YogaCoctail

Ota hetki itsellesi ja tule mukaamme viikonlopun jooga-aiheiselle matkalle.

Tämä mini-loma arjesta sopii kaikille niille, jotka toivovat aikaa itselle, pysähtymiselle, rentoutumiselle ja rauhoittumiselle. Olemme koonneet ohjelman siten, että Sinulla on mahdollisuus tutustua joogaan eri näkökulmista. Ohjelmassa mukana mm. Vinyasa Flow, Yin -joogaa, perinteistä Astangajoogaa sekä ajatuksia joogan filosofiasta ja hengityksestä. Opettajina mm. Katri Syvärinen, ”Löydä elämän taika – Sisäinen matka suorittamisesta iloon” -kirjan kirjoittaja ja bloggaaja.

Hinta

209 € /hlö, sis. täysi hoidon, ilman majoitusta 149 €

Seuraava kurssi järjestetään loppuvuodesta 9.-10.12.

Ilmoittautuminen aukeaa näille sivuille syksyllä

Tutustu malliohjelmaan

Lauantai

10.00 Tervetuloa / Minni Suni

11.00  Vinyasa Flow 75 min / Minni Suni

12.30 Lounas

13.15 Yin -jooga 105 min / Katri Syvärinen

15.15 Ryhmä 1: Saunajooga 30 min / Tupu Ahonen

Ryhmä 2: Mitä tarkoittaa Mindfullness? Luentoa, keskustelua sekä toiminnallisia harjoitteita 60 min / Satu-Maria Ruotsalainen

16.15  Ryhmä 1: Mitä tarkoittaa Mindfullness? Luentoa, keskustelua sekä toiminnallisia harjoitteita 60 min / Satu-Maria Ruotsalainen

Ryhmä 2: Saunajooga 30 min / Tupu Ahonen

Sauna lämpimänä klo 18.00 saakka.
Mahdollisuus avantoon.
Saunalla tarjolla terveellistä välipalaa.
18.30  Päivällinen

Sunnuntai

7.30  Astangajoogan alkeisharjoitus 45 min /Minni Suni

Aamiainen tarjolla klo 7.30-9.00

9.15 Käytännön läheinen luento joogasta 45 min /Meri Tiitola, Tampereen Astangajoogakoulu

10.30 Hengitysharjoituksia 90 min / Risto Suikkanen,Tampereen Astangajoogakoulu

12.00 Huoneiden luovutus, pakkaaminen

12.30 Lounas ja kurssin päätös

Pidätämme oikeuden muutoksiin

 

Tuntikuvaukset ja ohjaajat

Vinyasa Flow -harjoitus etenee virtaavasti asanasta toiseen hengityksen rytmittämänä. Harjoitus on vahva ja saman aikaisesti rennon keskittynyt. Harjoitus kehittää mm. voimaa, notkeutta, kestävyyttä sekä keskittymiskykyä. Tunnin ohjaa Minni Suni. Minni on toiminut ryhmäliikunnan parissa erilaisissa tehtävissä vuodesta 1995 ja hän on aloittanut joogaharjoittelun vuonna 2007. Joogaopettajan tutkinnon (Yoga Alliance, 500 hrs) hän on suorittanut Singaporessa vuonna 2009–2010. Päivätyökseen Minni toimii hyvinvointipalvelupäällikkönä Varalan Urheiluopistossa.

Yin-joogan hitaat, hoitavat venytykset rauhoittavat hermostoa ja avaavat kehoa lempeästi. Harjoitus virtaa rauhallisesti asanasta toiseen ja sopii myös aloitteleville joogeille. Hiljentymisen myötä on tilaisuus kohdata rehellisesti itsensä ja pysähtyä tärkeiden kysymysten äärelle. Mikä pitää minua paikallaan? Miten voisin katsoa itseäni ja elämääni uusin silmin? Miten elämäni voisi virrata entistäkin vapaammin? Samalla kun keho rentoutuu, myös sydän pääsee avautumaan. Tunnin ohjaa Katri Syvärinen. Katri on henkisen hyvinvoinnin valmentaja ja RYT500h -jatkotason joogaohjaaja. Katrin ohjaustyyli on empaattinen, rento ja salliva: tunneille saa tulla juuri sellaisena kuin on, vapautumaan turhista odotuksista. Katri osaa luoda harjoitukseen koskettavan tilan, jossa jokaisella on rauha löytää sisältään jotakin uutta.

