HyväOlo -kuntoilijaviikonloppu

Liikuntaa joka tukee arkeasi!
pe-su 20.-22.4.2018

Hyvä Olo -kurssi on sinulle itsellesi!  Viikonloppu sopii jokaiselle, joka hakee kuntoiluunsa uusia mausteita, raikasta tuulahdusta tai sykkeen vuoristorataa. Vietä monipuolinen viikonvaihde, joka on yhdistelmä huippuvalmentajien ohjausta, hyvää ruokaa ja mielen rauhoittumista. Tule liikkumaan yksin tai yhdessä!

Hinta

Hinta 260 €/hlö, jos ilmoitat samalla kertaa 2 hlöä 240 €/hlö
Ilman majoitusta 192 €/hlö  

Ilmoittaudu

Tiedustelut:
Tupu Nordström, liikunnanohjaaja
+358 044 3459 952
tupu.nordstrom(at)varala.fi

 

HyväOlo -viikonlopun ohjelma

PERJANTAI  Vahva joustava keho
16:00-
Saapuminen Varalaan, majoittuminen

16:30-17:00
Viikonlopun avaus, Tupu Nordström

17:00-18:00
Päivällinen

18:15-19:45
Tasapaino liikkeestä – suunnanmuutosta ja kehonhallintaa, Tiia Hautala

20:00-21:00
Iltapala

19:45-22:00
Lihasten ja mielen rentoutusta – saunan hiljaisuus ja lämpö
* Päärakennuksen sisäsaunat lämpöisenä – saunavuorot
* Allas auki/valvonta klo 20:00-21:45, Tupu Nordström

 

LAUANTAI  Kehotuntemusta ja kestävyyttä

07:30-09:00
Aamiainen

09:00-11:15
Voimanpolku – miten nostan oikein, Jenni Puputti

11:15-12:00
Kehonhuoltoa – toiminnallinen liikkuvuus, Tupu Nordström

12:00-13:00
Lounas

13:00-14:15
Luento: Kestävyysharjoittelu – kehity tasapainoisesti, Jari Salmi

14:30-15:30
Liikuntaa kahdessa ryhmässä:
Askelklinikka – Juoksutekniikka kuntoon, Tiia Hautala
Voimakeskus – liikesuunnat käyttöön, Tupu Nordström

15:45-16:45
Liikuntaa kahdessa ryhmässä:
Askelklinikka – Juoksutekniikka kuntoon, Tiia Hautala
Voimakeskus – liikesuunnat käyttöön, Tupu Nordström

16:45-18:00
Päivällinen

18:00-21:30
Takkahuoneilta – Venyttelyä, saunomista ja uintia, Tupu Nordström

* Saunavenyttelyt: Klo 18:00-18:20, 18:30-18:50, 19:00-19:20, 19:30-19:50
* 19:00- Iltapala takkahuoneella

 

 

SUNNUNTAI  Sykettä ja selän huoltoa

08.00-09.00
Aamiainen

09.00-10:00
Liikuntaa kahdessa ryhmässä:
Easy Crosstraining – tehotreeni jokaiselle, Joni Harjula
Terve selkä – tukea ja liikettä, Tupu Nordström

10.15-11.15
Liikuntaa kahdessa ryhmässä:
Easy Crosstraining – tehotreeni jokaiselle, Joni Harjula
Terve selkä – tukea ja liikettä, Tupu Nordström

11.15-12.15
Suihku, pakkaaminen ja huoneiden luovutus

12:15-12:45
Viikonvaihteen päätös, Tupu Nordström ja Joni Harjula

12:45-13.30
Lounas

 

Ohjaajaesittelyt

Olen peruskoulutukseltani Liikunnanohjaaja AMK ja Terveystiedon opettaja, mutta työssäni Varalassa olen toiminut myös terveyskuntotestaajana ja kuten tämänkin viikonvaihteen kohdalla, kurssisuunnittelijana. Tällä hetkellä toimin Varalassa pääosin Hyvinvointipalveluissa vastuualueena aikuiset ja ikääntyvät.

Toimin vapaa-ajallani talvisaikaan hiihdonopettajana sekä tykkään kesäisin taiteilla erinäisillä vesilaudoilla. Liikunta on elämäntapani ja elämäniloni.

VoimanPolun yksi osa-alue on voimakeskus. Tunnilla yhdistyvät kehonhallinta, voima sekä liikkuvuus ja sisällössä keskitytään keskikropan voimaan monesta eri suunnasta.

Saunavenyttelyissä tutut liikkeet saavat mausteena päälleen kiukaan lämmön. Kierrot, taivutukset ja rauhallinen tahti antaa keholle rentoutta ja palauttaa päivästä.

