien ennaltaehkäisyyn sekä hoitoon. Pihlajalinnan ja Varalan tiivis yhteistyö mahdollistaa sen, että vamman ensihoidosta ja nopeasta diagnostiikasta tarvittaessa leikkauspöydän, fysioterapian, testausaseman ja mukautetun fysiikkavalmennuksen kautta urheilija saadaan palautettua tehokkaasti mutta turvallisen oikea-aikaisesti takaisin normaaliin kilpailutoimintaan aikaisempaa sujuvammin.

Yhteistyön tiivistäminen tarkoittaa usealle mukanaolijalle aikaisempaa enemmän tiedonvaihtoa ja kohtaamisia yhteisissä koulutuksissa ja tapaamisissa. Terveydenhuollon sanomaa päästään viemään urheilijoille, seurajohtajille sekä muille toimijoille aikaisempaa tiiviimmin valmennusosaajien näkemyksiin integroituna ja koulutustapahtumissa voidaan hyödyntää erityisosaajia puolin ja toisin.

”Sujuva ja virheetön tiedonkulku eri ammattilaisten kesken on oleellinen tekijä siinä, että urheilija saadaan kuntoutettua ja palaamaan takaisin vähintään aikaisemmalle tasolleen urheiluun”, kommentoi Urheiluklinikan ylilääkäri Heidi Haapasalo.

”Haluan korostaa moniammatillisen asiantuntijatiimin mahdollisuuksia huomioida urheilijan valmentautuminen ja hyvinvointi kokonaisvaltaisesti vamman tai sairauden kuntoutusprosessin aikana. Urheilijaa eikä myöskään valmentajaa jätetä yksin ratkomaan asioita”, toteaa Varalan valmennuskeskuksen ja urheiluakatemian johtaja Hannele Hiilloskorpi.

Pihlajalinnan urheiluklinikan keskittymä on rakennettu Kelloportin yksikköön. Tampellan alueella sijaitseva Pihlajalinna Kelloportti tarjoaa tapaturmien ja erilaisten liikuntaelinvammojen ja -sairauksien hoidon huippuosaamista. Yksikössä toimii liki 30 ortopedia ja käsikirurgia, joilla useimmalla on myös pitkä kokemus huippu-urheilijoiden hoitamisesta. Kelloportin yksikön käytössä on kolme huippuvarusteltua leikkaussalia, joissa leikataan päiväkirurgista ortopediaa ja käsikirurgiaa, sekä tekonivelkirurgiaa. Pihlajalinna on ortopedian ja päivystyksen lisäksi keskittänyt Kelloportille myös kuntouttamisen toiminnot. Asiakkaiden ja fysioterapeuttien käytössä on huippuvarusteltu kuntosali. Kelloportti palvelee asiakkaitaan vuoden jokaisena päivänä ajanvarauksella ja ilman arkisin klo 8.00–22.00, viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 10.00–18.00.

Tämän kumppanuuden myötä sitoudumme yhdessä rakentamaan fokusoiden ja vastuullisesti tulevaisuutta, jossa yhteiset asiakkaamme voivat nauttia liikkumisesta ja urheilusta, saavuttaa tavoitteensa sekä voida hyvin.

Kuvassa (vasemmalta oikealle): Varalan valmennuskeskuksen ja urheiluakatemian johtaja Hannele Hiilloskorpi, Pihlajalinnan fysioterapian ja Urheiluklinikan palvelujohtaja Vesa Linna, Pihlajalinna Urheiluklinikan ylilääkäri Heidi Haapasalo ja Varalan valmentaja sekä fysioterapeutti Eetu Autio. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top