Saunayogan liikkeet pohjautuvat eri joogalajeihin ja ne tehdään noin 50 asteen lämmössä lauteilla istuen. Osa liikkeistä poistaa kireyksiä niska-hartiaseutua, selkärankaa ja lonkkia ympäröivistä lihaksista. Toiset liikkeet taas vahvistavat keskivartalon ja jalkojen lihaksia. Saunan lempeä lämpö sulattaa tehokkaasti jännityksiä. Huomaat harjoituksen suotuisat vaikutukset jo yhden kerran jälkeen. Harjoituksen ohjaa Tupu Ahonen. Tupu kertoo, että ”Elämäni polun muoto ja värit näkyvät siinä mitä teen työkseni, mitä kerään lautaselleni ja miten suhtaudun elämään. Terveys ja tasapainoinen mieli ovat elämäntapamalleja jotka ohjaavat ratkaisuja polullani.” Varalan Urheiluopistolla Tupu toimii päätyönään hyvinvointipalveluiden tiimissä. Työ vie välillä vesille melomaan, kurssisuunnittelun pariin tai peilisaliin ryhmäliikunnan ohjaukseen. Tervetuloa Saunajooga tunnilleni!

Mindfulness menetelmä ja sen harjoitteet auttavat hiljentämään tahtia ja opastavat olemaan. Mindfulnessin peruspilareita ovat yksinkertaiset, helposti opittavat, mietiskely- ja joogaharjoitukset, joissa keskeistä on hyväksyvän tietoisen läsnäolon harjoittelu. Harjoittelun kautta opit tunnistamaan levon tarpeen ajoissa. Ihmismieli tarvitsee myös rauhallisia hetkiä, jolloin mieli ja aivot latautuvat ja uudistuvat. Kiireen hiljentäminen ja hiljentyminen auttavat myös kehoa palautumaan. Mindfulnessin avulla opit stressinhallintaa, ottamaan rennommin ja olemaan enemmän läsnä jokapäiväisessä elämässäsi. Tunnin ohjaa Satu-Maria ruotsalainen. Hän toimii yrittäjänä ja on kahden koululaisen äiti ja “liikkuja, leikkijä ja nauttija” Espoosta. Satu-Maria on toiminut hyvinvoinnin parissa koko työikäni ajan vaihdellen asiakaskuntaa aina vauvoista senioreihin saakka. Arjessaan hän toimii liikunnanohjaajana, hyvinvointivalmentaja, mindfulness-ohjaajana, bloggaajana (liikuleikinauti.wordpress.com) sekä lasten liikunnan kouluttajana varhaiskasvatuksessa ja liikkuvan koulun puolella. Tervetuloa hiljentämään mielenmeteliä mindfulnesstunnilleni.

Astangajooga on Shri K. Pattabhi Joisin (1915–2009) tunnetuksi tekemä jooga. Harjoitus etenee aurinkotervehdyksistä seisten ja istuen tehtäviin liikkeisiin. Harjoitus päättyy kehoa rauhoittaviin loppuliikkeisiin ja loppurentoukseen. Harjoituksessa yhdistetään liikkeet yhdistyvät hengitykseen. Harjoitus tuottaa sisäistä lämpöä, jonka vaikutuksesta keho puhdistuu sisältäpäin. Asanat muokkaavat faskiaa, luustoa, verisuonia, hermostoa ja tasapainottavat hormonitoimintaa. Tunnin ohjaa Minni Suni.

Luennolla esitellään joogan historiaa, filosofiaa sen takana, sekä erilaisia joogasuuntauksia. Puhumisen ohessa tehdään pieniä harjoituksia. Tilaisuudessa on myös mahdollista keskustella ja esittää kysymyksiä. Luennon pitää Meri Tiitola Tampereen Astangajoogakoululta.

Pranayama on ihmisen elinvoiman vaalimista hengitysharjoitusten avulla. Erilaisilla hengitystekniikoilla on mahdollista säädellä autonomisen hermoston toimintaa, esim. rauhoittaa mieltä sekä parantaa immuniteettijärjestelmän toimintaa. Tällä tunnilla esitellään ja tehdään valikoima erilaisia hengitysharjoituksia joita kukin voi halutessaan harjoittaa arjessa. Tunnin pitää Risto Suikkanen Tampereen Astangajoogakoululta.

Muuta Varalassa

Yin & Yang -joogailloissa yhdistämme kaksi joogalajia – keholle ja mielelle tasapainoa, rauhaa ja sisäistä voimaa.

HyväOlo-viikonloppu sopii kaikille, jotka hakevat uusia elämyksiä liikunnasta ja tykkäävät liikkua porukassa.