Terve selkä -tunti koostuu puheesta ja liikkeestä. Interaktiivinen tunti keskittyy selän luonnollisten liikkeiden löytämiseen sekä vahvistaviin ja tukeviin liikkeisiin. Tunnilta saa kuvallisen materiaalin jota on helppo käyttää arjessa.

Tervetuloa tunneilleni!

Olen entinen olympiaurheilija, päälajinani yleisurheilun 7-ottelu. Kilpaurani päätyttyä olen toiminut liikunnan ja urheilun parissa. Ammattivalmentajana olen ollut vuodesta 2008.

Nykyään vastaan Varalan Yläkoululeiritys toiminnasta ja toimin eri lajien fysiikkavalmentajana. Erikoisalaani on juoksu-, kimmoisuus- ja nopeusvoimaharjoittelu. Yleisurheilun ja palloilulajien urheilijoiden lisäksi olen työskennellyt mm. voimistelijoiden, uimarien ja agilityn harrastajien kanssa.Minun tunnillani pääset haastamaan tasapainotaitojasi monipuolisesti. Haemme nopeita reaktioita, sekä tasapainon ja kehon hallintaa monenlaisissa asennoissa ja liikkeissä. Teemana voisi olla vaikka ”hauskaa ja haastavaa”.

 

Olen peruskoulutukseltani fysioterapeutti, mutta olen toiminut puhtaasti fysiikkavalmennuksen parissa jo neljä vuotta. Valmistuin Varalan Urheiluopistosta ammattivalmentajaksi joulukuussa 2015. Kilpailen kansainvälisellä tasolla painonnostossa ja näin ollen erityisesti voimaharjoittelu ja voimavalmennus ovat lähellä sydäntäni.  Toimin voimavalmentajana Tapparan Liiga joukkueessa ja Kooveen salibandyn miesten edustusjoukkueessa. Tämän lisäksi valmennan voimaa viikoittain Suomen parhaille naisnyrkkeilijöille, melojille sekä monen muun lajin urheilijoille. Olen tehnyt myös paljon yksilövalmennusta kuntoilijoiden ja kuntoutuvien liikkujien kanssa.

 

VoimanPolku treenissä yhdistyvät kehonhallinta, voima sekä liikkuvuus. Jokainen meistä nostaa joka päivä erilaisia asioita. Tämän tunnin jälkeen jokainen oppii nostamaan oikein ja käyttämään omia kehon mittasuhteita hyödyksi. Aikaisempaa voimaharjoittelu taustaa ei tarvita, vaan jokainen huomioidaan yksilöllisesti ja tavoitteena ei ole isot kuormat vaan oikeat nostotekniikat.

Luento: Kestävyysharjoittelu – kehity tasapainoisesti
Aerobinen eli kestävyysliikunta vaikuttaa sydämen pumppaustehoon sekä hapenkuljetuselimistön eli keuhkojen ja verisuonten kuntoon ja toimintakykyyn. Kestävyyskunto kehittyy fysiologian näkökulmasta tiettyjen lainalaisuuksien mukaan, joihin luennolle paneudutaan tarkemmin. Mikäli olet kiinnostunut selvittämään millaisella teholla ja kestävyysliikunnan määrällä, sydän- ja verenkiertoelimistösi kehittyy tehokkaimmin, kannattaa olla kuulolla.

Elämäntapana kestävyysliikunta! Tänäkin vuonna tavoitteena Marcialonga-hiihto 2019 Italiassa. Liikunnan puraisu tapahtui jo nuoruudessa, SM-tason hiihtoharrastus vaihtui aikuisiällä yrittäjyyteen. Asiakaspalveluyrityksen ohjaimissa opin vuorovaikutuksen jalon taidon, joka on osoittautunut arvokkaaksi pääomaksi nykyisissä liikunta-alan työtehtävissä. Yli 20-vuotta yrittäjänä opetti myös pitämään huolta omasta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista. Pystyn helposti samaistumaan kiireisen yritysjohtajan tai stressaantuneen toimistotyöntekijän elämäntilanteeseen ja löydän tien ohjata hyvinvoinnin lähteille. Nykyinen työni Varalan Urheiluopiston testausasemalla on unelmaduuni saada ohjata asiakaita täsmätyökaluilla kohti omia tavoitteita.

Joni työskentelee Varalan Urheiluopistossa liikunnanohjaajana.

Jonilla on vahva palloilulajitausta. Hän on pelannut koripalloa miesten SM-sarjassa 16 vuotta ja sitä kautta hänellä on vahva osaaminen toiminnallisesta harjoittelusta sekä sen siirtämisestä käytäntöön.

Crosstraining -tunnilla tehdään monipuolisia liikkeitä niin kehon omalla painolla kuin lisäpainoillakin. Kaikki tunnilla tehtävät liikkeet ovat helposti opittavissa, mutta samalla rankkoja.